Μία τέτοια εικόνα όπως την απαθανάτισε ο φακός του NewsIt υπάρχει σε χιλιάδες δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά η συγκεκριμένη λακκούβα βρίσκεται στην αρχή της οδού Κλεισθένους στον Γέρακα του πιο πολυσύχναστου δρόμου της περιοχής.
Καθημερινά η συγκεκριμένη λακκούβα η οποία καταλαμβάνει σχεδόν όλη τη μια λωρίδα κυκλοφορίας, αποτελεί παγίδα για τους οδηγούς και ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες που ο δρόμος είναι κακοφωτισμένος. Δεκάδες οδηγοί αυτοκινήτων έχουν πέσει μέσα με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί φθορές σε ελαστικά και αμορτισέρ.Μάλιστα, μετά την χθεσινή νεροποντή η λακκούβα μεγάλωσε και όπως χαρακτηριστικά λένε οι κάτοικοι της περιοχής πλέον η Κλεισθένους «διαθέτει» και τάφρο. Ιδιαίτερη προσοχή όσοι κινείστε στον συγκεκριμένο καθώς η λακκούβα ξεπερνά σε μήκος το ενάμιση μέτρο και βάθος τα 30 εκατοστά.
Όσο για τους οδηγούς μηχανής; Εάν κάποιος δεν αντιληφθεί άμεσα την λακκούβα και πέσει μέσα σε αυτή δε θέλουμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί.
Φυσικά και αυτή η λακκούβα βρίσκεται καιρό σε αυτή την κατάσταση και ουδείς έχει ενδιαφερθεί για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Αντίθετα, οι οδηγοί που χτυπούν καθημερινά τα αυτοκίνητά τους, λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να κινηθούν νομικά έτσι ώστε να αποζημιωθούν από τον αρμόδιο φορέα.
Πώς να κινηθώ νομικά;
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι ενέργειες πρέπει να ακολουθήσετε μόλις διαπιστώσετε ότι το αυτοκίνητό σας ή η μηχανή που οδηγείται υπέστη ζημιά από λακκούβα του οδικού δικτύου; Με την βοήθεια νομικών το Νewsit σας δίνει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα που όλο και περισσότερους απασχολεί.
1.Καλέστε την Τροχαία προκειμένου να καταγράψει και επίσημα το συμβάν.
2.Φωτογραφίστε ακόμα και με το κινητό σας την κακοτεχνία και τις ζημιές που έχετε υποστεί.
3.Ενημερωθείτε από την τροχαία ή τον δήμο σε ποιον ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος (στο δημόσιο ή σε τοπική αρχή).
4.Ενημερώστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας κι αν υπάρχει τραυματισμός το ΕΚΑΒ για να επιβεβαιωθεί.
5.Σε περίπτωση τραυματισμού πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να πάρετε ιατρική βεβαίωση για σωματική βλάβη.
6.Συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας εντός 24 ορών και στείλτε εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα το οποίο θα γράφει πως επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.
7.Σε περίπτωση που ο αρμόδιος φορέας δεν ανταποκριθεί εντός 2 ημερών, καταθέστε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή με την απαίτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην αποζημίωσή σας.
8.Φροντίστε να υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα εκείνη του ατυχήματος.
Να σημειωθεί ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των οδών-έργων έχουν:
α) Για τις εθνικές οδούς, τις κεντρικές αρτηρίες πόλεων και τα δημόσια έργα το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.
β) Για το επαρχιακό δίκτυο και τις δευτερεύουσες οδούς η Τοπική Αυτοδιοίκηση (δήμοι και κοινότητες).
Στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε για το που ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος μπορούμε να προσφύγουμε στους αρμόδιους εισαγγελείς της χώρας οι οποίοι αποφαίνονται για το ποιος φορέας φέρει την ευθύνη της αποζημίωσης.
Πάντως όσοι θα επιλέξουν να προχωρήσουν ενάντια του δημοσίου ή του δήμου που ευθύνεται για την κακοτεχνία άρα κατ’ επέκταση και για την ζημιά που έχουν υποστεί, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και επιμονή αλλά στο τέλος το βέβαιο είναι ότι θα αποζημιωθούν.
Λάμπρος Χαβέλας
NEWSIT.GR
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...