[ΒΙΝΤΕΟ] Ζούτσος: Το δημαρχείο είναι ανασφάλιστο!!! - Μερτύρης: Θεωρούμε αδιανόητο ένα κτίριο που η δημοτική αρχή διαφημίζει όλα τα χρόνια σαν σύγχρονο βιοκλιματικό, κοστίζοντας εκατομμύρια ευρώ στους δημότες, να μην είναι ασφαλισμένο για πυρκαγιά Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

[ΒΙΝΤΕΟ] Ζούτσος: Το δημαρχείο είναι ανασφάλιστο!!! - Μερτύρης: Θεωρούμε αδιανόητο ένα κτίριο που η δημοτική αρχή διαφημίζει όλα τα χρόνια σαν σύγχρονο βιοκλιματικό, κοστίζοντας εκατομμύρια ευρώ στους δημότες, να μην είναι ασφαλισμένο για πυρκαγιά

Written By Pallini Press on Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 | 12:28 π.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/12/2015 έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο δημαρχείο μετά από έντονες πιέσεις που ασκήθηκαν από την Μείζονα Αντιπολίτευση.Ο επικεφαλής, κος Παναγιώτης Μερτύρης , εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του καθώς δέκα μέρες αφότου εκδηλώθηκε η φωτιά στο Δημαρχείο, η διοίκηση συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος. Για μια ακόμη φορά, τόνισε στον Δήμαρχο ότι ο Δήμος δεν είναι δική του επιχείρηση και το Δημαρχείο ανήκει στους δημότες , και πρωταρχικό του καθήκον θα έπρεπε να ήταν η ενημέρωση των πολιτών και του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, το μέγεθος των ζημιών, καθώς και τον χρονικό ορίζοντα αποκατάστασης αυτών.

Στη συνέχεια ζήτησε από τον Δήμαρχο να αλλάξει την σειρά των θεμάτων καθώς είχαν βάλει πρώτα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το έτος 2015 και την έγκριση διενέργειας προμηθειών – υπηρεσιών σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών και μετά την ενημέρωση για την πυρκαγιά που είχε αιτηθεί η Αντιπολίτευση. Ο κος Μερτύρης ζήτησε να τηρηθεί η λογική σειρά καθώς ο Δήμαρχος όφειλε πρώτα να τους ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί και μετά να ακολουθήσουν τα δυο θέματα. Η πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του. "Η αλαζονεία έχει και τα όρια της και ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να διασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του Δήμου και όχι μονίμως να υποτιμά και να υποβαθμίζει το δημοτικό συμβούλιο, και κατ’ επέκταση τους δημότες του Δήμου Παλλήνης", τόνισε χαρακτηριστικά. Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα η παράταξή μας να καταγγείλει τα δυο πρώτα θέματα και να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Το δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε με την παράταξή μας να θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στον Δήμαρχο και τους διοικούντες: 1. - Εάν το κτίριο είναι ασφαλισμένο για πυρκαγιά.
 2. - Εάν υπάρχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας εγκεκριμένο από την πυροσβεστική υπηρεσία.
 3. - Εάν ο τεχνικός ασφαλείας έχει όλα τα προβλεπόμενα και εάν διατηρεί σχετικό βιβλίο ελέγχου λειτουργίας του συστήματος.
 4. - Εάν λειτούργησαν τα συστήματα πυρανίχνευσης και αυτόματης πυρόσβεσης.
 5. - Εάν έχουμε κάποια πληροφόρηση από τον πραγματογνώμονα που ανέλαβε από την πυροσβεστική υπηρεσία την υπόθεση.
 6. - Εάν λειτούργησε ο συναγερμός και εάν έχετε γνώση για την ώρα που ενεργοποιήθηκε πριν την εκδήλωση της φωτιάς.
 7. - Εάν ο χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία εκδηλώσεων, όπως η έκθεση οικοτεχνίας που ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν την φωτιά.
 8. - Εάν η τεχνική υπηρεσία έχει προβεί σε έλεγχο για τυχόν ζημιές του σκελετού του κτιρίου των τοιχωμάτων, του δαπέδου του 1ου ορόφου κτλ και αν έχει υποβάλλει σχετική έκθεση.
 9. - Εάν μετά από δέκα μέρες έχετε κάνει αναλυτική καταγραφή των ζημιών ( κτιριακά και περιεχόμενα).
 10. - Εάν έχετε κάνει κάποιο προϋπολογισμό των ζημιών.
 11. - Τι εργασίες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ποιο είναι το πλάνο σας και ο προγραμματισμός για την αποκατάσταση των ζημιών.
 12. - Τι αντικείμενα ακριβώς έχουν μεταφερθεί σε χώρο εκτός του δημαρχείου.
 13. - Εάν ο δήμος μίσθωσε αυτόν τον χώρο (εάν υπάρχει μισθωτήριο) και αν πληροί τις προϋποθέσεις αποθήκευσης αυτών των αντικειμένων .
 14. - Τι ενέργειες έχουν γίνει και τι έχει συζητηθεί με την περιφέρεια. Συγκεκριμένα, πληροφορηθήκαμε ότι έγινε επίσκεψη στον χώρο από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Φιλίππου.
 15. - Εάν έχετε εικόνα σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί ώστε να υποβληθεί στην εισαγγελία το πόρισμα της ανακριτικής υπηρεσίας της πυροσβεστικής .

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν συγκεχυμένες, με την πλειοψηφία των ερωτημάτων να παραμένουν αναπάντητα. Αρκετές από αυτές ήταν στηριζόμενες σε ψεύδη και δεν βοήθησαν στον σχηματισμό πραγματικής εικόνας της επικρατούσας κατάστασης. Ο δήμαρχος απέφευγε σκόπιμα να απαντήσει τις περισσότερες ερωτήσεις, και ειδικότερα την ερώτηση για το εάν το κτίριο είναι ασφαλισμένο έναντι του κινδύνου της πυρκαγιάς, την οποία ο κος Μερτύρης χρειάστηκε να επαναφέρει επανειλημμένως προκειμένου να λάβει την αρνητική απάντηση του κου Ζούτσου. Θεωρούμε αδιανόητο ένα κτίριο που η δημοτική αρχή διαφημίζει όλα τα χρόνια σαν σύγχρονο βιοκλιματικό, κοστίζοντας εκατομμύρια ευρώ στους δημότες, να μην είναι ασφαλισμένο για πυρκαγιά. Το μέγεθος της ευθύνης για την Δημοτική Αρχή είναι τεράστιο και θα πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να το αντιλαμβάνονται και να πράξουν αναλόγως.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το ποσό των 90.000 για τον καθαρισμό του Δημαρχείου, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τις όποιες λογικές εκτιμήσεις. Οι δημότες επιβαρύνονται με αυτό το υπέρογκο ποσό μη έχοντας ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με το συμβάν. Θολή παραμένει η εικόνα και για εμάς στο δημοτικό συμβούλιο με μόνη ξεκάθαρη την πάγια τακτική του δημάρχου να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, εκμεταλλευόμενος την εξουσία που του δόθηκε.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...