Ανακοίνωση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας Παλλήνης για την εκλογή των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ανακοίνωση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας Παλλήνης για την εκλογή των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 | 8:03 μ.μ.

dhmotikioikoloikiweb

Η ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία θεωρεί ότι ο τρόπος εκλογής των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κινείται σε συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική λογική.

 

Συγκεκριμένα:

  1. Ο τρόπος εκλογής των αντιπροσώπων στις Περιφερειακές Ενώσεις και στην Κεντρική Ένωση Δήμων αλλοιώνει τους συσχετισμούς δυνάμεων  όπως αυτοί εκφράσθηκαν στις τελευταίες εκλογές. Δεν αναπαράγεται μόνο το συγκεντρωτικό μοντέλο αλλά επιχειρείται να συνθλίψει τις ανεξάρτητες φωνές.
  2. Η Αυτοδιοίκηση παραμένει εξαρτημένη από την Κεντρική Διοίκηση. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε δεν χρειαζόμαστε νόμους που μεθοδευμένα δημιουργούν όργανα με ευνοϊκούς συσχετισμούς για τις κυβερνητικές δυνάμεις αλλα όργανα αυτοδιοίκησης που ενισχύουν τη δημοκρατία, και την κοινωνική συνοχή.

 

Η Δημοτική Οικολογική Συνεργασία υποστηρίζει ως σύστημα εκλογής των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την απλή αναλογική, την αύξηση των μελών των περιφερειακών οργάνων και την συμμετοχή φορέων και κοινωνικών κινημάτων στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.

 

 

Το Γραφείο Τύπου της ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...