Παραλήρημα ΖΟΥΤΣΟΥ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο - Σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, καταδίκασε τον δήμαρχο για την στάση του και την αδιαφορία που δείχνει πλέον απροκάλυπτα για τον δήμο μας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παραλήρημα ΖΟΥΤΣΟΥ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο - Σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, καταδίκασε τον δήμαρχο για την στάση του και την αδιαφορία που δείχνει πλέον απροκάλυπτα για τον δήμο μας

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 | 1:11 π.μ.

 

ΑΝΘΟΥΣΑΓΕΡΑΚΑΣΠΑΛΛΗΝΗ
ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ


Δελτίο τύπου για το Δημοτικό Συμβούλιο
της 08/12/2015 (Α΄ Συνεδρίαση)


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου του 2015 η Α-συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης στο Δημοτικό Κατάστημα του Γέρακα.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρόταση της παράταξης μας  να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει, για το οποίο μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής  και συγκεκριμένα αφορά την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Κεφαλληνίας 22 στον Γέρακα,  μόλις  180 μέτρα απόσταση από το 8ο νηπιαγωγείο. 

Η πρόταση μας να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης έγινε δεκτή  και μετά από τις τοποθετήσεις μας αλλά και τις τοποθετήσεις των κατοίκων της περιοχής που είχαν παρευρεθεί στην συνεδρίαση, αποφασίστηκε να γίνουν μετρήσεις εκπομπών ακτινοβολίας  οι όποιες μετρήσεις  να πληρώνονται από τον δήμο, με ανοικτό το ενδεχόμενο εάν χρειαστεί, ο Δήμος  να καλύψει και τυχόν δικαστικά έξοδα και αμοιβές δικηγόρων σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο και αναγκαίο. Επίσης έγινε δεκτή από την δημοτική αρχή η πρόταση μας για  έλεγχο από την ΥΔΟΜ του δήμου μας, της νομιμότητας της όλης κατασκευής,  μάλιστα ζητήθηκε στο μέλλον ο αυστηρός έλεγχος παρόμοιων κατασκευών ώστε να δοθεί το σωστό μήνυμα  και να μπορέσουμε να αποφύγουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, παρόμοιες καταστάσεις.

Στην συνέχεια συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Ν.Π.Δ.Δ. «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ» όπου ο επικεφαλής του συνδυασμού, κος Παναγιώτης Μερτύρης  έθεσε το εξής εύλογο ερώτημα : πώς είναι δυνατόν ενώ έχουμε δυο παραπάνω βρεφονηπιακούς σταθμούς φέτος σε σχέση με πέρυσι, άρα πολύ περισσότερα έξοδα, να έχουμε χαμηλότερο προϋπολογισμό κατά 200.000€ ( πέρυσι ήταν 700.000€ και φέτος είναι 500.000€ ). Ποιος από τους δύο είναι σωστός, που οφείλεται  αυτή η απόκλιση και που είναι η περσινή διαφορά. Δυστυχώς οι απαντήσεις που μας δόθηκαν δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικές , με αποτέλεσμα η παράταξη μας  να ψηφίσει  λευκό και να ζητά περαιτέρω διευκρινίσεις, τονίζοντας ότι θα επανέλθει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Τέλος όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα η δημοτική αρχή υποβάθμισε για ακόμα μια φορά τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, καλώντας  μέσα σε ένα απόγευμα τρεις σημαντικότατες συνεδριάσεις  και τοποθετώντας  το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2016, σαν τελευταίο θέμα της πρώτης συνεδρίασης, κάτι που δεν μας προκαλεί πλέον καμία απορία καθώς είναι πάγια τακτική  να τοποθετούνται αργά και τελευταία όλα τα σημαντικά θέματα.  Οφείλουμε όμως να τους υπενθυμίσουμε ότι ο νόμος του Καλλικράτη για τα τεχνικά προγράμματα των Δήμων απαιτεί ξεχωριστή συνεδρίαση.

Το περιεχόμενο του τεχνικού προγράμματος για το 2016 ήταν ανάλογο με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το θέμα. Κανένα νέο  έργο, καμία ανάπτυξη, καμία προοπτική. Πλήρης αδρανοποίηση του δήμου μας. Η Ανθούσα παραμένει πλήρως εγκαταλειμμένη και οι δράσεις για τον  Γέρακα και τη Παλλήνη περιορίζονται  σε διαγραμμίσεις οδών και κλείσιμο λακκουβών.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, καταδίκασε τον δήμαρχο για την στάση του και την στρατηγική του, για την έλλειψη οράματος και γενικότερα για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία που δείχνει πλέον απροκάλυπτα για τον δήμο μας. Κριτική η οποία όπως φάνηκε, ενόχλησε σφόδρα  τον Δήμαρχο  και άρχισε ξαφνικά ένα παραλήρημα, φωνάζοντας για έργα εκατομμυρίων που θα εκτελεστούν μέσα στο 2016  και κάνοντας αναφορά σε έργα τελευταίων ετών  και απορρόφηση εκατομμυρίων – συγκεκριμένα μίλησε για πενήντα εκατομμύρια ευρώ -  από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η ανοιχτή πρόσκληση και πρόκληση του κου Μερτύρη να παρουσιάσει μια λίστα με τα έργα των 50 εκατομμυρίων, που  ανέφερε ο Δήμαρχος. « Καλά τα λόγια αλλά προτιμώ τις πράξεις και περιμένω την λίστα την άλλη εβδομάδα στο δημοτικό συμβούλιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζον αντιπολίτευσης.


http://poleisgianazeis.org/


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ


Παλλήνη: Αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων των δημοτών από τη διοίκηση του Δήμου και άλλα πολλά… [BINTEO]

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...