Ανοικτή επιστολή του Δημήτρη Καρκούλια προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Παλλήνης Κωστή Σμέρο Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ανοικτή επιστολή του Δημήτρη Καρκούλια προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Παλλήνης Κωστή Σμέρο

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 | 10:31 μ.μ.


Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ Παλλήνης κ. Σμέρο Κ.

Ανοικτή επιστολή.
κ. Πρόεδρε.

Δυστυχώς μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές και ενώ γνωρίζετε ότι σχεδόν όλοι απουσιάζουν εσείς καλέσατε σε συνεδρίαση την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης την 30 Ιουλίου προκειμένου τα μέλη αυτής να εισηγηθουν θέματα προς το Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούν το Τεχνικο πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021.

Τυπικά η πρόσκληση είναι νομότυπη.

Ουσιαστικά όμως η χρονική επιλογή της συνεδρίασης "στοχεύει" στον σίγουρο αποκλεισμό των περισσότερων μελών της Επιτροπής η οποία αποτελείται από εκπροσώπους φορέων της πόλης μας, με αποτέλεσμα την "φίμωση" των διαφορετικών απόψεων και θέσεων.

Η "μέθοδος" του έμμεσου αποκλεισμού σε μία θεσμοθετημένη κοινωνία ακόμα και αν καλύπτεται από"τυπικότητα", δεν παύει να είναι αντιδημοκρατικη πράξη του οργάνου που την επιλέγει.

Δυστυχώς το βάρος αυτής της επιλογής το χρεώνεστε εσείς κ. Πρόεδρε αν και είναι γνωστό ότι τυπικά μεν ενεργείτε ως Πρόεδρος, ουσιαστικά δε εκτελείτε εντολές "άνωθεν".

Ως Πρόεδρος του ΔΣ οφείλετε να λειτουργείτε ανεξάρτητα των παραταξιακών σκοπιμοτήτων του συνδυασμού σας. Η μέθοδος αυτή που επιλέξατε δεν τιμά τον θεσμό που υπηρετείτε επειδή " με πρόθεση" περιορίζει την προσέλευση των μελών της πλέον σημαντικής Επιτροπής του Δήμου στην οποίαν ο Δημότες καταθέτουν προτάσεις για την πόλη που ζούνε.

Σας καλώ λοιπόν να αναβάλλετε την συνεδρίαση αυτή σε χρόνο που θα μπορούν όλοι οι φορείς να προσέλθουν σε αυτήν για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Διαφορετικά θα επιβεβαιώσετε για μια ακόμη φορά ότι υπηρετείτε αν και "νέος", το "παλιό" Δημαρχοκεντρικό σύστημα με συνέπεια όλες αυτές οι ενέργειες να "χρεώνονται" στο προφίλ σας που τόσο πολύ πασχίζετε να κτίσετε για το μέλλον σας. .....

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...