[ΒΙΝΤΕΟ] – ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κου ΖΟΥΤΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 20/09/2011 Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

[ΒΙΝΤΕΟ] – ΕΠΙΣΤΟΛΗ 3ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κου ΖΟΥΤΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 20/09/2011

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 | 11:32 μ.μ.

1280000

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΝ & ΚΗΕΜΟΝΝ 3ου ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

Αριθµ. Πρωτ.:12/2011 Γέρακας 19-9-2011

ΠΡΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ ∆ΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Ως πίνακας

ΘΕΜΑ: Χορήγηση βιβλίων στους µαθητές του σχολείου µας.

Κα Πρόεδρε και µέλη της Σχολικής Επιτροπής.

Σας ενηµερώνουµε ότι µέχρι σήµερα 19-9-2011, ήδη µια εβδοµάδα λειτουργίας των σχολείων, το πρόβληµα χορήγησης βιβλίων στους µαθητές, για το οποίο η κα Υπουργός Παιδείας και ∆ια Βίου Μάθησης ζήτησε δηµόσια «ΣΥΓΝΩΜΗ !», εξακολουθεί να υφίσταται και να γίνεται εντονότερο.

Το σχολείο µας, 3ο ∆ηµοτικό Γέρακα, όπου βρίσκεται σε προσωρινές εγκαταστάσεις σε οικόπεδο πολύ µικρότερο από το κανονικό, είναι ολοήµερο δωδεκαθέσιο, φιλοξενεί υπεράριθµους µαθητές και µαθήτριες συνολικά 305 σε δεκατρία τµήµατα, έχει διευρυµένο ωράριο λειτουργίας (από 8:10 έως 14:00 για όλους τους µαθητές) και (07:00 -08:00 και 14:00 - 16:15 για τους 110 περίπου µαθητές του ολοήµερου), λειτουργεί από φέτος (2011-2012) τµήµα ένταξης για παιδιά µε ειδικές ανάγκες,ενώ στερείται βασικών χώρων διδασκαλίας (π.χ. αίθουσα Η/Υ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, µουσικής), στερείται προαυλίου ικανού για την κάλυψη των αναγκών τόσων (305) µαθητών, στερείται χώρων υγιεινής (w.c.: υπάρχουν 3 αγοριών και 3 κοριτσιών, 6 βρύσες εξωτερικές για να πλυθούν και να πιουν νερό), στερείται τραπεζαρίας για την σίτιση των µαθητών του ολοήµερου κ.λ.π. Περιττό να αναφερθούµε στην παρούσα επιστολή για την έλλειψη των δασκάλων π.χ. για τους 110 µαθητές του ολοήµερου υπάρχει µόνο ΜΙΑ δασκάλα...!!!

Πέραν των παραπάνω, τα οποία ούτε παραβλέπουµε και για τα οποία δεν εφησυχάζουµε, φέτος (2011 -2012) ανέκυψε µεγάλο πρόβληµα µε τις ελλείψεις των βιβλίων του ΟΕ∆Β µε αποτέλεσµα την δυσχέρεια, αν όχι την αδυναµία, της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Συγκεκριµένα, στο δικό µας σχολείο, έχουν διατεθεί µόνο το βιβλίο της γλώσσας σε όλες τις τάξεις, το πρώτο τεύχος των µαθηµατικών στις Α’, Β’, Ε’, ΣΤ και κανένα απολύτως άλλο για τα υπόλοιπα µαθήµατα κάθε τάξης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΝ & ΚΗΕΜΟΝΝ 3ου ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ Για την αντιµετώπιση αυτού του προβλήµατος καλούµαστε εµείς, οι γονείς, να αγοράσουµε, ή να φωτοτυπήσουµε, βιβλία ή τµήµατα αυτών για να αντιµετωπίσουµε αυτό το πρόβληµα και να εξελιχθεί οµαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

Όµως για µας τους γονείς,που έχουν µειωθεί οι µισθοί µας κατά πολύ, έχουν αυξηθεί οι φόροι κατά πάρα πολύ, έρχονται χαράτσια και λογαριασµοί υπέρογκοι, έχουµε µείνει άνεργοι, ή ηµιαπασχολούµενοι, ή κυνηγάµε τους οφειλέτες µας για να πληρωθούµε και να αντεπεξέλθουµε στις υποχρεώσεις µας, έστω και το 1 ευρώ είναι σηµαντικό ποσό και δεν υπάρχει, ∆ΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ για να πληρώσουµε φωτοτυπίες βιβλίων ή να αγοράσουµε βιβλία

Αιτούµαστε λοιπόν, από την διευρυµένων αρµοδιοτήτων πια, λόγω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, Σχολική Επιτροπή, όπως προβεί στη λήψη απόφασης για το πρόβληµα των βιβλίων.

Με την παρούσα επιστολή ενηµερώνουµε παράλληλα τον κ. ∆ήµαρχο, τον Πρόεδρο και τα µέλη του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, και ζητάµε την άµεση ανταπόκριση και την συµβολή όλων για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες των µαθητών µας σε βιβλία.

Με εκτίµηση

Για το ∆.Σ.

Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ:

• Κο Ζούτσο, Αθανάσιο ∆ήµαρχο Παλλήνης.

• Κο Mπoυvτουβά Αναστασία, Πρόεδρο ∆ηµοτικού Συµβουλίου ∆ήµου Παλλήνης.

• Αξιότιµα Μέλη ∆ηµοτικού Συµβουλίου ∆ήµου Παλλήνης.

• Κα Κουνενάκη Ειρήνη, Αντιδήµαρχο Παιδείας ∆ήµου Παλλήνης

• Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεµόνων Γέρακα & Παλλήνης.

• Σύλλογοι Γονέων και Κηδεµόνων σχολείων του ∆ήµου Παλλήνης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...