Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Η απάντηση της διαφημιστικής εταιρείας (Νέα Ανατολικής Αττικής ) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα Τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής. Η απάντηση της διαφημιστικής εταιρείας (Νέα Ανατολικής Αττικής )

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 | 2:13 μ.μ.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Ολοκληρωμένο Περιφερειακό, Επιχειρησιακό & Επικοινωνιακό Σχέδιο (ΟΠΕΕΣ) του έργου: «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Αττικής», ενταγμένου στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ 2007 -2013, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης. 

Με πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, ψηφίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την παρακολούθηση του έργου καθ' όλη τη διάρκεια της υλοποίησής του 2012-2015, καθώς και η συνέχιση της διαφημιστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής και μετά το 2015. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 8.538.842,97 ευρώ, που στόχο έχει την προβολή της Περιφέρειας Αττικής, ως τουριστικού προορισμού σε στοχευμένο κοινό, κυρίως στο εξωτερικό. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της Περιφέρειας Αττικής σε διεθνές επίπεδο, ως ενός αναγνωρίσιμου, εξαιρετικού τουριστικού brand και η ανάδειξη των θετικών στοιχείων των περιοχών που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, όπως η Αθήνα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ο Πειραιάς, κτλ. 

Υλοποιώντας τις προτεινόμενες δράσεις, ενισχύουμε τη θέση της Αθήνας στο παγκόσμιο δίκτυο «τουρισμού πόλης» και την αναδεικνύουμε ως city - break προορισμό. 

Ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει ποικίλες εναλλακτικές στους επισκέπτες, ανάλογα με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 

Τέλος, απώτερη επιδίωξή μας είναι η περαιτέρω αύξηση της ελκυστικότητας μέσω της ενίσχυσης του περιφερειακού τουριστικού προϊόντος. 

Πιθανόν, κάποιοι από εσάς να αναρωτηθείτε σχετικά με το ύψος του κονδυλιού που διατίθεται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι δυνατόν στην εποχή οικονομικής στενότητας που διανύουμε, να διαθέτουμε ένα τόσο μεγάλο κονδύλι για ένα τέτοιο έργο; 

Αν αναλογιστείτε ότι ο τουρισμός και η ενδυνάμωση της εικόνας της Περιφέρειας Αττικής, ως τουριστικού προορισμού, μπορούν να αποτελέσουν σημαντική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τότε έχετε την απάντηση στο ερώτημα. 

Ιδιαίτερα σήμερα, δεδομένων των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα και του ισχυρού πλήγματος που δέχεται ο τουρισμός, και ειδικότερα η Αθήνα που βάλλεται αρνητικά από τα ξένα ΜΜΕ, η στοχευμένη και αποτελεσματική προβολή της αποτελεί μονόδρομο για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί και την ανάδειξη της Αττικής ως ενός εξαιρετικά ελκυστικού τουριστικού προορισμού. Να σημειωθεί επίσης, ότι το κονδύλι αυτό διατίθεται μέσω ΕΣΠΑ για το συγκεκριμένο σκοπό και δεν μπορεί να διατεθεί για την υλοποίηση άλλων αναγκών της Περιφέρειας. Αν δεν προχωρήσουμε άμεσα με την αξιοποίησή του, τα χρήματα αυτά θα χαθούν για πάντα. Το Σχέδιό μας αξιοποιεί στο μέγιστο και προσαρμόζει κατάλληλα όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας. Επενδύουμε έξυπνα, με έμφαση στο διαδίκτυο στην πλέον προωθημένη του μορφή, ώστε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την τόνωση της τουριστικής κίνησης της Περιφέρειας Αττικής. Και χρησιμοποιούμε με αυστηρά κριτήρια επιλογής αλλά και με ευελιξία όλα εκείνα τα εξειδικευμένα διεθνή μέσα, ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοτικότητα. Και φυσικά είμαστε συντονισμένοι με τον ΕΟΤ και το Δήμο της Αθήνας, ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις στη διαφημιστική προβολή, αλλά αντίθετα αποτελεσματικές συνδυαστικές κινήσεις». 

Στη συνέχεια το λόγο πήραν εκπρόσωποι της εταιρείας McCann Erickson, οι οποίοι, αφού παρουσίασαν το Ολοκληρωμένο Περιφερειακό, Επιχειρησιακό & Επικοινωνιακό Σχέδιο (ΟΠΕΕΣ), δίνοντας έμφαση στην κοστολόγηση του έργου και την κατανομή του προϋπολογισμού, αναλύοντας διεξοδικά κάθε δράση, ενότητα και άξονά του, απάντησαν λεπτομερώς στις ερωτήσεις του Σώματος. 

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ - ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε την απόσυρση του θέματος, προκειμένου να συζητηθεί και να αναλυθεί σε επόμενη Συνεδρίαση, αφού πρώτα προηγηθεί επανεκτίμηση των ποσών και συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τον Ε.Ο.Τ., ώστε να μην υπάρξουν δράσεις που αλληλοεπικαλύπτονται. 

Η συζήτηση συνεχίστηκε με την παρέμβαση του κ. Νάσου Αθανασίου, εκπροσώπου της παράταξης ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ - ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ο οποίος, αφού διευκρίνισε ότι η παράταξή του θα δώσει αρνητική ψήφο στο ΟΠΕΕΣ, υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο Σχέδιο παραβιάζει την επιχειρηματικότητα και ότι «το έργο είναι δοτό, ο διαγωνισμός πρέπει να επαναληφθεί και να υπάρξει συνεργασία με την Υπουργό Τουρισμού». 

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο οποίος διευκρίνισε ότι το Σχέδιο θα υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο έχει σύμφωνα με το Νόμο τον τελικό έλεγχο. 

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, Αθανάσιος Πλεύρης, συμφώνησε καταρχήν με τη θέση του κ. Β. Κικίλια για απόσυρση του θέματος και συζήτησή του εκ νέου, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στην απορρόφηση του κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνονται παράλληλες δράσεις τουριστικής προβολής τόσο από τον ΕΟΤ, όσο και από τους Δήμους και έθεσε το ερώτημα αν έχει γίνει ειδική στόχευση, η οποία να λαμβάνει υπ' όψιν τις επιπτώσεις από τα γεγονότα που έχει βιώσει η Αθήνα (δηλαδή αίσθηση ανασφάλειας, επανειλημμένα επεισόδια στο κέντρο της πόλης κλπ). 

Ο Γιώργος Βαρεμένος από την παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, τόνισε ότι «ακόμη κι αν αυτή η τουριστική καμπάνια είναι η ιδανική, να μην εκπλαγεί κανείς αν δεν υπάρξουν πρακτικά αποτελέσματα», θέτοντας παράλληλα το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού, ενώ για τα θέματα των δαπανών διευκρίνισε ότι δεν μπορεί κανείς να τις ελέγξει, ενώ ο Δημήτρης Βαρελάς από την παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ, υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε να αποφευχθούν δράσεις αλληλοεπικάλυψης από άλλους φορείς που εμπλέκονται στον τομέα του Τουρισμού και να προβλεφθεί η ενεργή συμμετοχή ανθρώπων της Περιφέρειας Αττικής στο συγκεκριμένο έργο. 

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, Κωνσταντίνος Διάκος, επεσήμανε ότι ο φυσικός πλούτος της Αττικής αποτελεί κύριο εργαλείο, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την τουριστική προβολή, ενώ τόνισε και την ανάγκη ανάδειξης του ακτιβιστικού τουρισμού. 

Από την παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ο Ιπποκράτης Κοκκινόπουλος, τόνισε ότι στις παρούσες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν διακοπές, αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και τις μισθολογικές απολαβές τους, ενώ κλείνοντας αναρωτήθηκε «για ποιά ανάπτυξη μιλάμε». 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Καπάταης, κατέθεσε στα πρακτικά της Συνεδρίασης τα ΦΕΚ, στα οποία έχουν δημοσιευθεί οι ισολογισμοί της εταιρείας McCann Erickson, διατυπώνοντας ερώτημα για το εάν η εταιρεία πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών, ώστε να μπορέσει να αναλάβει το έργο. 

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού, Άννα Ροκοφύλλου δήλωσε την παραίτησή της, διαμαρτυρόμενη όπως τόνισε «γιατί αν και αρμόδια σε θέματα Τουρισμού δεν υπήρξε συνεργασία με την εταιρεία». Επίσης, την παραίτησή του από την Επιτροπή Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού δήλωσε και ο Σπυρίδων Σπυρίδων από την παράταξη ΑΤΤΙΚΗ - ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, διαμαρτυρόμενος για τη μη συμμετοχή της Επιτροπής στη διαδικασία του ΟΠΕΕΣ. 

Μετά από διαπραγμάτευση, το θέμα του ΟΠΕΕΣ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. ΚΑΤΑ ψήφισαν οι παρατάξεις ΑΤΤΙΚΗ - ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ - ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ενώ ΛΕΥΚΟ ψήφισαν η παράταξη ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Νικόλαος Γαλανός. 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Οικονομικός Απολογισμός έτους 2011 της Περιφέρειας Αττικής. Σύμφωνα με τον απολογισμό το ταμειακό υπόλοιπο στο τέλος της περασμένης χρονιάς διαμορφώθηκε στο ποσό των 308.765.993, 78 ευρώ. 

Τέλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η σκοπιμότητα και έγκριση των όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων για τον καθαρισμό του Πεδίου του Άρεως. 

Με την απόφαση αυτή η Περιφέρεια Αττικής εξοικονομεί περίπου 800.000 ευρώ ετησίως. 

Εκτός Ημερησίας Διατάξεως, συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα παρακάτω θέματα: 

Κατά πλειοψηφία οι όροι της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας για το έργο «Ανάπλαση των οδών Προύσσης, Μαρίνου Αντύπα και Αγ. Βαρβάρας στους Δήμους Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας», συνολικού προϋπολογισμού 2.870.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. 
Ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» για τις συμπληρωματικές εργασίες στο κτήριο του Νοσοκομείου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Το έργο θα χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. 


Απάντησή της McCann Erickson. 

Την απάντησή της σε διαδικτυακό δημοσίευμα, αναφορικά με το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, έδωσε μέσω ανακοίνωσης η McCann Erickson. 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διαφημιστική εταιρεία είναι η ακόλουθη: 

"Με έκπληξη είδαμε δημοσίευμα στο διαδίκτυο να βάλει εναντίον του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής, με προβοκατόρικο τρόπο, χαρακτηρίζοντας την επένδυση στην οποία προβαίνει η Περιφέρεια ως ένα "μεγάλο σκάνδαλο". 

Σε μια εποχή που ο τουρισμός μας χρειάζεται επειγόντως στήριξη, το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι τέτοιου είδους ενέργειες. Ίσως η έλλειψη στοιχειώδους τεχνικής γνώσης δεν επιτρέπει στον συντάκτη του άρθρου, να αξιολογήσει επαρκώς το πρόγραμμα διαφημιστικής προβολής της Περιφέρειας. Σε απάντηση του δημοσιεύματος, παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία: 

* Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής ανέρχεται στο ποσόν των 6.942.000 ευρώ προ ΦΠΑ, για την τριετία 2012-2013-2014-2015, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ένα κονδύλι εξαιρετικά περιορισμένο αν αναλογιστεί κανείς πως μόνο τον Μάιο του 2012, η Ρουμανία ξόδεψε 1,3 εκ. ευρώ για την προβολή της και η Κροατία σχεδόν 1 ε. ευρώ με πληθυσμό εφάμιλλο της Περιφέρειας Αττικής (4,4 εκατομμύρια κατοίκους). 

* Όσον αφορά στο σχολιασμό ότι ο σχεδιασμός και η κατασκευή του site κοστίζουν 1,3 εκατομμύρια ευρώ (!), είναι απολύτως αναληθής. 

Είναι σαφές πως γίνεται αποσπασματική παράθεση των στοιχείων αφού το παραπάνω κόστος περιλαμβάνει κατά μεγάλο μέρος τη διαφημιστική προβολή του site στις μηχανές αναζήτησης της Google. Σημειωτέον πως η Αίγυπτος, μόνο για την προβολή του site της στη Google, ξοδεύει 10 εκ. ευρώ ετησίως. 

* Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με την παράθεση ενός τιμοκαταλόγου, βάσει του οποίου όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης του δημοσιεύματος, η φιλοξενία ενός διαδικτυακού τόπου κοστίζει 78 ευρώ το μήνα έναντι 2.100 ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί από την Περιφέρεια, είναι παραπλανητική. 

Το κόστος φιλοξενίας αυτό, ίσως επαρκεί για τη φιλοξενία μιας σελίδας μιας μικρής προσωπικής εταιρείας, αλλά όχι μιας σελίδας προβολής της Περιφέρειας Αττικής (και έμμεσα της χώρας μας), η οποία περιλαμβάνει πολλαπλά πεδία ενημέρωσης, είναι ικανή να υποδεχθεί εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα, από όλες τις χώρες του κόσμου, σε 5 διαφορετικές γλώσσες και συνεχή ανανέωση περιεχομένου της, 24 ώρες το 24ωρο, επί 365 μέρες ετησίως. 

* Η ανάθεση του προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής έγινε μετά από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο επικράτησε η McCann Erickson, η οποία κατέθεσε την πλέον συμφέρουσα τεχνική και οικονομική προσφορά. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε από την Κρατική Περιφέρεια Αττικής την 23-6-2010 και χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία δεν μπορούν να κατευθυνθούν σε άλλες δράσεις. Τα ποσά και οι ενέργειες που κατατίθενται είναι σύμφωνες με τις τεχνικές προδιαγραφές και τον προϋπολογισμό που όριζε η προκήρυξη. 

Ο τουρισμός αποτελεί τη σημαντικότερη και αμεσότερη ελπίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η ενδυνάμωση της εικόνας της Περιφέρειας Αττικής, ως τουριστικού προορισμού και η στοχευμένη προβολή του στο εξωτερικό, αποτελεί μονόδρομο για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί. 

Το πρόγραμμα αυτό αξιοποιεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο το διαθέσιμο κονδύλι, ώστε να καταστήσει την Περιφέρεια Αττικής ως έναν από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=5367

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...