Σώστε την κόρη μου Φοιβιάννα - Παρακαλώ διαδώστε το! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Σώστε την κόρη μου Φοιβιάννα - Παρακαλώ διαδώστε το!

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 | 3:48 μ.μ.

"Σκεφτείτε ΠΑΡΑΚΑΛΩ όλοι να γίνετε εθελοντές μυελού οστών. Η κόρη μου 38 ετών (με ένα παιδί 4,5 ετών) στον Άγιο Σάββα με οξεία λευχαιμία, ιδιαιτέρως δύσκολη περίπτωση. Μπορείς να ΣΩΣΕΙΣ μία ζωή, ίσως του παιδιού μου. ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ.

Αν δεν μπορείς να πας, τηλεφώνησε, σου στέλνουν με courier σπίτι το set, γλύφεις μία μπατονέτα και το επιστρέφεις. Έτσι ελέγχουν. Αν βρεθεί συμβατότητα (Θεέ σε παρακαλώ) σε καλούν να δώσεις αίμα (νέα μέθοδος), δεν τρυπάνε σπονδυλική στήλη ή αλλού. Απλή αιμοληψία ΠΙΑ. Τίποτα το επίπονο. Σκέψου, να ξέρεις μετά ότι ΕΣΥ ΕΣΩΣΕΣ μία ζωή.
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της ψυχής μου. Ο πατέρας της. Για αυτήν ζω. Παρακαλώ μεταδώστε το όσο πιο πολύ μπορείτε."

Τα σημεία επικοινωνίας είναι:

Στα Κέντρα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών απευθύνονται οι πολίτες που θέλουν να δηλώσουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Τέτοια κέντρα λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Στην ΑΘΗΝΑ:

• ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» Αθηνών - Τμήμα Ανοσολογίας – Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 210-7711914)

• ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» Αθηνών - Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 213-2043166)

• Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» Μαιευτήριο Αθηνών - Ανοσοβιολογικό Τμήμα (τηλ. 210-6453759)

• Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» Αθήνας - Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 213-2013763/ 64)

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

• ΓΝ «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης - Τμήμα Ανοσολογίας – Περιφερικό Κέντρο

Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 2310-892607 ή 2310-892650)

Στη ΛΑΡΙΣΑ

• Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας - Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας (τηλ. 2413-502579 ή 2413-502173)

Στη ΠΑΤΡΑ

• Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών - Τμήμα Αιματολογίας - Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (τηλ. 2610-969872 ή 2613-603255)

Για την Ελληνική Περιφέρεια, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η καταγραφή των εθελοντών δοτών γίνεται στις Αιμοδοσίες των Νοσοκομείων της περιοχής τους. Οι Αιμοδοσίες, μετά από επικοινωνία με τα ανωτέρω εργαστήρια, ορίζουν με ποιο εργαστήριο θα έχουν συνεργασία και θα αποστέλλουν τα ληφθέντα δείγματα για τυποποίηση. Καλό είναι οι εθελοντές δότες που απευθύνονται στις αιμοδοσίες να πληροφορούνται σε ποιο εργαστήριο θα σταλεί το δείγμα τους και συνεπώς σε ποιο Κέντρο Δοτών θα ανήκουν.

Όλοι οι εθελοντές δότες οφείλουν να αναφέρουν στο Κέντρο Δοτών στο οποίο ανήκουν οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ανεύρεσή τους, σε περίπτωση που βρεθούν συμβατοί με κάποιον ασθενή.


Καθώς και ο σύλλογος Ελπίδα http://www.oramaelpidas.gr/ ο οποίος είναι ο μόνος που χρησιμοποιεί την μέθοδο διαλογής δείγματος σάλιου για υποψήφιους δότες που δεν μπορεί να πάει απο τα γραφεία του που βρίσκονται στο Παίδων Αγία Σοφία για λήψη δείγματος.

 

18 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

kapoio tilefono epikoinonias me tous goneis?

Athina είπε...

Όλοι να βοηθήσουμε και ιδιαίτερα οι φίλοι αιμοδότες.

Δικαιώματα Παιδιών με Αυτισμό είπε...

Μας ενημέρωσαν ότι για να κάνουμε εξέταση για συγκεκριμένο άτομο κοστίζει 145 ευρώ. Εάν είναι για όλο τον κόσμο (δηλαδή όποιος είναι συμβατός) είναι δωρεάν.
Το θέμα είναι πώς γίνεται να δηλώσουμε την Φοιβιάννα και αν δεν είναι συμβατό να δοθεί σε κάποιον άλλο συμβατό?

Ανώνυμος είπε...

....

Ανώνυμος είπε...

Στελιο Δεσποινα ειμαι η Καιτη η κουμπαρα σας αν μπορειτε επικοινωνηστε αμεσα μαζι μου

Ανώνυμος είπε...

Θελω να βοηθησω ως εθελοντρια και προσπαθω να καλεσω εδω και ωρα στο νοσοκομειο αλλα δεν απαντα κανεις!!!Τι ωρα πρεπει να καλεσουμε δηλαδη?Υπαρχει τηλ της οικογενειας?

Ανώνυμος είπε...

en eisai sto eksoteriko pos mporoume na bohthisoume

Ανώνυμος είπε...

Σαν απλη αιμοδοσια ειναι η ειναι καποια αλλη η διαδικασια?

Unknown είπε...

καποιο τηλέφωνο

Ανώνυμος είπε...

http://www.oramaelpidas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=38&Itemid=507
ειναι η ιστοσελιδα που μπορεις να πληροφορηθεις για αυτο το θεμα, και εχει το τηλεφωνο επικοινωνια 210-7775615
. απ αυτην την σελιδα μπορουμε να κανουμε και την αιτηση .

Ανώνυμος είπε...

Παιδια μη περιμέντε απαντηση εδω. Μπειτε στο site της πηγης του άρθρου και γραψτε.

Ανώνυμος είπε...

2107775615 πληροφορίες σχετικά με την δωρεά μυελού

Ανώνυμος είπε...

2107775615

Ανώνυμος είπε...

Πήρα τηλ σε όλα τα τηλέφωνα για Αθήνα που έχουν βάλει , αλλά κανένας δεν το σηκώνει . Βάλτε κάποιο άλλο τηλέφωνο επικοινωνίας . Θέλουμε να βοηθήσουμε .

Ανώνυμος είπε...

Ερχομαι Ελλαδα απο εξωτερικο....θελω να δωσω κι εγω αιμα! Μπορει καποιος να μας δωσει ενα τηλεφωνο επικοινωνιας?

Ανώνυμος είπε...

Τηλεφωνω στο Ιπποκρατειο νοσοκομειο Θεσσαλονικης και δε το σηκωνει κανεις...υπαρχει καποιος αλλος υπευθυνος επικοινωνιας?θελω να βοηθησω.ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ αλλά μάλλον προκειται για κακόγουστο αστείο άλλη μια φορά….
Έχτες πήγα στον ευαγγελισμό να κάνω δειγματοληψία για συμβατότητα και να δηλώσω Εθελοντής βρήκα το συγκεκριμένο κτίριο στον 5 όροφο Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας και δεν είχαν καμία ιδέα για αυτό το κοριτσάκι η ακόμα και για τον τρόπο δειγματοληψίας που αναφέρουν σε αυτό το ποστ…. Ναι θέλουν και χρειάζονται εθελοντές αν θέλεις να γίνεις εθελοντής σου παίρνουν δείγμα αίματος για συμβατότητα και μετά γίνετε παρακέντηση μυελού των οστών….. δυστυχώς με ενημέρωσαν ότι εγώ έχω μια από της παθήσεις που δεν μου επέτρεπε να γίνω δότης και έτσι….. γύρισα πίσω…. Νευριάζω όμως πάρα πολύ με τέτοιου είδους @@##$$ φάρσες…..

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Δυστυχώς δεν πρόκειται για κακογουστο αστείο. Η εθελοντρια δοτια πιο πάνω ειναι απολύτως ακριβής. Το αρχικό αρθρο σαφεστατα περιέχει ανακρίβειες κ γι αυτο έχω ζητήσει να το αρουν. Δεν εχει γραφτεί απο εμένα αλλα απο συγγενή που με πονο κ ζήλο παλευει με τους δικούς του τρόπους. Ο έλεγχος συμβατοτητας ΔΕΝ απευθύνεται ονομαστικα! Σ ολα τα νοσοκομεία η δειγματοληψεια γίνεται με λίγο αίμα. Μόνο το Ελπίδα το κάνει κ με σαλιο, εξου κ η διαφήμιση με τον Σάκης Ρούβα.Αν καποιος αμφισβητει την υπαρξη μου μπορει να τηλ στον αγ. Σαββα. Νοσηλευομαι στο αιματολογικο, ξανα, απο 14/7 για το δευτερο κυκλο χημειοθεραπειων. Ειμαι κοριτσακι οπως ειπε ο κυριος πιο πανω, ειμαι 38ετων, εχω ενα γιο τεσσεραμιση ετων κι εχω οξεια μυελομονοκυτταρικη λευχαιμια. Θα παρακαλουσα να μην υπαρχουν προσωπικες επαφες γιατι διανυω δυσκολες στιγμες απο τις παρενεργειες των φαρμακων. Σεβαστειτε το παρακαλω. Ευχαριστω ειλικρινα για το ενδιαφερον σας. Φοιβη-Αννα Μιχαηλιδη

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...