ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.): ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.): ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 | 3:13 μ.μ.




ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) 

Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386 
goneis@mail.gr, www.goneis.org 


Αθήνα, 16/10/2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, που τελούν υπό κατάληψη για τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης. 


Ως γονείς καταγγέλλουμε:
Αυτούς που σταμάτησαν την σχολική μεταφορά και μετακυλούν το κόστος της στους γονείς, με κίνδυνο όχι μόνο το χάσιμο μαθημάτων αλλά και της ίδιας της ζωής των παιδιών μας.
Αυτούς που άφησαν πέρυσι τα σχολεία χωρίς βιβλία, και ετοιμάζονται να κάνουν το καλό – δωρεάν σχολικό βιβλίο είδος υπό εξαφάνιση.  
Αυτούς που καταστρέφουν τη παιδική και εφηβική ηλικία των παιδιών μας στα δρομολόγια ανάμεσα στο σπίτι, το σχολείο και το φροντιστήριο. Και γιατί; για να κάνουν τα παιδιά μας μαϊμουδάκια της σύγχρονης αμορφωσιάς.
Αυτούς που μας στερούν τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να χάνονται πάρα πολλές ώρες μαθήματος. 
Αυτούς που έκλεισαν τελείως την κάνουλα της κρατικής χρηματοδότησης ρίχνοντας το «νέο» σχολείο στην αγκαλιά των “φιλεύσπλαχνων” χορηγών. 
Αυτούς που έβαλαν λουκέτο σε 2000 σχολεία (και έπεται συνέχεια), αδιαφορώντας για τα 30άρια τμήματα, τις υπόγειες αίθουσες, τις απίστευτες χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν τα παιδιά μας.
Αυτούς που δεν στέλνουν ούτε 1€ για επισκευές και χτίσιμο σχολείων και ας έχουμε γερασμένα, ακατάλληλα και επικίνδυνα κτήρια. 
Αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι τα περισσότερα παιδιά, δεν «παίρνουν τα γράμματα» και πρέπει να βγουν από τα 15 τους χρόνια στην σύγχρονη δουλεία – εργασία. 
Αυτούς που στριμώχνουν μικρά παιδιά σε ολοήμερα παιδοφυλακτήρια χωρίς φαγητό, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς υποδομές. 

Σ’ αυτούς να πάει ο κος εισαγγελέας. Αυτοί εμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, όχι τα παιδιά μας! Οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις και τους ντόπιους και μη, συνοδοιπόρους τους, που ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. Είναι φύση και θέση εγκληματίες σε βαθμό κακουργήματος. 
          Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης, τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής του δίκαιου αγώνα των παιδιών μας. Υπάρχουν και άλλες: Απαγόρευση κίνησης ενημερωτικού υλικού μέσα στα σχολεία.  Έξωση των συλλόγων από το σχολείο με ποικίλες αφορμές.  Μπαράζ εσωτερικών κανονισμών που θυμίζουν άλλες εποχές.  Εμπόδια σε μαθητές και γονείς προκειμένου να γίνουν οι αρχαιρεσίες τους.  Είσοδο της αστυνομίας μέσα στα σχολεία που είναι υπό κατάληψη.  Νυχτερινές κλητεύσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για να κατονομάσουν τους «υποκινητές» των καταλήψεων.  Απαγγελία κατηγορητηρίων σε γονιούς για «παραμέληση ανηλίκου» με βάση νόμο που ψηφίστηκε στις 28/09/2010 κ.ο.κ. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ...
Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, μέσα και έξω από τα σχολεία, σε άμεσα δραστικά μέτρα αποκάλυψης και αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης (δημοσίευση στον Τύπο, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διευθύνσεις, μαζικές συνελεύσεις και ενημέρωση των γονιών κ.λπ.) Πρώτο, και κύριο, μέλημά μας είναι η προστασία της ακεραιότητας και της αξιοπρέπειας των παιδιών μας, των μορφωτικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.
Η κατάσταση στην παιδεία –κομμάτι της συνολικότερης σήψης- θα χειροτερεύσει παραπέρα μπροστά στην υλοποίηση του Καλλικράτη, του «νέο» σχολείου και των μνημονίων που ακολουθούν. Απαιτείται επομένως, οργάνωση του αγώνα μας, να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης σε όλα τα σχολεία και τις γειτονιές, μέσα από μαζικές διαδικασίες και με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα, την περιφρούρηση του ως προς το περιεχόμενο και ως προς τις μορφές για να μπορεί ο αγώνας να μαζικοποιείται και να έχει συνέχεια.

Απαιτούμε να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που στήνει μαθητοδικεία. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...