200 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΠΑΛΛΗΝΗ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

200 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΠΑΛΛΗΝΗ

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 | 1:32 μ.μ.


Ανοίξαμε την πόρτα του Ζηρίνειου και αντικρίσαμε ένα «εργοστάσιο» παραγωγής και αξιοποίησης ταλέντων στο γυναικείο βόλεϊ.
Περισσότερα από 200 κορίτσια συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο τουρνουά βόλεϊ που διοργάνωσε ο Ηρακλής Κηφισιάς σε συνεργασία με την Παλλήνη, τον ΓΣ Χαλανδρίου και τις Αμαζόνες. Οι μικρές αθλήτριες ένωσαν τις φωνές τους και τις ευχές τους και έδωσαν και πάλι ραντεβού στο γήπεδο με την είσοδο του 2013.
Ανάλογα με τις ηλικίες και τη δυναμικότητα οι προπονητές των ομάδων χώρισαν τα μικρά κορίτσια σε εξάδες και έπαιξαν αγώνες του ενός σετ. Με την πρώτη ευκαιρία οι προπονητές και οι προπονήτριες έδιναν οδηγίες και έδειχναν στα μικρά κορίτσια τα μυστικά του φιλέ.

Ο τεχνικός των Αμαζόνων Βαγγέλης Νάκος επισημαίνει το νούμερο ένα πρόβλημα που δεν είναι άλλο από το γηπεδικό. «Η έδρα μας είναι στο «Στ. Καλαϊτζής» στη Νέα Ερυθραία. Δίνουμε μεγάλο αγώνα για να προπονηθούν τα παιδιά. Εχουμε καταφέρει να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο αλλά αν δεν βρούμε λύσεις στο γηπεδικό πρόβλημα δεν θα μπορούσουμε να τα κρατήσουμε.«Στην αρχή δυσκολεύτηκα αλλά όταν έμαθα τα πρώτα βασικά στοιχεία του αθλήματος ενθουσιάστηκα. Θέλω να μοιάσω στην Καραγκούνη» λέει η μικρή Δήμητρα από την ομάδα του Χαλανδρίου. «Διοργανώνουμε αυτά τα τουρνουά κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και το καλοκαίρι και τα παιδιά έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν εμπειρίες» είπε ο προπονητής της Παλλήνης Δημήτρης Παπαϊωάννου, με συνεργάτιδα τη Λουκία Νάκου.
Τα αστέρια δείχνουν τον δρόμο στο φιλέ
Θα απογοητευτούν και θα φύγουν. Αν μας ενδιαφέρει η ποιοτική δουλειά και όχι μόνο η ποσότητα, θα πρέπει να φτιάξουμε νέες και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ειδικά στα βόρεια προάστια το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Γενικά οι Αμαζόνες έχουν μεγάλη παράδοση στο γυναικείο βόλεϊ και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην κατανόηση των βασικών αρχών του αθλήματος από τα νέα παιδιά».
Τα παιδιά στις ομάδες των μίνι έκλεψαν και χθες την παράσταση, ενώ όπως είπαν περιμένουν με ανυπομονησία να αρχίσουν οι αγώνες των πρωταθλημάτων. «Είχαμε γκρουπ για ηλικίες 6 και 7 ετών. Οι μπάλες είναι πιο ελαφριές. Διακρίναμε πως υπάρχει μεγάλη θέληση από τα νέα παιδιά. Αυτά είναι η ελπίδα μας για το μέλλον» συμπλήρωσε η προπονήτρια του Ηρακλή Κηφισιάς Εφη Μαρτσουκάκη.
«Εχει απαιτήσεις το βόλεϊ»
Τα αστέρια δείχνουν τον δρόμο στο φιλέ
Από τη γιορτή των ακαδημιών στο Ζηρίνειο δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα μεγάλα αστέρια της γυναικείας ομάδας του Nargile Ηρακλής Κηφισιάς. Η Κατερίνα Γιώτα, η Πένυ Καραγκούνη, η Τζίνα Λαμπρούση και η Ιζαμπέλα Ιβάνοβα θυμήθηκαν το δικό τους ξεκίνημα στο άθλημα και μέσω του «Goal» έστειλαν αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον του γυναικείου βόλεϊ.
«Οταν ήμουν εγώ σε αυτές τις ηλικίες δεν κάναμε τόσο οργανωμένα τουρνουά. Η σταδιακή εξέλιξη αυτών των τουρνουά κάνουν και την ποιοτική διαφορά και τα παιδιά το εισπράτουν αυτό. Ξεκίνησα το βόλεϊ σε ηλικία 12 ετών. Αυτή είναι και η πιο ώριμη ηλικία για να ξεκινήσει κάποια αθλήτρια. Νωρίτερα είναι καλό τα παιδιά να κάνουν και άλλα αθλήματα όπως στίβο και κολύμβηση για να φτιάξουν το σώμα τους» είπε η 20χρονη Ιζαμπέλα Ιβάνοβα.
Από αερόμπικ στο φιλέ
Τα αστέρια δείχνουν τον δρόμο στο φιλέ
Η 19χρονη Τζίνα Λαμπρούση ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 16 ετών: «Ξεκίνησα σχετικά μεγάλη σε ηλικία. Νωρίτερα έκανα αγωνιστικό αερόμπικ αλλά λόγω ύψους με προέτρεψαν να ασχοληθώ με το βόλεϊ. Ενθουσιάστηκα αμέσως και τα τελευταία 3-4 χρόνια έχω αφιερωθεί. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να είχα παραστάσεις από πιο μικρή ηλικία».
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της στα γήπεδα η Πένυ Καραγκούνη έχει παραστάσεις από τις ομάδες του Ηρακλή Κηφισιάς. «Ξεκίνησα από τα μίνι όπως αυτά τα κορίτσια. Είναι πολύ σημαντικό το ξεκίνημα σε έναν σύλλογο που δείχνει ενδιαφέρον στις υποδομές. Είμαι τυχερή που βρέθηκα στον Ηρακλή Κηφισιάς» είπε η Καραγκούνη, ενώ η Κατερίνα Γιώτα στέλνει μήνυμα στα νέα κορίτσια: «Συμβουλεύω τα νέα παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με το βόλεϊ. Είναι το μοναδικό άθλημα που σε βοηθάει να αναπτύξεις σώμα και νου και γι' αυτό έχει μεγάλες απαιτήσεις».
«Αυτές οι στιγμές είναι ιερές...»
Τα αστέρια δείχνουν τον δρόμο στο φιλέ
«Από πού κρατάει η σκούφια σου...» λέει η παροιμία και η βουλγαρικής καταγωγής Σίλβια Ιβάνοβα ξέρει πολύ καλά τα μυστικά του αθλήματος. Με τη σκούφια του Αϊ-Βασίλη η Ιβάνοβα έδινε σε κάθε ευκαιρία εντολές στα νέα κορίτσια που την κοιτούσαν με προσοχή σε κάθε συμβουλή που τους έδινε. «Τα νέα παιδιά είναι ανοικτά στη γνώση και όσο πιο μικρά μαθαίνουν τα μυστικά του βόλεϊ τόσο το καλύτερο. Αυτές οι στιγμές είναι ιερές για καθένα από αυτά τα παιδιά. Τώρα διαμορφώνουν τον αγνωνιστικό χαρακτήρα και οι σωστές παραστάσεις θα τους βοηθήσουν σε όλη τους την καριέρα στο άθλημα» λέει η Ιβάνοβα.
Ο Στέφανος Πολύζος που τρέχει από γήπεδο σε γήπεδο καταγράφοντας κάθε επίδοση των νέων κοριτσιών είπε: «Εδώ πρωταγωνίστριες είναι οι μικρές αθλήτριες. Αυτά τα τουρνουά είναι ζωτικής σημασίας για την προσπάθειά τους. Ετσι τους δίνεται η ευκαιρία να μάθουν, να κάνουν λάθος και να διορθωθούν. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις πρώτες συγκρίσεις με άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας. Κάθε λίγο δίνουμε συμβουλές για να διορθώνονται και σε αυτό το σημείο ο Ηρακλής κάνει τη διαφορά».
«Ιδανικό άθλημα το βόλεϊ»
Ο προπονητής της ομάδας του ΓΣ Χαλανδρίου, Γιώργος Νικολογιάννης, για περισσότερο από 30 χρόνια διδάσκει το βόλεϊ στα τμήματα υποδομής. Στο παρελθόν πανηγύρισε τίτλους με τον Παναθηναϊκό, πέρασε από τον Παράδεισο με προπονητή τον Στέλιο Προσαλίκα, τον Ιωνικό Νικαίας και τον Κτησιφώντα. «Εχουμε 120 παιδιά στις ακαδημίες μας. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, αλλά και για μας το πρόβλημα είναι ότι δεν μας... χωράνε πλέον τα κλειστά γυμαστήρια.
Τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Κάνουμε προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο του Χαλανδρίου και αναγκαζόμαστε να νοικιάζουμε ώρες στο ΟΑΚΑ και στην Πεντέλη. Στον σύλλογό μας γίνεται συστηματική δουλειά. Το βόλεϊ είναι το ιδανικό ομαδικό άθλημα για να ασχοληθούν τα νέα κορίτσια.

Του Κώστα Ασημακόπουλου




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...