Οι δύο κυρίες που μπορεί να... κρίνουν ποιός θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Παλλήνης! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Οι δύο κυρίες που μπορεί να... κρίνουν ποιός θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Παλλήνης!

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 | 2:09 μ.μ.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι παρασκηνιακές διεργασίες στον Δήμο Παλλήνης για τις υποψηφιότητες ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2019.

Μπορεί ο νυν δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος να θεωρείται από ορισμένους φαβορί και για τέταρτη συνεχόμενη θητεία (η πρώτη ήταν στον Δήμο Γέρακα) όμως δεν είναι λίγοι όσοι εκφράζονται με σκεπτικισμό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο κ. Ζούτσος έχει υποστεί μια αυτονόητη φθορά η οποία σε συνδυασμό με την απαξίωση του ΠΑΣΟΚ του οποίου υπήρξε στέλεχος επί δεκαετίες, δεν έχει γίνει δυνατό να αντικατασταθεί από τις πολύ καλές σχέσεις που επιδιώκει να έχει τόσο με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου όσο και συνολικότερα, με το νυν κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και δεν είναι μόνον αυτά τα πολιτικά – αυτοδιοικητικά δεδομένα που δεν δίνουν στην παράταξη του δημάρχου τη δυναμική άλλων εποχών.

Δύο κυρίες, οι Ειρήνη Κουνενάκη και Ραχήλ Μακρή, οι οποίες λέγεται ότι θα διεκδικήσουν επίσης τον δημαρχιακό θώκο Παλλήνης, Γέρακα και Ανθούσας, αλλάζουν τα δεδομένα και με τις αυτόνομες παρουσίες τους στα αυτοδιοικητικά πράγματα των τριών πόλεων, δημιουργούν μια νέα τάξη πραγμάτων!

Η Παλληνιώτισσα Ειρήνη Κουνενάκη (έχει διατελέσει αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής για επτά χρόνια και αναπληρώτρια δημάρχου για δύο χρόνια επί διοίκησης Ζούτσου), έμπειρη αυτοδιοικητική, γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς πρέπει να κινηθεί ώστε να αποκτήσει ουσιαστικό έρεισμα όχι μόνο στην Παλλήνη αλλά και στον Γέρακα. Μπορεί να μην θεωρείται φαβορί στην τελική διεκδίκηση της κούρσας, όμως είναι σαφές ότι το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό που θα συγκεντρώσει θα πρέπει να αφαιρεθεί από τη... δύναμη του κ. Ζούτσου.

Η Γερακιώτισσα Ραχήλ Μακρή από την άλλη, μετά την ενασχόλησή της με την κεντρική πολιτική σκηνή η οποία όσο ένδοξα ξεκίνησε (ποιός δεν τη θυμάται στα κάγκελα της ΕΡΤ δίπλα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου) και τόσο άδοξα έκλεισε, παρά τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις της από τους ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια στη ΛΑΕ και τις αντιμνημονιακές κορώνες της, σκέφτεται σοβαρά τώρα να επανέλθει αλλά μέσω της αυτοδιοίκησης.

Η κίνησή της αυτή μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού χαίρει εκτίμησης στην τοπική κοινωνία του Γέρακα και βέβαια μια ενδεχόμενη κάθοδός της στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, μόνο προβλήματα μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει στον κ. Ζούτσο ο οποίος διατηρεί μια σταθερή δύναμη στην πόλη από την οποία και αυτός προέρχεται.

Η κα Μακρή από την πλευρά της θα συγκεντρώσει πλήθος δυσαρεστημένων από τη διοίκηση Ζούτσου ενώ δεν θα είναι και λίγοι αυτοί που προτιμήσουν να τη... σταυρώσουν δεδομένου ότι θυμούνται τη συνέπειά της, όπως αναφέρουν, στην αντιμνημονιακή τακτική που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι σαφές βέβαια ότι οι υποψήφιοι δεν θα είναι μόνον οι παραπάνω τρεις αφού πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Μερτύρη και μάλιστα με ακόμη περισσότερες αξιώσεις απ' ό,τι στο παρελθόν αφού η... παντοκρατορία Ζούτσου φαίνεται να απειλείται εκ των ένδον!

Ο κ. Μερτύρης κατάφερε να ξεπεράσει τις Συμπληγάδες της ήττας των προηγούμενων δημοτικών εκλογών αλλά και των αντιδράσεων που υπήρξαν στην από τότε πορεία της παράταξής του και προβάλει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί «της άλλης πλευράς». Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Τάκης (όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του) Μερτύρης χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία τόσο της Παλλήνης όσο και του Γέρακα αφού το ήθος του είναι δεδομένο.

Ένα ακόμη ζήτημα υποψηφιότητας τίθεται με το ενδεχόμενο της καθόδου του Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη ο οποίος αποτελεί το όνομα στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Ανθούσας και του οποίου η κυριαρχία στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αδιαμφισβήτητη.

Μια τέτοια κίνηση του κ. Κουτσικούρη δεν φαίνεται να αλλάζει τη δυναμική του κ. Μερτύρη και μάλιστα με δεδομένες και τις αλλαγές, προς το αναλογικότερο, που προκύπτουν από τον νόμο «Κλεισθένη».

Μέχρι στιγμής πάντως εάν αφαιρεθεί η μάλλον δεδομένη υποψηφιότητα του Νίκου Γαβρά από τη Λαϊκή Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ, δεν υπάρχει κάποιος άλλος «μνηστήρας» του δημαρχιακού θώκου αφού πολλοί από τους υποψηφίους των προηγούμενων δημοτικών εκλογών δεν φέρονται, αυτή τη στιγμή, διατεθειμένοι να επαναδραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ποια Ραχηλ Μακρή ρε παιδια σοβαρευτείτε. Το μεγαλύτερο λάθος σας εαν της επιτρέψετε να γίνει δήμαρχος

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...