Στρατηγική καμένης γης από τον Σαμαρά Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Στρατηγική καμένης γης από τον Σαμαρά

Written By Παλλήνη Press on Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 | 4:00 μ.μ.



Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα πεδία μέχρι την τελευταία μέρα, με αιχμή του δόρατος τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει να μην έχει επιχειρήματα και όραμα για την επόμενη μέρα πέρα από τη συμφωνία με την τρόικα. Έχοντας την πλήρη κάλυψη του συστήματος, αποφεύγει να αναφερθεί στη διετία που πέρασε, στην αποτυχία της επαναδιαπραγμάτευσης, στο ναυάγιο της εξόδου στις αγορές, στην εγκατάλειψη του στόχου της βιωσιμότητας του χρέους, στην έλλειψη εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, στην αποτυχία προσέλκυσης επενδύσεων. Πολύ δε περισσότερο αποφεύγει να αναφερθεί στην επόμενη μέρα εφόσον κερδίσει τις εκλογές και στο περιεχόμενο του νέου Μνημονίου που έχει ήδη συνομολογήσει με τους δανειστές.

Με τη στάση αυτή, ακόμη κι αν οι επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδώσουν, περιορίζει το κόστος από τη δική του πολιτική και το μέγεθος της ήττας. Άλλωστε, οι πλέον έμπειροι λένε ότι ο Αντώνης Σαμαράς αυτό που πραγματικά επιδιώκει, από τη στιγμή που το Βερολίνο του τράβηξε το χαλί, είναι μια «διαχειρίσιμη ήττα» ώστε είτε να παραμείνει αρχηγός της παράταξης και να ελπίζει σε επιστροφή είτε να ελέγξει το κόμμα και τις διαδικασίες της διαδοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρασκηνιακή μάχη δόθηκε και για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων. Εκτός από τους νυν βουλευτές, οι επιτελείς της Συγγρού λένε ότι αναζητούσαν νέα, καταξιωμένα στις τοπικές κοινωνίες και άφθαρτα στελέχη που θα έδιναν την εντύπωση ανανέωσης. Πίσω από αυτό κρύβεται, βέβαια, η πρόθεση να βάλουν και, αν μπορούν, να στηρίξουν νέα σαμαρικά στελέχη ή και παλαιότερους που προέρχονται από την Πολιτική Άνοιξη ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να έχει τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα προκύψει από τις εκλογές.


πηγή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...