Μείωση δημοτικών τελών για τους καταστηματάρχες του Γέρακα, μετά από παρέμβαση του Νεκτάριου Καλαντζή στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μείωση δημοτικών τελών για τους καταστηματάρχες του Γέρακα, μετά από παρέμβαση του Νεκτάριου Καλαντζή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 | 2:58 μ.μ.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παλλήνης της 25ης Νοεμβρίου, όπου συζητήθηκαν θέματα, όπως ο καθορισμός των τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, διαφημίσεων κλπ, ο Νεκτάριος Καλαντζής, ως εκπρόσωπος και ειδικός εισηγητής της μείζονος αντιπολίτευσης για το θέμα του καθορισμού των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το 2015, πήρε το λόγο και ανέφερε στο σώμα την ανάγκη περαιτέρω μείωσης των τελών για τους επαγγελματίες του Γέρακα πέριξ της πλατείας, αφού η παρούσα οικονομική συγκυρία, όπως δήλωσε, επιβάλλει τον δήμο να στέκεται δίπλα στον επαγγελματία και τον καταστηματάρχη, με παροχές, αλλά και κατανόηση.

Επανέλαβε ο κ. Καλαντζής την πρόταση που είχε κάνει και παλαιότερα στο σώμα, για κίνητρα από τον δήμο προς τους νέους επαγγελματίες που θέλουν να ανοίξουν ένα κατάστημα στον Γέρακα ή την Παλλήνη. Και πιο συγκεκριμένα, πρότεινε μηδενικά δημοτικά τέλη για τα πρώτα δύο χρόνια, σε όσους ανοίξουν κατάστημα στην περιοχή, προκειμένου να τονωθεί η αγορά, αλλά και να μειωθεί η ανεργία των νέων ανθρώπων, με συγκεκριμένα μέτρα και κίνητρα για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Έπειτα από την παρέμβαση του Νεκτάριου Καλαντζή για στήριξη των επαγγελματιών της περιοχής και την ανάγκη να το συμμεριστεί ο δήμος αυτή την εποχή, αποφασίστηκαν τα δημοτικά τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων και πλατειών, για το 2015 για τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας του Γέρακα να μειωθούν από 35 ευρώ/τ.μ. που ήταν πέρυσι και 30 ευρώ/τ.μ. που ήταν στην εισήγηση, να καταλήξουν στην τιμή των 25 ευρώ/τ.μ., δίνοντας έτσι μια ανάσα στους επαγγελματίες και τους καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί τόσο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, όσο κυρίως τις άστοχες και αποτυχημένες παρεμβάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής Παλλήνης, που έχει καταστήσει σήμερα την κεντρική πλατεία Γέρακα, από μια περιοχή που έσφυζε από ζωή, σε μία έρημη πλατεία, χωρίς σωστό σχεδιασμό, αισθητική και χωρίς να είναι φιλική πλέον προς τους κατοίκους της πόλης.

 

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Είσπραξη των τελων από τους πολίτες που δεν μπορούν να αποφυγουν την μη πληρωμή τους για μείωση τελών στους καλούς επαγγελματίες της πλατείας που τα περισσότερα δεν θα πληρωθούν ως συνήθως. Και βέβαια καφέ σε τιμές Σανζ Ελυζε. Μπραβο Δημαρχε!

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...