(Δελτίο τύπου) - Επιστολή Δήμαρχου Παλλήνης σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής προνοιάκων επιδομάτων Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

(Δελτίο τύπου) - Επιστολή Δήμαρχου Παλλήνης σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής προνοιάκων επιδομάτων

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 | 9:40 π.μ.


«Επιστολή Δήμαρχου Παλλήνης Αθανάσιου Ζούτσου προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής των προνοιακών επιδομάτων».

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικότερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχουν καταβληθεί μέχρι και σήμερα τα προνοιακά επιδόματα του Γ΄ διμήνου 2012 προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος απέστειλε επιστολή χθες 23/7/2012 στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη με την οποία ζητά την καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή ανέφερε :

" Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 25355/26-06-2012 κατεπείγον έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητήθηκε από τους Δήμους της χώρας να αποσταλούν έως την 29/6/2012 τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1945/4-7-2012 έγγραφο, ο Δήμος Παλλήνης απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) τη δαπάνη για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Γ΄ διμήνου 2012, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.954.087,06 ευρώ.
Έως και σήμερα 23/7/2012, το Υπουργείο Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) δεν έχει πιστώσει το λογαριασμό του Δήμου με τα κονδύλια που απαιτούνται για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους 4.500 περίπου δικαιούχους.
Στα ερωτήματα που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) η απάντηση είναι ότι “δε γνωρίζουν πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί”.
Με δεδομένo ότι οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων είναι άνθρωποι για τους οποίους το προνοιακό επίδομα καλύπτει θέματα επιβίωσης, αλλά και την αδυναμία του Δήμου μας να καταβάλει από ιδίους πόρους το ποσό αυτό, θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες ανήμποροι συμπολίτες μας – δικαιούχοι."

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...