Μερτύρης: Να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός των πολιτών από τον κο Ζούτσο!!! Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης: Να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός των πολιτών από τον κο Ζούτσο!!!

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 | 2:59 μ.μ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη, Πόλεις για να Ζεις»


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 08 Μαρτίου του 2016 στο Δημοτικό Κατάστημα της Παλλήνης, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πληθώρα θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Παλλήνης.

Κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης ήταν η απόφαση της δημοτικής αρχής να μην συμπεριλάβει το θέμα που απασχολεί το Πανόραμα Παλλήνης στην ημερήσια διάταξη, παρά την κίνηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών από την μεριά των κατοίκων του οικισμού του πανοράματος, εδώ και αρκετές μέρες.

Πρόκειται για την δημιουργία χώρου πολλαπλών χρήσεων και δύο καταστημάτων επί της πλατείας Μακεδονίας. Έργα που η διοίκηση του κ. Ζούτσου είχε υποσχεθεί στους κατοίκους ότι θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2015, κάτι που ποτέ δεν έγινε!

Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κος Παναγιώτης Μερτύρης τόνισε στον δήμαρχο ότι οφείλει να δώσει βήμα λόγου στους πολίτες που προσήλθαν στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό να τοποθετηθούν για το φλέγον θέμα της περιοχής τους, και να δεσμευτεί εδώ και τώρα για την ημερομηνία που θα φέρει την μελέτη προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Όπως τόνισε ο κος Μερτύρης η απόφαση είναι καθαρά πολιτική και ο δήμαρχος οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο θέμα προκειμένου να σταματήσει ο εμπαιγμός των πολιτών.

Ο κος Μερτύρης στη συνέχεια ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και τους παρευρισκόμενους πολίτες ότι κατάφερε και παρέλαβε τα σχέδια του Δημαρχείου από την πολεοδομία, μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέας Πρωτοδικών, την οποία και ευχαρίστησε θερμά. Άσκησε δριμύτατη επίθεση στον Δήμαρχο τονίζοντάς του , ότι είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρεμποδίζουν κατά αυτόν τον αήθη τρόπο το έργο της Μείζονος Αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια επανήλθε στο πρόγραμμα της Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων που έχει απασχολήσει έντονα τον Δήμο μας το τελευταίο χρονικό διάστημα! Ο κος Μερτύρης προσκόμισε τα σχετικά έγγραφα της σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος μας με το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών Α.Ε που εδρεύει στο Πικέρμι. Άκρως απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα σύγκρισης της σύμβασης του Δήμου Παλλήνης με αντίστοιχες συμβάσεις άλλων Δήμων όπως αυτή του Δήμου Ιλίου, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τις αποτυχημένες διαπραγματευτικές ικανότητες και πολιτικές του Δήμου Παλλήνης. Οι διαφορές ήταν χαώδης και σε πολλές περιπτώσεις ο Δήμος μας πληρώνει το διπλάσιο ποσό για τις ίδιες παροχές και υπηρεσίες. Θα μπορούσαμε να περιθάλψουμε διπλάσιο αριθμό ζώων με τα ίδια χρήματα. Επίσης, μετά από  επίσκεψη του κ. Μερτύρη στο Δημαρχείο και ζητώντας από τον  υπεύθυνο του Προγράμματος κ. Σταματίου στοιχεία όπως το Μητρώο υιοθετημένων ζώων, λίστα εθελοντών, παραστατικά περιστατικών κλπ, διαπίστωσε ότι όλα λειτουργούν με προχειρότητα, χωρίς καμία καταχώρηση, χωρίς κανέναν έλεγχο και μια χούφτα αιτήσεων εθελοντών από το 2012 χωρίς να έχει επικοινωνήσει κάποιος μαζί τους! «Για μια ακόμη φορά ζητάμε επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης, επαναπροσδιορισμό της δράσης του προγράμματος, ενδελεχή έλεγχο και σωστή εποπτεία» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος χαρακτηριστική αναφορά έγινε στη περιοχή Μπαλάνα του Γέρακα, και ιδιαιτέρως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής στην καθημερινότητά τους. Η παιδική χαρά έχει κριθεί ακατάλληλη και έχει εγκαταλειφθεί, το 6ο δημοτικό σχολείο λειτουργεί με σχεδόν τριπλάσιο αριθμό μαθητών από αυτόν που προβλέπεται, και οι αθλητικές εγκαταστάσεις  στην περιοχή είναι ανύπαρκτες. Η δέσμευση της δημοτικής αρχής να ιδρύσει αθλητικό κέντρο στον χώρο που βρίσκεται ο ιππικός όμιλος έμεινε στα χαρτιά, με την περιοχή να παραμένει εγκαταλειμμένη παρά τις όποιες υποσχέσεις. Ο κος Μερτύρης επισήμανε στον Δήμαρχο την ανάγκη να ασχοληθεί από τώρα με τα ουσιαστικά και πρακτικά ζητήματα των κατοίκων της περιοχής,όπως έχει δεσμευτεί, και όχι ένα μήνα πριν τις εκλογές, παραπλανώντας τους πολίτες με μοναδικό σκοπό την εκμαίευση ψήφων.

«Η αυτοδιοίκηση πρέπει να κινείται προς την βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών και όχι προς την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων και εξυπηρετήσεων από τις οποίες δεν έχει να κερδίσει κάτι ο πολίτης, αντιθέτως να χάσει!», τόνισε χαρακτηριστικά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...