Παιδικά Εργαστήρια Τέχνης : Eπίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παιδικά Εργαστήρια Τέχνης : Eπίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 | 8:19 μ.μ.

Την Δευτέρα 12 Μαρτίου τα Παιδικά Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου Παλλήνης επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετείχαν στο Εικαστικό Παιδικό Εργαστήρι: H περιπέτεια της μεταμόρφωσης Καθημερινά αντικείμενα: "Δείτε τα αλλιώς!”.

Ένα εικαστικό παιδικό εργαστήρι βασισμένο στο έργο του γνωστού νεορεαλιστή καλλιτέχνη Arman (1928-2005). Ο Arman αντλώντας την έμπνευσή του από την καθημερινότητα χρησιμοποίησε στα έργα του βιομηχανικά υλικά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Επεμβαίνοντας σ' αυτά και επανατοποθετώντας τα σε διαφορετικό πλαίσιο, ο καλλιτέχνης κατάφερε να αλλάξει την αντίληψή μας για τα συγκεκριμένα αντικείμενα και κατ' επέκταση για τον κόσμο γύρω μας. Στο εργαστήρι αυτό, στημένο σαν μια μικρή βιομηχανία παιχνιδιού, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με την ιδέα της «μεταμόρφωσης των αντικειμένων».

Οι μικροί μας καλλιτέχνες δημιούργησαν πρωτότυπα έργα, στα χνάρια του Arman, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα μια άλλη οπτική για τον γύρω κόσμο. Στην εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχαν 30 παιδιά και 10 γονείς των τμημάτων Α-Β Δημοτικού των δημοτικών ενοτήτων Παλλήνης και Γέρακα με τη συνοδεία του δασκάλου τους Ν. Αρβανίτη.

IMG_20120312_181742

IMG_20120312_174014

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...