ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΘΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ +15.000 ΠΑΙΔΙΑ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΘΕΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ +15.000 ΠΑΙΔΙΑ

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 | 9:20 μ.μ.

espa_paidikoi_420_aftodioikisi Σε μία μέση λύση, ώστε ναι μεν να μην καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι αλλά ο αριθμός των δικαιούχων παιδιών να φτάσει τις 58 με 60.000*,   φαίνεται πως θα καταφύγουν δήμαρχοι και υπουργείο Εργασίας για το θέμα των παιδικών σταθμών και των χιλιάδων παιδιών που έμειναν εκτός. Στη σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχαν, και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ουσιαστικά ο υπουργός πρότεινε στους δημάρχους αυτό που αποκαλύπτει σήμερα η ιστοσελίδα, επιβεβαιώνοντάς την: τη «συμφωνία» που είχε επιτευχθεί με τις διαβουλεύσεις που είχε με τους «γαλάζιους» δημάρχους: μείωση κατά 75% στο ποσό που διατίθενται για το κάθε παιδί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ, μείωση από 15%-20% στο πόσο για το κάθε παιδί στους παιδικούς και επιπλέον 15 με 20 εκατ. ευρώ από το υπουργείο (περισσότερα εδώ).

Οι δήμαρχοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δήλωσαν ότι δεν είναι αντίθετοι στο να βρεθεί μία λύση στο θέμα, «θα τη βρούμε τη λύση», είπαν χαρακτηριστικά, ζήτησαν να «ενεργοποιηθούν» τα «λιμνάζοντα» του ΕΣΠΑ -κάτι στο οποίο η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλλαπόρτα είπε πως δεν υπάρχουν και ότι θα τους το αποδείξει, κάτι εξάλλου που ανέφερε και ο υπουργός Εργασίας, μετά το πέρας της συνάντησης.

Βρούτσης: Με συνεργασία και καλή διάθεση
θα λυθεί το πρόβλημα

«Είναι πεποίθησή μας ότι η ειλικρινής συνεργασία και η αμοιβαία διάθεση για την επίλυση ενός ζητήματος, κρίσιμου για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών και την υποστήριξη της οικογένειας, μπορεί να φέρει αποτελέσματα», είπε αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Παρουσιάσαμε, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων την πρόταση μας στην ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Πρόκειται για μια πρόταση που καλύπτει σε μεγάλο βαθμό την, ούτως ή άλλως, ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση της φετινής χρονιάς. Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών αποδέχθηκαν τις προτάσεις του Υπουργού και η ΚΕΔΕ θα λάβει τις αποφάσεις της στην επερχόμενη σύγκλιση του Διοικητικού της Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε.

ΚΕΔΕ: Ναι μεν αλλά θέλουμε γραπτές προτάσεις

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ τόνισαν ότι η μείωση από 2.000 που είναι σήμερα σε 500 ευρώ της επιδότησης για κάθε παιδί στα ΚΔΑΠ «θα οδηγήσει σε υποβάθμιση, αν όχι σε διάλυση τις δομές» και ζήτησαν η μείωση να μην φτάσει το 75% αλλά μέχρι το 50%, δηλαδή, 1.000 ευρώ ανά παιδί. Παράλληλα, στον ισχυρισμό του υπουργείου ότι δεσμεύεται νομοθετικά για μάξιμουμ αύξηση 15% (δηλαδή περίπου 150 εκατ. ευρώ) στα ήδη διατεθέντα 125 εκατ. ευρώ για τους παιδικούς σταθμούς, οι δήμαρχοι τόνισαν ότι το μίνιμουμ που πρέπει να δοθεί είναι επιπλέον 20 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι αιρετοί επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν -αφού μελετήσουν τις προτάσεις που θα στείλει γραπτώς η γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννα Δαλαπόρτα, τις αναλυτικές προτάσεις, με αναλυτικό κοστολόγιο, το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί- σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, πιθανότατα την Κυριακή, ημέρα που δεν είναι προγραμματισμένη κάποια γενική συνέλευση ΠΕΔ.

Ασκούνης: Θα βρούμε τη λύση

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης αμέσως μετά τη συνάντηση, έγιναν προσπάθειες και εκ μέρους του υπουργείου και εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης ώστε να βρεθούν τρόποι και χρήματα προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά και ότι μέχρι αύριο το πρωί ο υπουργός Εργασίας θα καταθέσει στην ΚΕΔΕ συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες θα αξιολογήσει το διοικητικό συμβούλιο σε άμεση συνεδρίασή του και θα πάρει τις αποφάσεις του.

«Πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας που εμείς λειτουργούμε, έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες λύνουν εν μέρει το πρόβλημα, αλλά θα τις περιμένουμε και εγγράφως, ώστε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που θα γίνει άμεσα, να τις αξιολογήσουμε και πιστεύω πως θα βρούμε μία λύση για να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, που σήμερα μένουν εκτός παιδικών σταθμών», υπογράμμισε από την πλευρά του.

Στη συνάντηση, οι δήμαρχοι ζήτησαν από το υπουργείο να τους αποδοθούν και τα 200 εκατ. ευρώ από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα αυτεπιστασίας.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκτός από τον υπουργό Γιάννη Βρούτση και τη γ.γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, ο β΄ αντιπρόεδρος Γ. Κουράκης, οι εκπρόσωποι της ΝΔ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, Δ. Μαραβέλιας, Γ. Ιωακιμείδης και Σπ. Τσόκας, αντίστοιχα καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΕΔΕ, Σ. Δανιηλίδης και Βλ. Σιώμος.

Για προηγούμενη ανάρτηση, εδώ.

*ΕΔΩ

 

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/22331

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...