Ακίνητα: Μεσογείτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ακίνητα: Μεσογείτες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 | 11:58 π.μ.


Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των Μεσογειτών ζούσε για πολλά χρόνια εκμεταλλευόμενη την ακίνητη περιουσία της έχει μετατραπεί, πλέον, σε εφιάλτη για σχεδόν τους πάντες.
Οι φόροι στα κάθε λογής ακίνητα που έχουν επιβληθεί και θα ζητηθεί από την πολιτεία να καταβληθούν τους επόμενους μήνες σε συνδυασμό με την εξαφάνιση κάθε δυνατότητας εκμετάλλευσής τους έχει φέρει τους κατοίκους των Μεσογείων σε πλήρη απόγνωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως παρατηρούν στο notioanatolika.gr ιδιοκτήτες κάθε λογής ακινήτων στις περιοχές μας, η κρίση των τελευταίων ετών έχει χτυπήσει κυρίως τους κατέχοντες επαγγελματικά ακίνητα. Στα Μεσόγεια δε είναι γνωστό σε όλους ότι μεγάλος αριθμός μόνιμων και παλαιών κατοίκων τους ζούσαν από τα ενοίκια αυτά. Όμως σήμερα το 1/3 των ακινήτων αυτών μένουν ανεκμετάλλευτα παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες τους έχουν ρίξει κατακόρυφα τις τιμές.
Παράλληλα η εμπορική αξία τους έχει υποστεί κάθετη μείωση και έτσι ακόμη κι αν επιθυμούν να τα πουλήσουν αυτό θα συμβεί σε τιμές πολύ χαμηλότερες της αντικειμενικής τιμής τους.
«Εμπορική – αγοραία – αξία τα ακίνητα δεν έχουν πλέον» ανέφεραν στο notioanatolika.gr έμπειροι και παλαιοί μεσίτες των Μεσογείων.
Το ερώτημα για όλους είναι πώς θα αντιμετωπίσουν την επόμενη ημέρα. Έτσι, σε ό,τι αφορά την καταβολή των φόρων, μία μεγάλη μερίδα προσανατολίζεται ακόμη και να τα εγκαταλείψει μη πληρώνοντας τίποτα απολύτως ώστε να κατασχεθούν τελικά από το δημόσιο.
Όσοι ψάχνουν να πουλήσουν κάποιο από τα ακίνητά τους θα θεωρηθούν ιδιαίτερα τυχεροί αν το καταφέρουν αλλά σε τιμές μειωμένες ακόμη και κατά 50% και πλέον σε σύγκριση με αυτές του 2008!
Εάν σε αυτά τα τραγικά στοιχεία προστεθεί ότι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών έχει ακίνητα με αυθαιρεσίες – για τις οποίες δεν είναι σε θέση να πληρώσει την τακτοποίησή τους – γίνεται κατανοητό ότι η υπόθεση «γη» στα Μεσόγεια πνέει τα λοίσθια!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...