ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ: “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ” Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ: “ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ”

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 2 Αυγούστου 2011 | 2:32 π.μ.

ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ

ds009Tό παρακάτω κείμενο ίσως να θεωρηθεί “ βαρύ ”, λόγω της γλώσσας πού χρησιμοποιεί.
Η ανάγνωσή του είναι αποκλειστική ευθύνη εκείνου που θα αποφασίσει να το διαβάσει.
Πολλοί αναρωτιούνται τους λόγους πού οδήγησαν τον γράφοντα να σταματήσει τις αναρτήσεις στο blog των ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, και να αναρωτιούνται πού “ χάθηκα ”.
Νομίζω πώς χρωστώ κάποιες εξηγήσεις, για όσους ίσως πραγματικά αναρωτήθηκαν, τώρα πού πέρασε κάποιο διάστημα, και μπορώ ήρεμα, αφού φίλτραρα όλα όσα θα με έκαναν να μην αναφερθώ μόνο σε γεγονότα, αλλά να βγάλω πικρία πού με μαθηματική ακρίβεια, θα έδινε στο γραπτό τόνους εμπάθειας, υποκειμενικών θεωρημάτων για το τι συνέβη, και προσωπικών επιθέσεων πού θα ήταν αδύνατο να συγκρατήσω λόγω του “εν βρασμώ” ευρισκόμενος.
Σίγουρο είναι πώς δεν αποτραβήχτηκα για τι κάποιος με απείλησε η με φόβισε η με καλόπιασε.
Συνηθίζω, ( και αυτό είναι στάση ζωής ), όταν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω να γίνομαι πιο επιθετικός και να φτάνω σε επίπεδα “ καμικάζι ”.
Κάτι πού για όσους με γνωρίζουν καλά, η ξέρουν την πορεία μου σαν άνθρωπο και ως επαγγελματία, θεωρούν αυτονόητο και ταυτόσημο με την ύπαρξή μου.
Αλλά ας πάμε στα γεγονότα.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ
Οι λόγοι ύπαρξης και δημιουργίας από το 2008 του Ανεξάρτητου Ενωτικού Κινήματος Ανθούσας ( ΑΕΚΑΟ), λόγω του Καλλικράτη και το μεγάλωμα του Δήμου, δεν θα μπορούσε να υφίσταται προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά με την Ανθούσα και τα προβλήματά της, γιατί είχαμε την βαθιά πίστη πώς πρέπει να ξεφύγουμε πλέον από τα στενά όρια της Τοπικής Κοινωνίας.
Αποφασίσαμε λοιπόν πώς αφού δώσαμε τον αγώνα μας καυτηριάζοντας Κοινοτικές Αρχές και Συμβούλους της πάλαι ποτέ Κοινότητας Ανθούσας, και αργότερα μέσω των Δημοτικών εκλογών υποστηρίζοντας υποψήφιο Δήμαρχο και αφού καταφέραμε να πάρουμε το 4% στην Ανθούσα, μιάς και μόνο μέλη της ΑΕΚΑ ήταν υποψήφιοι, πώς δεν έχουμε πλέον καμιά υποχρέωση σε ΚΑΝΕΝΑΝ αφού έληξαν οι προεκλογικές συνεργασίες και Αυτόνομοι και Ανεξάρτητοι από πρόσωπα και παρατάξεις( όπως πάντα άλλωστε ), να προχωρήσουμε στις διεκδικήσεις μας στον μεγάλο Δήμο.
Όντως μια πορεία δύσκολη γιατί από την αρχή φάνηκε, πώς είχαμε να παλέψουμε σε άλλα επίπεδα, και το μόνο πού μας έκανε να σταθούμε ακλόνητοι και σταθεροί ήταν η πίστη για αυτό πού κάναμε, και η τρέλα πού κουβαλάγαμε.
Και νομίζω καταφέραμε αρκετά. Καταφέραμε να ενοχλήσουμε και να γίνουμε η σκλήθρα στις καρέκλες της “εξουσίας”, με όσα λάθη και αν μας καταλογίσει κανείς.
Φαίνεται άλλωστε από τις αναρτήσεις διαφόρων blogs ( και του δικού μας αλλά δεν κάνουμε διαφήμιση ) και έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, για όσους έχουν διάθεση και όρεξη να ψάξουν.
Δεν ξέρω πόση αξία θα είχε να αναφέρω πώς δεν ήταν λίγοι αυτοί πού λειτούργησαν μέσα στο Κίνημα από προσωπικό συμφέρον, αφού και παπαγαλάκια του συστήματος φάνηκε πώς ήταν, και προσπαθούσαν να βολευτούν, και άλλοι συμπαρατάχθηκαν με το Κόμμα τελικά, προκειμένου να κερδίσουν την εξαργύρωση της επιταγής πού τους δόθηκε.
Και αν και μείναμε λιγότεροι συνεχίσαμε με μεγαλύτερο πάθος.
Αλλά βλέπετε ήρθε και αυτό το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο, και ότι άλλο θα μπορούσε να καταστρέψει κοινωνικούς ιστούς, και πολλοί ασχολήθηκαν με το προσωπικό πρόβλημά τους, με αποτέλεσμα, να χάσουν το ενδιαφέρον τους για αυτά πού γινόντουσαν και συνεχίζουν να γίνονται γύρω τους και δίπλα τους.
Κλείστηκαν στον εαυτό τους, στον καθοδηγούμενο φόβο τους για το αύριο, στο καθημερινό πρόβλημά τους, και στην στενοχώρια τους πώς η φωνή τους ήταν ¨ φωνή βοώντος εν τη ερήμω ¨
Όχι βέβαια δεν τους παρεξηγώ και δεν εκφράζω καμιά μομφή απέναντί τους.
Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να λειτουργούν όλοι το ίδιο.
Αλλοίμονο.
Αλλά ευτυχώς η δυστυχώς, κατά την έκφραση “ πούστηδες και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια ”, ξεχώρισαν τα παλικάρια.
Και αυτά μπορούν να ενεργήσουν μόνοι τους όπως κάνανε και μέσα στο Κίνημα.
Γι’αυτό και αποφασίσαμε πώς από δω και έπειτα ο καθένας αυτόνομα θα ενεργεί μέχρι να έρθει ( αν έρθει) η ώρα να ξαναμαζευτούμε.
Η Ενέργεια δεν χάνεται, αλλάζει μορφή.
Και τουλάχιστον εγώ και κανα’δυό που ξέρω, έχουμε μπόλικη.
ΟΙ ΓΙΒΩΝΕΣ ΟΙ ΜΑΡΓΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ
Και ξεκίνησαν επιθέσεις από διάφορους βαλτούς και όχι, από πουλημένους και μαλάκες, στο πρόσωπο το δικό μου, σε φίλους, και μέλη του Κινήματος.
Βλέπετε έτυχε να είμαι ο επικεφαλής του Κινήματος, και είχα την ευτυχία και την δυνατότητα να είμαι κατά κάποιο τρόπο ο μαγνήτης για όλους αυτούς πού αναφέρει ο τίτλος του 2ου θέματος.
Δεκτές οι επιθέσεις και η λάσπη, ( θεωρώ αν και δεν συμφωνώ, πώς παίζονται όλα μέσα στο λεγόμενο πολιτικό παιχνίδι) αλλά κανείς δεν είχε τα αρχίδια να αντιπαρατεθεί μαζί μου δημόσια παρ’όλες τις κλήσεις πού έκανα κατ’επανάληψη.
Και όταν λέω κανείς εννοώ κανείς.
Πρώτος από όλους πού ξεκίνησε κάποιος πού διαθέτει και “ ενημερωτικό ” blog (με τίτλο αντιγραφή από το pressing gr, μπας και μπερδευτεί κανείς και πάρει και καμιά επισκεψιμότητα ).
Τον προσπερνώ ξέροντας ακριβώς όχι μόνο ποιος είναι αλλά γνωρίζοντας και το ήθος και την ποιότητά του.
Λένε πώς ο
Μεγάλος Άνθρωπος μιλά για ιδέες
Ο Απλός για γεγονότα
Ο Μικρός για τους άλλους.
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ ότι και αν γράψει γιατί τα σκουλήκια και τα μελέτησα και τα γνώρισα σε άλλες περιόδους, και κατάλαβα πώς δεν παίρνουν από λόγια μιάς και τυφλά και κουφά είναι, και το χειρότερο πρέπει να σκάψεις για να τα βρεις.
Σειρά είχε καί θηλυκιά μεγάλης ηλικίας πού κάναμε και ιδιαίτερη ανάρτηση-σεις για λόγου της, βγαίνοντας στην πλατεία του χωριού και λέγοντας ότι μαλακία και κακοήθεια θα μπορούσε να βρεί, και σήμερα εξαργυρώνει την επιταγή της με περίεργη και παράτυπη τοποθέτηση σε κάποιο γραφειάκι, πού λόγω Καλλικράτη μεταφέρθηκε η Υπηρεσία πού την χώσανε, στον Δήμο.
Βρέθηκαν και από το πουθενά να με χρεώνουν ως νεοναζιστή , φασίστα, και άτομα τα οποία ούτε με ήξεραν και ούτε με είχαν δεί και ποτέ τους.
Και δυστυχώς ήταν και νεολαίοι.
Δεν μπορώ να κρατήσω κακία, αλλά θα τους συμβούλευα να μην παρασύρονται από τον αυθορμητισμό και την παρορμητικότητα της νιότης τους, και προτού δικάσουν, ας ακούσουν και την απολογία αυτού πού καταδικάζουν γιατί κάποιος τους είπε κάτι, πού νόμιζε πώς άκουσε.
Ίσως όμως και εγώ στην απέραντη ταχύτητα τής νιότης μου να έκανα το ίδιο.
Πάντα στην διάθεσή τους για μία επί προσωπικού κουβέντα, και όχι μέσα από κουτές αντεγκλήσεις και προσβολές στο FACEBOOK.
Δεν έχω να χωρίσω τίποτε και με κανέναν, πόσο μάλλον με κάποιους πού λόγω ηλικίας ( ας μου επιτραπεί ) τα θεωρώ παιδιά μου.
.
Και ήρθε και το απαύγασμα της δίωξης και της λασπολογίας στο πρόσωπό μου, από τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Ανθούσας, του οποίου ήμουν ο προηγούμενος Πρόεδρος, να στήσει Λαϊκό δικαστήριο φέρνοντας ανυπόγραφα χαρτιά από υποτιθέμενη και παράνομη Εξελεγκτική Επιτροπή 3 μελών εκ των οποίων τα 2 δεν συμμετείχαν στον υποτιθέμενο έλεγχο, και να αφήσουν μομφή περί υπεξαιρέσεως.
Δυστυχώς βέβαια για τους μαλακογελοίους εκείνους, και όσα δειλά σκουλήκια απέραντης κουκουλοχαφιεδονοοτροπίας, τον μόνο πού εξέθεσαν ήταν ο εαυτός τους, το Δ.Σ του Συλλόγου, και η μαλακία πού τους βαράει. ( όχι ότι δεν τους ξέραμε….)
Α! Και έναν κακομοίρη πού τον χρησιμοποίησαν, και στο τέλος τον αφήσανε και ξυπόλυτο.
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, και επειδή είμαι φανατικός οπαδός του φθέγματος του Αϊνστάιν πώς ΄΄ δύο πράγματα δεν είναι μετρήσιμα, το Σύμπαν και η Ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος΄΄ έτσι λοιπόν, προσπάθησα να πνίξω πικρίες, ( άνθρωπος είμαι και έχω και αδυναμίες ) να απελευθερωθώ από τα ανώφελα ΄΄γιατί ΄΄, να ασχοληθώ και λίγο με μένα και την οικογένειά μου, και σταμάτησα να λειτουργώ το blog με τον τρόπο που μέχρι τώρα λειτουργούσε.
Εξάλλου είναι και τα μπάνια του λαού.
Δεν ‘‘ χάθηκα ’’.
Ξεκουράζομαι και ανασυντάσσομαι.
Και όπως λένε και στα σινεμά, ΄΄ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΄΄
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παλικάρια εκείνα, πού μέχρι και σήμερα, συνεχίζουν να τιμούν τα παντελόνια πού φοράνε, γιατί και επώνυμα γράφουν, και επώνυμα αγωνίζονται, και πάνω από όλα, δεν φοβούνται να εκτεθούν και να μιλήσουν δυνατά.
Όλοι οι άλλοι ψευτοεπαναστάτες του κώλου, FACEBOOKάδες του καναπέ και Αγανακτισμένοι κατά το δοκούν, ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ.
Υ.Γ
Δεν θα απαντήσω σε κανέναν για ότι και αν γράψει γιατί δεν γουστάρω επί του παρόντος διάλογο, ιδιαίτερα με ερπετά.
Πάντως ας έχουν υπ’όψην τους, πώς ας προσέξουν την λαϊκή ρύση, λαώος την πτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του.
Ίσως τους σώσει από μελλοντική έκθεση, και αυτή δεν θα είναι ιδεών.
ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ

Αυτό το άρθρο προέρχεται από: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ http://aekao.blogspot.com/2011/08/blog-post.html#ixzz1TouJAb6i

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...