Άδειο προς το παρόν το «ταμείο» για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ - Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν αυτή την εβδομάδα Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Άδειο προς το παρόν το «ταμείο» για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ - Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν αυτή την εβδομάδα

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 | 10:25 π.μ.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσιεύσαν τα dikaiologitika.gr προχθες (Αυτός είναι ο λόγος που καθυστερούν τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ) ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί άφησε να εννοηθεί ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία για να δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε 635.000 δικαιούχους.

Πριν δύο ημέρες είχαμε δημοσιεύσει ότι υπεύθυνη για την καθυστέρηση της καταβολής για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ είναι η ρευστότητα του Κράτους αφού για να πληρωθεί συγκεκριμένη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής τους, το δημόσιο ταμείο κυριoλεκτικά «στέγνωσε». Οι άτυχοι της υπόθεσης όμως, είναι οι περίπου 635.000 δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων, οι οποίοι, ενώ προσδοκούσαν ότι θα λάμβαναν τα ποσά που τους αναλογούν ανά περίπτωση, το χρονικό διάστημα 12 – 16 Οκτωβρίου, θα πρέπει να περιμένουν μερικές μέρες ακόμη.

Ο προγραμματισμός που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) είναι ότι τελικά, το κονδύλι των 225 εκατ. ευρώ που απαιτείται για να καταβληθεί η γ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων, θα εκταμιευθεί ίσως στις 19 Οκτωβρίου αλλά ανοικτό είναι και να πάει μια ή δύο ημέρες πίσω σύμφωνα με πηγές του ΓΛΚ που μίλησαν στα dikaiologitika.gr. Σήμερα ο κ. Αλεξιάδης επιβεβαίωσε το σχετικό ρεπορτάζ αφού έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει αυτή την εβδομάδα να καταβληθούν ενώ γίνονται προσπάθειες για να γίνει η πληρωμή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Παρασκευή ανοίγει ο δρόμος για εκταμίευση δόσης από τον ESM. Αξίζει να επισημανθεί ότι από τους 635 δικαιούχους οι 235.463 έχουν ήδη λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Οι υπόλοιποι 400.000 όμως πρόκειται να λάβουν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στήριξη. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ τον χρόνο και χορηγείται σε τρεις ισόποσες δόσεις. Τα επιδόματα χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια σε όσους έχουν παιδιά κάτω των 18 ή 19 ετών εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση ή 25 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν πάνω από 67% ποσοστό αναπηρίας.

www.dikaiologitika.gr

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...