Τοπικό Συμβούλιο Παλλήνης:Προβλήματα και προτάσεις (Γράφει η Λίζα Καλογερία) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τοπικό Συμβούλιο Παλλήνης:Προβλήματα και προτάσεις (Γράφει η Λίζα Καλογερία)

Written By Pallini Press on Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014 | 3:32 μ.μ.Την Πέμπτη 20/11/2014 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Δ.Ε. Παλλήνης. 
Ως δημοτική παράταξη έχουμε διακηρύξει ότι ο ρόλος των τοπικών συμβουλίων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την προώθηση των προβλημάτων της περιοχής μας και ότι δεν πρέπει να περιορίζεται στην γνωμοδότηση μόνο αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού περιεχομένου.
Ετσι λοιπόν, στην παραπάνω συνεδρίαση έθεσα προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα:

1. Επίλυση πολλαπλών σημαντικών προβλημάτων – παραβλέψεων που προέκυψαν από την κατασκευή της καινούριας παιδικής χαράς δίπλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπως αφαίρεση των βοτσάλων, τοποθέτηση μαλακών πλακών σε όλη την έκταση, μάζεμα των μπαζών, τοποθέτηση χώματος στα παρτέρια – απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια των παιδιών μας.

2. Ανακαίνιση της μικρής παιδικής χαράς που βρίσκεται πίσω από τον Ι.Ν. Αγίου  Τρύφωνα. Η συγκεκριμένη, είναι σε άθλια κατάσταση και εγείρονται πολλά ερωτηματικά για το αν πληροί έστω και τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, ώστε να παραμένει ανοικτή. Παρόλο που το κέντρο της Παλλήνης έχει μόνο αυτές τις 2 παιδικές χαρές, προτάθηκε το κλείσιμο της αναφερόμενης, έως ότου ανακαινιστεί επαρκώς και ασφαλώς.

3. Να τοποθετηθούν κολωνάκια στο πεζοδρόμιο επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου, καθώς λειτουργεί ως “parking αυτοκινήτων” εδώ και χρόνια, δυσκολεύοντας την διέλευση πεζών και οχημάτων.

4. Την πρόβλεψη στον δημοτικό προϋπολογισμό του 2014 συγκεκριμένων κονδυλίων για την δημοτική μας ενότητα, για έργα που είχαν προγραμματιστεί και τα οποία δεν έχουν υλοποιηθεί.

Είναι γνωστό ότι η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η πλήρης υποβάθμιση και ο κατευθυνόμενος ρόλος των τοπικών συμβουλίων. Όμως η ζωή προχωρά πιο γρήγορα από τις προθέσεις τους. Τα προβλήματα της περιοχής μας υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υφίστανται όσο εμείς παραμένουμε απλοί θεατές. Γιαυτό, καλούμε όλους τους συνδημότες μας να έρθουν σε επαφή με τους τοπικούς μας συμβούλους, καθώς και να δηλώνουν το παρόν στις συνελεύσεις των συμβουλίων, αναδεικνύοντας κάθε φορά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή τους – και όχι μόνο. Είναι καιρός πια ο θεσμός να επανέλθει στα οριζόμενα πλαίσια ύπαρξής του, δηλαδή να στηρίζει και να παρεμβαίνει δυναμικά για τα ζητήματα της περιοχής που εκπροσωπεί.

Λίζα Καλογερία
Τοπική σύμβουλος Δ.Ε Παλλήνης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...