Ενημέρωση για τη συνάντηση της 2 Δεκ 2011 των Συλλόγων του Γέρακα με θέμα την επίσπευση υλοποίησης σχολικών μονάδων Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ενημέρωση για τη συνάντηση της 2 Δεκ 2011 των Συλλόγων του Γέρακα με θέμα την επίσπευση υλοποίησης σχολικών μονάδων

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 | 12:10 π.μ.

2ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, 2 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση εκπροσώπων και μελών Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

των σχολείων της Δ.Ε. Γέρακα του Δήμου Παλλήνης

Παρόντες

1ο Νηπιαγωγείο Γέρακα:

Κασιμάτης Θανάσης

3ο Νηπιαγωγείο Γέρακα:

Ζερβού Νάντια, Ραφτοπούλου Μαριάννα

8ο Νηπιαγωγείο Γέρακα:

Σέρβου Μαρία, Κλεισιάρης Φώτης, Βυζανιάρη Ιωάννα, Θεοδωράκη Άντα, Σπύρου Καλλιόπη

1ο Δημοτικό Γέρακα:

Παφίλη Άννα

2ο Δημοτικό Γέρακα:

Μαράκη Μαρία

3ο Δημοτικό Γέρακα:

Μπούσης Ηλίας

5ο Δημοτικό Γέρακα:

Μεταξάς Μιχάλης

3ο Γυμνάσιο Γέρακα:

Κακλιδάκης Μανώλης

2ο Λύκειο Γέρακα:

Βαγενάς Στάθης, Ακρίβος Σταύρος

Ένωση Συλλόγων Γονέων Παλλήνης:

Κοτρώνης Δημήτρης, Ριτζάκης Μανούσος

Συνάντηση-συζήτηση εκπροσώπων και μελών της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων του Γέρακα πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00, με θέμα την ενημέρωση και τον συντονισμό ενεργειών για την προώθηση του ζητήματος της άμεσης αποπεράτωσης και λειτουργίας των υπό υλοποίηση σχολικών κτηρίων της περιοχής μας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 8ου Νηπιαγωγείου Γέρακα.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα από τους Συλλόγους Γονέων των 5ου και 2ου Δημοτικού, 3ου και Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και 2ου Λυκείου προς το Δήμο Γέρακα και τον ΟΣΚ, καθώς και για τη φάση υλοποίησης που βρίσκονται τα έργα αποπεράτωσης του σχολικού συγκροτήματος των 5ου Δημοτικού - Καλλιτεχνικού Γυμνασίου. Στο τελευταίο χρονοδιάγραμμα που έδωσε ο ΟΣΚ προβλέπεται η ολοκλήρωση του 5ου Δημοτικού τον Φεβρουάριο του 2012 και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου τον Ιούνιο του 2012 (διαβάστε τις σχετικές λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο 1).

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το έργο κατασκευής του 3ου Δημοτικού σχολείου έχει μείνει χωρίς εργολάβο και ότι έχει πέσει «θύμα» της καθυστέρησης υλοποίησης του 5ου Δημοτικού και κατά συνέπεια η υλοποίησή του πέρασε δυστυχώς από τους ιθύνοντες σε δεύτερη προτεραιότητα.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης αναφέρθηκαν στην επιστολή που έχουν κοινοποιήσει από την αρχή του χρόνο προς το Δήμαρχο Παλλήνης, στην πρώτη -και τελευταία μέχρι στιγμής- συνάντηση σε τέτοιο επίπεδο, στην οποία θίγονται τα προβλήματα που απασχολούν του γονείς και τους φορείς τους στο χώρο της παιδείας (διαβάστε τις σχετικές λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο 2).

Οι παρευρισκόμενοι:

  • συμφώνησαν πως τα θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος είναι πρώτης προτεραιότητας για τους πολίτες του Γέρακα και ως εκ τούτου η Ένωση και οι Σύλλογοι στηρίζουν τις μέχρι τώρα ενέργειες και θα παρακολουθούν στενά την πορεία των εργασιών αποπεράτωσης με βάση το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την αποπεράτωση του 5ου δημοτικού τον Φεβρουάριο και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου τον Ιούνιο.
  • επιφυλάχθηκαν για την μελλοντική στάση τους, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προχωρώντας σε άσκηση συλλογικής πίεσης με την συλλογή υπογραφών ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο θεωρηθεί κατάλληλος.

Το παρόν, μαζί και με τα συνημμένα έγγραφα, θα διανεμηθεί καταλλήλως από τους εκπροσώπους της Ένωσης και των Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων που παρευρέθησαν στη συνάντηση, προς ενημέρωση των μελών τους και των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα του Δήμου Παλλήνης.

Συν_1_Επιστολη 3-Γυμν_5-Δημ 29-11-2011.pdf

Συν_2_Θέσεις Ενωσης προς Δημαρχο 08-02-2011.doc

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...