Πένθος στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης– Έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι ο δάσκαλος Νίκος Παπαδημητρίου Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Πένθος στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης– Έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι ο δάσκαλος Νίκος Παπαδημητρίου

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 | 3:13 μ.μ.

papajim

Δείτε την ανακοίνωση του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης

ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΣΕΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η κηδεία του αγαπημένου μας συναδέλφου Νίκου Παπαδημητρίου θα γίνει στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου/Βριλησσίων την Παρασκευή 4:30μμ.

   Ο Νικόλαος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στο πιάνο σε ηλικία 3 ετών. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Athenaeum, στην τάξη του καθηγητή Αθανάσιου Γεωργακόπουλου. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού 7 ετών στην τάξη του καθηγητή Δημήτρη Σέμση και συνέχισε στην τάξη της καθηγήτριας Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ. Σπούδασε 3 χρόνια Ανώτερα Θεωρητικά με τον καθηγητή Διαμαντή Διαμαντόπουλο και παρακολούθησε 4 χρόνια μαθήματα Τρομπέτας με τον καθηγητή Σωκράτη Άνθη.

   Το 1991 ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα Βιολοντσέλου στην τάξη του καθηγητή Κώστα Κύρου στο Ωδείο Athenaeum, όπου και πήρε το Δίπλωμά του τον Ιούνιο του 1997 με  Άριστα Παμψηφεί, Α' Βραβείο και Διάκριση Εξαιρετικής Επίδοσης.

   Tο 2000 ξεκίνησε τις σπουδές του στο σολιστικό τμήμα του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών τεχνών του Graz της Αυστρίας (Kunst Universitaet Graz) στην τάξη της καθηγήτριας Dr.Kerstin Feltz. Τον Ιούνιο 2003 αποφοίτησε στο Βιολοντσέλο (Σολιστικό Δίπλωμα). Τον Ιανουάριο του 2006 πήρε το Μάστερ στο σολιστικό τμήμα του Βιολοντσέλου με 2η (παράλληλη) κατεύθυνση τη μουσική δωματίου. Το 2007 το Πανεπιστήμιο τού απένειμε τον τίτλο Magister Artium (Master of Arts) στο βιολοντσέλο.

   Είχε λάβει μέρος σε σεμινάρια και master courses διακεκριμένων σολίστ του βιολοντσέλου (Ivan Monighetti, Heinrich Schiff,κ.ά.), καθώς επίσης και σε σεμινάρια τμημάτων μουσικής δωματίου.

   Είχε δώσει συναυλίες ως σολίστ και ήταν ενεργό μέλος σε διάφορα σύνολα κλασικής, folklore και έντεχνης μουσικής με συναυλίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήταν έκτακτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και δίδασκε βιολοντσέλο από το 2006 σε Μουσικά Σχολεία και Ωδεία της Αθήνας.

Ο Νίκος Παπαδημητρίου δίδαξε στο σχολείο μας τις σχολικές  χρονιές 2013-14 και 2014-15. Ήταν αγαπητός τόσο στα παιδιά όσο και στους καθηγητές. Θα ακούμε για αρκετό καιρό τη φωνή του και τα αστεία του στα αυτιά μας. Θα τον θυμόμαστε, όποτε ακούμε το βιολοντσέλο που τόσο αγαπούσε. Η απώλειά του μάς διδάσκει πόσο ευάλωτοι και ασήμαντοι είμαστε και ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι το έργο που αφήνουμε πίσω μας,

   Ο Νίκος πριν το μεγάλο ταξίδι του έφτιαξε μια σελίδα στον ιστότοπο που μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ.

 

http://www.pmglp.org/index.php/el/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...