ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Οι αλλαγές στις 100 δόσεις, ο ΕΝΦΙΑ και το νέο Ποινολόγιο Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Οι αλλαγές στις 100 δόσεις, ο ΕΝΦΙΑ και το νέο Ποινολόγιο

Written By Pallini Press on Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015 | 11:05 π.μ.

Οι επιβαρύνεις για την ρύθμιση των 100 δόσεων...

ο καταλογισμός του ΕΝΦΙΑ και το νέο ποινολόγιο της εφορίας είναι οι τρείς πρώτες φορολογικές αλλαγές που θα πρέπει να ρυθμίσει άμεσα η νέα Κυβέρνηση αν δεν θέλει να μείνει πίσω στο χρονοδιάγραμμα που θα της ζητηθεί στο Eurogroup του επόμενου Σαββάτου.

Το ξήλωμα της ρύθμισης των 100 δόσεων ήταν απαίτηση της τρόικας που τώρα υλοποιείται παρότι έχει αποφέρει στα κρατικά ταμεία περίπου 800 ευρώ.

Προς την κατεύθυνση αυτή τα υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει αλλαγές για όλους. Συγκεκριμένα:

- Για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ (πρόκειται για το καθαρό ποσό οφειλής χωρίς τις προσαυξήσεις) θα αυξηθεί το επιτόκιο της ρύθμισης από το 3% που είναι σήμερα στο 5%. Αυτό, για παράδειγμα, σημαίνει ότι για έναν φορολογούμενο που χρωστάει στην εφορία 7.000 ευρώ και τα έχει ρυθμίσει σε 100 δόσεις των 79,2 ευρώ, αύξηση της μηνιαίας δόσης στα 85,7 ευρώ, δηλαδή 6,5 ευρώ περισσότερα.

- Για οφειλές ποσά μικρότερες των 5.000 ευρώ που σήμερα είναι άτοκα, θα επιβληθεί επιτόκιο εφόσον πληρούνται τρεις προϋποθέσεις που είναι δύσκολο να συντρέχουν αθροιστικά

Πρώτον, ο φορολογούμενος δεν είναι επιτηδευματίας, η συνολική οφειλή είναι μεγαλύτερη από το 50% του ετήσιου εισοδήματός τους και η συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας του ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που έχει ρυθμίσει χρέος 4.000 ευρώ σε 100 δόσεις, πληρώνει κάθε μήνα 40 ευρώ. Αν του επιβληθεί επιτόκιο 5% τότε η μηνιαία δόση του θα αυξηθεί στα 49 ευρώ, δηλαδή θα πληρώνει 9 ευρώ περισσότερα.

- για όλους τους φορολογούμενους που έχουν τα οικονομικά μέσα να αποπληρώσουν ταχύτερα τις οφειλές τους, θα μειωθεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν επιλέξει όταν εντάχθηκαν στη ρύθμιση. Τα κριτήρια για τη μείωση του αριθμού των δόσεων δεν έχουν ακόμη καθοριστεί και θα οριστικοποιηθούν με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά τις εκλογές.

Ο ΕΝΦΙΑ

Τα εκκαθαριστικά του φόρου αναμένεται να αναρτηθούν λίγο μετά τις εκλογές ώστε να αρχίσει η καταβολή των δόσεων οι οποίες φέτος θα είναι πέντε αντί των έξι δόσεων που ίσχυσαν το 2014

Ως γνωστό ο ΕΝΦΙΑ έχει στόχο την είσπραξης 2,65 δις ευρώ και αφορά τα 3,5 εκατομμύρια συμπολιτών μας που έχουν ακίνητη περιουσία.

Το νέο ποινολόγιο

Το τρίτο μετεκλογικό μέτρο είναι μάλλον καλό. Η αλλαγή συνίσταται στ να μετριαστούν τα πρόστιμα ακόμη και για τις απλές παραβάσεις ώστε τελικά να αυξηθεί το ποσοστό της της φορολογικής συμμόρφωσης.

Στις σκέψεις που κυριαρχούν είναι να μειωθεί για παράδειγμα το πρόστιμο για την μη κοπή αποδείξεων (σήμερα φτάνει τα 1000 ευρώ)ώστε τελικά τα πρόστιμα να πληρώνονται και τα ταμεία να γεμίζουν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/09/100_3.html

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...