Ξεκαθάρισμα στη ΝΔ: Στο μικροσκόπιο υποψήφιοι Δήμαρχοι-Περιφερειάρχες Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ξεκαθάρισμα στη ΝΔ: Στο μικροσκόπιο υποψήφιοι Δήμαρχοι-Περιφερειάρχες

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 | 3:38 μ.μ.


Οµάδα αξιολόγησης των αυτοδιοικητικών στελεχών, προκειµένου να αρχίσουν να ετοιµάζονται τα ψηφοδέλτια για τις δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές, συγκροτεί ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκης. Επικεφαλής θα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην δήµαρχος Αθήνας, Ν. Κακλαµάνης.
Κρίσιµο ρόλο θα έχουν ο γραµµατέας του κόµµατος Λ. Αυγενάκης, ο γενικός γραµµατέας της Κ.Ο. της Ν.∆. Κ. Τσιάρας, ο τοµεάρχης Εσωτερικών Μ. Βορίδης, ο αν. τοµεάρχης Γ. Γεωργαντάς και ο επί τέσσερις τετραετίες δήµαρχος ∆άφνης-Υµηττού, Μ. Σταυριανουδάκης, που είναι στα πρόσωπα που στήριξαν τον Κυρ. Μητσοτάκη για την ηγεσία της Ν.∆. Από το στενό ηγετικό επιτελείο θα έχουν καθοριστική συµβολή ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της Ν.∆. Στ. Πέτσας, ο εξ απορρήτων σύµβουλός του Θ. Νέζης και ο σύµβουλος στρατηγικής Τ. Θεοδωρικάκος, που θα αναλάβει και την ανάλυση των δηµοσκοπήσεων για τις υποψηφιότητες σε δήµους και περιφέρειες.
Ο υπ. Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ανακοίνωσε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 13 Οκτωβρίου του 2019 µαζί µε τις εθνικές. Η Πειραιώς δεν αποκλείει, όµως, «ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει µπροστά στη συντριβή του το απόλυτο χάος και να γίνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019, εθνικές, αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές», όπως τονίζουν κοµµατικές πηγές.
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ  
Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει η Ν.∆. να είναι έτοιµη εγκαίρως. Το 2014 χάθηκαν «γαλάζια κάστρα» από λάθος επιλογές ή «αντάρτικα», που διέσπασαν δυνάµεις. Αν ισχύσει η απλή αναλογική, που ευαγγελίζεται ο κ. Σκουρλέτης, δηµιουργούνται νέα δεδοµένα. Ο δήµαρχος Περιστερίου, Αν. Παχατουρίδης, που είχε πρόσφατα τετ-α-τετ µε τον κ. Μητσοτάκη, ενδεχοµένως να συζητούσε τη µετακίνησή του στην Περιφέρεια Αττικής µε τη στήριξη και της Ν.∆.
Αν ισχύσει όµως η απλή αναλογική, δύσκολα θα αφήσει τον δήµο. Ο πρόεδρος της Ν.∆. έχει δεσµευθεί, πάντως, ότι, εφόσον προηγηθούν οι εθνικές εκλογές και τις κερδίσει, θα καταργήσει την απλή αναλογική και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν µε το υπάρχον σύστηµα. Πολλά είναι τα αυτοδιοικητικά στοιχήµατα της Ν.∆. Στον δήµο της Αθήνας προηγείται στην εσωκοµµατική κούρσα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε ότι θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις στις αρχές του 2019.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, που είχε κατεβεί ως «αντάρτης» το 2014, συναντήθηκε µε τον Κυρ. Μητσοτάκη και συµφώνησαν να ξανακατεβεί στην περιφέρεια.
Ένα νέο όνοµα έπεσε στο τραπέζι για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης, σύµφωνα µε πηγές των «Π». Αυτό του δηµάρχου Αµπελοκήπων-Μενεµένης, Λ. Κυρίζογλου, ο οποίος θεωρείται ότι διαθέτει τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά που έχει ανάγκη η πόλη µετά την κόπωση που υπέστη από τη δηµαρχία Μπουτάρη. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο επιτυχηµένος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, ενώ η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χ. Καλογήρου, φαίνεται ότι θα δυσκολευθεί εάν κατεβεί ο Στ. Μαλέλης. Ερωτηµατικό παραµένει η περίπτωση του Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο. Ο Αντ. Σαµαράς το 2010 είχε κατεβάσει απέναντί του τον ∆. ∆ράκο, ο οποίος ηττήθηκε.
Το 2014 στήριξε τον κ. Τατούλη, ο οποίος πλέον δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις µε τη Ν.∆. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριµάνης, αναµένεται να είναι εκ νέου υποψήφιος µε τη στήριξη της Ν.∆. Οσον αφορά στις περιφέρειες και τους δήµους που δεν είναι «γαλάζιοι», θα πρέπει να αναζητηθούν υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν τη νίκη ή θα καταγράψουν αξιοπρεπή ποσοστά, όπως για παράδειγµα στην Κρήτη, όπου ο νυν περιφερειάρχης, Στ. Αρναουτάκης, θα κατεβεί µε τη στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαφαίνεται.
Ο Ν. Κακλαµάνης έχει πλούσια εµπειρία και γνώση των τοπικών κοµµατικών ζυµώσεων πέραν των τειχών της Ν.∆.
∆ιατηρεί καλές σχέσεις µε τους περισσότερους βουλευτές της Ν.∆., ανεξαρτήτως εάν είναι «µητσοτακικοί», «καραµανλικοί» ή «σαµαρικοί», και θα συνεργαστεί µαζί τους.
Το πρώτο βήµα θα είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση των νυν περιφερειαρχών και δηµάρχων που εκλέχθηκαν είτε µε το χρίσµα είτε µε τη στήριξη της Ν.∆. Εσωκοµµατικό πρόβληµα θα προκύψει µε αυτούς που έχουν µειωµένη απήχηση στην τοπική κοινωνία και θα επιµείνουν να ξανακατεβούν. Η πορεία προς τις εκλογές δεν θα κρίνει µόνο την προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας της Ν.∆. µε το Κίνηµα Αλλαγής, αλλά και το ενδεχόµενο να επιδιωχθεί συνεργασία των δύο κοµµάτων, κατά περίπτωση, στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
parapolitika

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...