Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΚΛΙΔΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ” Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΚΛΙΔΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ”

Written By Pallini Press on Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 | 9:53 μ.μ.

Στον τομέα της Βιοιατρικής τεχνολογίας και γενικά της παροχής υπηρεσιών υγείας θα δημιουργούνται τα επόμενα χρόνια οι μεγαλύτερες προοπτικές απασχόλησης για νέους πτυχιούχους  Πανεπιστημίων και  ΤΕΙ .

d6ec165f344a94afeeb01edfa2d39568_L
Στη φωτογραφία διακρίνεται στη μέση ο κος Μανώλης Κακλιδάκης Διευθυντής βιοϊατρικής τεχνολογίας του Νοσοκομείου του Αγίου Σάββα

Να σημειώσουμε πως ο κος Μανώλης Κακλιδάκης είναι ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Παλλήνης με πλούσιο έργο στο γονεϊκό κίνημα για πάνω από 15 χρόνια.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Λαμίας και την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι σπουδαστές του εκπαιδευτικού ιδρύματος και κυρίως οι φοιτητές που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους και αναζητούν διεξόδους απασχόλησης .

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν από τους εκλεκτούς ομιλητές χρήσιμα στοιχεία για την δυναμική που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της βιοιατρικής τεχνολογίας στον οποίο απασχολούνται 10.000 κατασκευαστές ιατρικών προϊόντων με  τζίρο 10 δις δολαρίων .

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ντίνος Αναστασίου χαιρετίζοντας την εκδήλωση εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μεγάλη συμμετοχή των σπουδαστών και τόνισε ότι όσο μαύρα κι αν φαίνονται τα πράγματα σήμερα στη χώρα πάντα θα υπάρχει ελπίδα και διέξοδος για τους νέους ανθρώπους που αναζητούν νέα επαγγέλματα και ευκαιρίες απασχόλησης αξιοποιώντας τις γνώσεις τους, το ταλέντο τους και τις δεξιότητές τους .

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν απο τους ομιλητές και δείκτες για την κατάσταση που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας και τη θέση που κατέχει η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά τις δαπάνες για τη νοσοκομειακή περίθαλψη ,την αγορά του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού και τη συντήρηση ενός πολυδάπανου  συστήματος κοινωνικής ασφάλισης .

Σύμφωνα με τους ομιλητές παρά την κρίση εξακολουθούμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά τον αριθμό των αξονικών και μαγνητικών τομογράφων, ενώ διατηρούμε σαν χώρα το μεγαλύτερο χρόνο νοσηλείας στα Νοσοκομεία και έχουμε περισσότερους γιατρούς και λιγότερους νοσηλευτές χωρίς ανάλογα αποτελέσματα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης .

Οι ομιλητές συνέδεσαν τις αναφορές τους και με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που αναγκάζεται να πάρει η χώρα λέγοντας ότι μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του διοικητικού μας συστήματος ήταν πάντα η έλλειψη μετρήσιμων αποτελεσμάτων στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στον τομέα της υγείας και η απουσία στατιστικών στοιχείων και δεικτών πληροφόρησης .

Την ημερίδα διοργάνωσε το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και ήταν αφιερωμένη στο ρόλο του ηλεκτρονικού μηχανικού στο χώρο της βιοιατρικής τεχνολογίας .

Μίλησαν ο Διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Λάρισας Χαρίλαος Αποστολίδης αναπτύσσοντας το θέμα της διαχείρισης της πληροφορίας και την απασχόληση στην βιοιατρική τεχνολογία , ο Μανώλης Κακλιδάκης Διευθυντής βιοϊατρικής τεχνολογίας του Νοσοκομείου του Αγίου Σάββα , ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της πρακτικής άσκησης και την επαγγελματική αποκατάσταση του ηλεκτρονικού μηχανικού στον χώρο των ιατρικών μηχανημάτων , ο Αθανάσιος Καναπίτσας καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ και ο Δημήτρης Λιάκος ειδικός στα ψηφιακά διαγνωστικά απεικονιστικά συστήματα των ακτίνων Χ .

Στο τέλος της ημερίδας η Διοίκηση του ΤΕΙ βράβευσε τον Χαράλαμπο Τσούτσικα για την προσφορά του στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...