Παλλήνη: Καταγγελία για δημοτικό υπάλληλο που κόβει δέντρα!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παλλήνη: Καταγγελία για δημοτικό υπάλληλο που κόβει δέντρα!!!

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 | 6:20 μ.μ.

Η λαθροϋλοτομία έφθασε και στους... δρόμους της Αττικής. Ηδη, υπάρχουν καταγγελίες ότι κόβονται δέντρα χρόνων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για το τζάκι.

SCAN0084

πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Σε πιο πρόσφατο περιστατικό η καταγγελία κάνει λόγο για δημοτικό υπάλληλο που κόβει δέντρα. Ειδικότερα, ο κάτοικος της Παλλήνης Θ. Μ. είδε ένα πρωινό τον τεράστιο ευκάλυπτο που βρισκόταν επί περίπου 25 χρόνια στο πεζοδρόμιο του σπιτιού του να έχει μείνει... κάτισχνος! Τι είχε συμβεί; Σύμφωνα με τον ίδιο, από την περιοχή είχε περάσει κλιμάκιο της υπηρεσίας του Δήμου Παλλήνης -προέκυψε από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Παλλήνης και Γέρακα καθώς και της κοινότητας Ανθούσας-, η οποία είναι αρμόδια για την αλλαγή λαμπών και τον καθαρισμό των κλαδιών των δέντρων ώστε να μην εμποδίζεται ο φωτισμός των δρόμων από τις κολώνες της ΔΕΗ.

Ουσιαστικά, ο υπάλληλος του δήμου είχε εντολή να κλαδέψει τον ευκάλυπτο (και, εύλογα, όλα τα δέντρα της περιοχής) από τα άχρηστα κλαδιά, μόνο που η πράξη του μαρτυρούσε αλλότριες προθέσεις. «Το δέντρο κόπηκε τόσο χαμηλά και τόσο εγκάρσια, που είναι εμφανές ότι η πρόθεση του υπαλλήλου δεν ήταν να το κλαδέψει για να διευκολύνει τον φωτισμό του δρόμου. Αντίθετα, φαίνεται ότι ήθελε να κόψει τα χοντρά κλαδιά για να τα κάνει καυσόξυλα» ανέφερε, μιλώντας στην «Κ», ο ιδιοκτήτης του παρακείμενου σπιτιού. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ενισχυτικό του ισχυρισμού περί κοπής του δέντρου για καυσόξυλα, είναι ότι ο υπάλληλος φόρτωσε τα χοντρά κλαδιά στο δημοτικό όχημα, ενώ τα μικρά κλαδιά, τα οποία δεν είναι εύκολο να γίνουν καυσόξυλα, τα άφησε σε διπλανό χώρο.

Επίσης, ο ίδιος κάτοικος, ο οποίος έχει προχωρήσει στη σχετική καταγγελία στον δήμο, αναφέρει ότι από κατ’ ιδίαν επαφές που είχε με εργαζόμενους στον δήμο τού ανέφεραν ότι ο ηλεκτρολόγος είναι αρμόδιος για να αλλάζει λάμπες στις κολώνες της ΔΕΗ και να κόβει μικρά κλαδιά, ενώ οποιαδήποτε άλλη εργασία στα δέντρα των δρόμων, όπως το κλάδεμα, πρέπει να γίνεται με άδεια γεωπόνου από την αρμόδια υπηρεσία.

Απάντηση του δήμου

«Πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. Δεν είναι γενικευμένο. Ο ηλεκτρολόγος ανέφερε ότι έγινε το απαραίτητο κλάδεμα στον ευκάλυπτο ώστε να μην εμποδίζεται ο φωτισμός από την κολώνα της ΔΕΗ» τόνισε ο αντιδήμαρχος Παλλήνης, Φώτης Αβαρκιώτης, ερωτηθείς από την «Κ» σχετικά με το συμβάν. Σε όποια πλευρά κι αν βρίσκεται η αλήθεια σχετικά με το περιστατικό της Παλλήνης, το γεγονός μάλλον θεωρείται λήξαν. Ομως, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και οι δημοτικές αρχές αλλά και οι κάτοικοι οφείλουν να επαγρυπνούν...

Πηγή εφημερίδα Καθημερινή 17.11.2012

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...