Τρομερή Σάκκαρη - στις "32" του Wimbledon! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τρομερή Σάκκαρη - στις "32" του Wimbledon!

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 | 9:58 μ.μ.


Άλλη μια πολύ σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ήταν πίσω με 6-7, 1-4, 30-40, κι όμως έφτασε σε μια επική ανατροπή απέναντι στην Kristyna Pliskova, για να προκριθεί στις "32" καλύτερες του Wimbledon! Η Σάκκαρη θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στον 3ο γύρο του Wimbledon μετά από 12 χρόνια, ενώ πέτυχε και τη 2η συνεχόμενη Top 50 νίκη της!
Μια τεράστια ανατροπή πραγματοποίησε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία ήταν πίσω με σετ και με break, έσωσε 2 break points για να αποφύγει το double break και το 1-5 στο 2ο σετ, για να καταφέρει τελικά να "γυρίσει" το ματς και να κερδίσει την Kristyna Pliskova, No. 44 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-7 (6), 6-4, 6-4.
Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη Top 50 νίκη για τη Μαρία, που στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει την Katerina Siniakova, No. 39 στον κόσμο, με 2-0 σετ. Έπαιξε και σήμερα φοβερό τένις, για να αποκλείσει άλλη μια παίκτρια που βρίσκεται πολύ ψηλότερα από εκείνη στην παγκόσμια κατάταξη και να φτάσει τις 5 νίκες απέναντι σε Top 50 τενίστριες.
Επίσης προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα της και για δεύτερη σε Grand Slam, αφού τον Ιανουάριο έφτασε επίσης στις "32" καλύτερες του Australian Open! Θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί σε 3ο γύρο του All England Club από το 2005 και τη μεγάλη Λένα Δανιηλίδου. 
Η Μαρία έδωσε μια μεγάλη μάχη στο εναρκτήριο σετ και λίγο έλειψε να το κερδίσει. Στα πρώτα games σέρβιρε καλά και δεν κινδύνεψε στα service games της, στο 7ο game όμως, η Pliskova έκανε το πρώτο break στον αγώνα και το έκανε με love!
Στη συνέχεια, η Τσέχα έσβησε ένα break point και με 3 διαδοχικούς πόντους - και έναν άσο στο game point - έκλεισε το game κάνοντας το 5-3. Παρόλα αυτά, η Μαρία δεν τα παράτησε και συνέχισε να παλεύει, για να δικαιωθεί. Κράτησε το σερβίς της για το 5-4 και στο 10ο game είχε άλλο ένα break point, που αυτή τη φορά αξιοποίησε, για να ισοφαρίσει σε 5-5.
Με το 3ο της συνεχόμενο game, η Μαρία προηγήθηκε με 6-5, ενώ έφτασε 2 πόντους μακριά από το σετ στο 6-5, 30-30. Με έναν άσο και άλλο ένα αναπάντητο σερβίς, η Pliskova έστειλε το σετ στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-4 και είχε δυο συνεχόμενες ευκαιρίες για να το τελειώσει.
Με ένα αβίαστο και ένα λάθος υπό πίεση, η Σάκκαρη έσωσε και τις δυο ευκαιρίες τις Τσέχας, ισοφαρίζοντας για άλλη μια φορά το σετ, στο 6-6 του tie-break. Επίσης έφτασε για 2η φορά 2 πόντους μακριά από την κατάκτησή του. Η Pliskova ωστόσο ήταν εκείνη που πήρε τον πολύ κρίσιμο επόμενο πόντο, που ήρθε με αβίαστο λάθος της Ελληνίδας. Στο 3ο της set point, η Pliskova πήρε τον πόντο και έκανε το 8-6 στο tie-break, ολοκληρώνοντας αυτό το πολύ κλειστό 1ο σετ.
H Pliskova κέρδισε τα 4 από τα 5 πρώτα games του 2ου σετ και άγγιξε τη νίκη στο 6ο game, όταν δυο φορές έφτασε στο break point, που θα την έφερνε μπροστά με 5-1! Η Σάκκαρη δεν παρέδωσε τα όπλα και ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, κρατώντας τελικά αυτό το πολύ κρίσιμο service game της για να μειώσει σε 2-4.
Στη συνέχεια έκανε το break back, που την έφερε για τα καλά πίσω στη διεκδίκηση αυτού του σετ. Το break "σφραγίστηκε" με έναν πανέμορφο winner με το forehand της Μαρίας, που γενικά ήταν σε καλή μέρα σήμερα, για να κάνει το 3-4.
Η αντεπίθεση μόλις είχε αρχίσει, αφού η 22χρονη Ελληνίδα πήρε τους 12 από τους 15 τελευταίους πόντους στο σετ, έκανε άλλο ένα break στο 9ο game (5-4) και κράτησε δυο φορές το σερβίς της χωρίς να απειληθεί, για να μετατρέψει αυτό το 1-4, 30-40 σε 6-4 και να το πάρει, έπειτα από μια εκπληκτική ανατροπή.
Η Pliskova έδειχνε κουρασμένη σωματικά, σε μια ζεστή μέρα στο Λονδίνο, ενώ προφανώς η Σάκκαρη είχε και το ψυχολογικό αβαντάζ στο 3ο σετ, στο οποίο έκανε πρώτη το break και προηγήθηκε με 3-2. Ήταν ένα game στο οποίο επέστρεψε από το 40-15 και συνολικά έσωσε 3 game points η Ελληνίδα, η οποία για άλλη μια φορά βρήκε winner με το επιθετικό της forehand, στο πρώτο της break point στο σετ.
Λίγο έλειψε η Μαρία να κάνει το double break και να "καθαρίσει" την αναμέτρηση στο 7ο game, όταν ήταν μπροστά με 4-2 και είχε break point για το 5-2. Η Ελληνίδα όμως έκανε ένα παίστευτο λάθος, καθώς ενώ είχε ανοίξει το γήπεδο και είχε βγάλει από τον πόντο την Pliskova, αστόχησε στο άδειο γήπεδο, χάνοντας για πολύ λίγο την baseline με το forehand της.
Θα μπορούσε να το πληρώσει αυτό, αφού η Pliskova κράτησε το σερβίς της λίγο μετά και είχε τριπλό break point για να φέρει την απόλυτη ισορροπία, στο 4-3, 0-40. Η Σάκκαρη όμως έδειξε για άλλη μια φορά πόσο δυνατή ήταν σήμερα πνευματικά και την κατάθεση ψυχής που έκανε, για να γυρίσει αυτό το πολύ κρίσιμο game και να πλησιάσει περισσότερο στη νίκη, κάνοντας το 5-3.
H Pliskova μείωσε γρήγορα σε 5-4, ακόμα πιο γρήγορα όμως κράτησε το σερβίς της η Σάκκαρη στο 10ο game, όταν με ένα love service game και με τον 3ο της άσο στο match point έγραψε το τελικό 6-4, ολοκλήρωσε την επική της ανατροπή και χαμογελαστή πανηγύρισε ψύχραιμα την πολύ σπουδαία επιτυχία της.
Η Σάκκαρη θα περιμένει τώρα την αναμέτρηση της Johanna Konta με την Donna Vekic, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσε στον 3ο γύρο. Σε κάθε περίπτωση θα έχει μια πολύ δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη - όπως η ίδια μας έχει δείξει με το τένις της - αποστολή.
H Konta είναι στο Νο. 6 του ταμπλό και στο Νο. 7 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ η Vekic μπορεί να βρίσκεται στο Νο. 58, αλλά είναι πολύ φορμαρισμένη και πολύ δυνατή στο γρασίδι, κάτι που αποδεικνύει άλλωστε και η νίκη που πέτυχε πρόσφατα επί της Konta, στον τελικό του τουρνουά του Νότιγχαμ.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...