Ψήφισμα Καταγγελίας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ψήφισμα Καταγγελίας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 | 8:34 π.μ.

ôÃ[4]

Κατά την διάρκεια της Έκτακτης Συνεδρίασης την Παρασκευή 16/11/2012 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

1. ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση για τη μεθοδευμένη και στοχευμένη υποβάθμιση της αυτοδιοίκησης που οδηγεί στην τελική κατάργησή της.
2. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την κατάργηση όλων των διατάξεων για μείωση πόρων , μείωση ή απόλυση προσωπικού, απαγόρευση προσλήψεων, καθιέρωση ελέγχου σκοπιμότητας στις αποφάσεις των Δήμων, επιβολή Επιτροπείας κλπ, οι οποίες ευθέως καταργούν την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών, στην κατάργηση των κοινωνικών δομών (παιδικοί σταθμοί, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φροντιστήρια, κοινωνικά
φαρμακεία, δημοτικά ιατρεία κλπ) και μεταθέτουν όλα τα βάρη στους δημότες, οι οποίοι σήμερα δοκιμάζονται σκληρά από την τραγική μείωση των εισοδημάτων τους.
3. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την απόλυτη αντίθεσή μας σε κάθε απόπειρα μείωσης του προσωπικού, που αποδυναμώνει τη λειτουργία του δήμου και μειώνει τη δυνατότητα του να παρέχει τις αναγκαίες υπηρεσίες στους δημότες. Ειδικότερα αναφέρομαι στο μέτρο της διαθεσιμότητας των απασχολούμενων, με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, δημοτικών υπαλλήλων, που αποτελεί συγκεκαλυμμένη μορφή απόλυσης και να ισχύσει μόνο ο προβλεπόμενος και μόνος αποδεκτός θεσμός των μετατάξεων μεταξύ των ΟΤΑ για τη στελέχωση των υπηρεσιών τους.
4. ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την αποστολή στοιχείων εργαζομένων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο του προγράμματος «κινητικότητας υπαλλήλων» και δηλώνουμε ότι στηρίζουμε πολιτικά και νομικά τον αγώνα των εργαζομένων.
5. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την πλήρη συμμετοχή του Δήμου μας ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις των οργάνων της αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ, οργάνωση Τοπικών Δήμων κλπ).
6. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι η κυβέρνηση οφείλει να έρθει σε διάλογο με την ΚΕΔΕ, ώστε να πράξει από μόνη της, η Τοπική Αυτοδιοίκηση , την ανακατανομή του προσωπικού της, όπου αυτό είναι αναγκαίο, σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία μετάταξης.
7. Οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης, για ένα Δήμο ΑΝΟΙΧΤΟ στους δημότες και ΣΥΝΕΠΗ στις υποχρεώσεις του, τόσο προς τους ίδιους, όσο και προς την κοινωνία, την οποία την θέλουμε σύμμαχο και συμπαραστάτη μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...