Παλλήνη: Αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων των δημοτών από τη διοίκηση του Δήμου και άλλα πολλά… [BINTEO] Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παλλήνη: Αλόγιστη σπατάλη των χρημάτων των δημοτών από τη διοίκηση του Δήμου και άλλα πολλά… [BINTEO]

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 | 1:17 π.μ.

dimarxeio

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου του 2015 στο Δημοτικό Κατάστημα του Γέρακα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σωρεία θεμάτων που αφορούν τον Δήμο.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κος Παναγιώτης Μερτύρης, τοποθετήθηκε για το πρόγραμμα δράσης της Κ.Ε.Α.Π.Π, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχει μία κοινωφελής που να εξασφαλίζει την ποιότητα και τον κοινωνικό χαρακτήρα στις υπηρεσίες που παρέχει προς τον πολίτη, τονίζοντας όμως ταυτόχρονα, ότι παρά το ότι υπάρχουν δράσεις άξιες λόγου που μας βρίσκουν και σύμφωνους και θα μπορούσαμε να είμαστε αρωγοί στην επίτευξη τους υπάρχει άμεση ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Κοινωφελούς και να προσαρμοστεί στις νέες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί  στην χώρα μας.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα περιορισμού της σπατάλης, να σταματήσει η υδροκέφαλη λειτουργία της, ο δήμος θα  την χρηματοδοτήσει με το ποσό των 920.000,00€ για το 2016, ενώ την ίδια στιγμή χορηγεί το κοινωνικό παντοπωλείο με το ποσό  μόλις των 60.000,00€.

Επίσης ζητήθηκε από τον κύριο Μερτύρη να υπάρξουν κάποιες εκπτώσεις στα αθλητικά προγράμματα για τους άνεργους και τους τρίτεκνους ,  τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να υλοποιούμε δράσεις που διασφαλίζουν παροχές σε όλους, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα όσο γίνεται πιο ευρύ κοινωνικό δίχτυ προστασίας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κος Γεώργιος Καρατζάς στην τοποθέτηση του έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στο γεγονός ότι σχεδόν οι μισές αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν ακόμα άδεια  λειτουργίας, ζητώντας  μετά την διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι ο δήμος έχει τελειώσει τις απαραίτητες ενέργειες από μεριά του και πρέπει η περιφέρεια να προχωρήσει στον ορισμό των επιτροπών αδειοδότησης, να γίνει έγγραφη όχληση προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας για την άμεση σύσταση των παραπάνω επιτροπών, τονίζοντας του παράλληλα τις ευθύνες του απέναντι στο νόμο πάνω σε αυτό το θέμα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος, κος Παναγιώτης Κάλανδρος, στην δική του ομιλία μετά την γενική του τοποθέτηση έκανε λόγο  για το πώς θα πετύχουμε την καλύτερη λειτουργία και αναβάθμιση της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Συγκεκριμένα η κοινωφελής έχει μέσα στο σχέδιο δράσης της μια συγκεκριμένη στοχοθεσία. Η ολοφάνερη έλλειψη ενός ολοκληρωμένου συστήματος αξιολόγησης, τόσο για τους υπεύθυνους των προγραμμάτων όσο και για τους εργαζόμενους, μόνο ανασταλτικά δρα στην εξέλιξη της, καθώς είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, δηλώνει έσοδα 1.550.000,00 και κανένας δεν μπορεί να ελέγξει εάν κινείται προς την σωστή κατεύθυνση η αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να γίνει  πιο λειτουργική και πιο αποτελεσματική.

Στην συνέχεια η παράταξή μας κατήγγειλε και απείχε από την ψηφοφορία του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης «Λήψη απόφασης για έγκριση του Προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2016 της Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π. μετά του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) έτους 2016», καθώς σύμφωνα με τον νόμο η δημοτική αρχή δεν επιτρέπεται να φέρει τον Προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο αν δεν έχει φέρει πρώτα τον Προϋπολογισμό του Δήμου.

Πολλές απορίες αλλά και ερωτηματικά  επίσης έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή απέσυρε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα με θέμα την  « λήψη απόφασης για έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού 31 Δεκεμβρίου 2011», μετά από επιστολή που είχε στείλει η παράταξη μας προς τον Δήμαρχο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και ζητούσε διάφορα συμπληρωματικά οικονομικά στοιχεία και αντίγραφα. Το θέμα που προκύπτει είναι παρά πολύ σημαντικό καθώς η απογραφή έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2012 και έρχεται με καθυστέρηση 4ετών, γεγονός που γεννά πολλά ερωτήματα και θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο χρονικό διάστημα.

http://poleisgianazeis.org

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

μόνο οι "μερτυρικοί" μιλάνε εκεί πέρα; Από τους άλλους δεν ακούγεται ούτε αναπνοή για να βάλετε να έχουμε και εμείς μια ιδέα πέρα από αυτά που θέλετε και σας συμφέρει να μας πείτε;

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...