Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα το πάρουν,πόσα, κριτήρια Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα το πάρουν,πόσα, κριτήρια

Written By Pallini Press on Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014 | 8:37 π.μ.

 

Κατατέθηκε στη βουλή η νομοθετική εύθμιση που αφορά στην μείωση της τιμής του Πετρελαίου. ειδικότερα ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μειώνεται από τα 330 στα 230 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Αυτό σημαίνει ότι ο φόρος ανά λίτρο μειώνεται από τα 33 στα 23 λεπτά. Αν σε αυτό προστεθεί και επίδραση του ΦΠΑ 23% ο οποίος επιβαρύνει τον ΕΦΚ τότε προκύπτει ότι η συνολική φορολογική επιβάρυνση ενός λίτρου πετρελαίου θέρμανσης μειώνεται κατά περίπου 12 έως 13 λεπτά ανά λίτρο. Η μείωση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Οκτωβρίου έως και τις 30 Απριλίου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα το πετρέλαιο θέρμανσης θα αρχίσει να διατίθεται στα νοικοκυριά από τα μέσα Οκτωβρίου στην τιμή των περίπου 1,10 έως 1,12 ευρώ ανά λίτρο. Για την αγορά χιλίων λίτρων πετρελαίου η εξοικονόμηση των νοικοκυριών υπολογίζεται σε 120 ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι παρά τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, θα διατηρηθεί και φέτος το επίδομα θέρμανσης και μάλιστα με τα περυσινά κριτήρια και δεδομένα. Έτσι, τα τουλάχιστον 500.000 νοικοκυριά που αναμένεται να λάβουν επίδομα θέρμανσης θα επιδοτηθούν με 0,35 ευρώ ανά λίτρο που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος για ένα επιδοτούμενο νοικοκυριό θα διαμορφωθεί στα 0,75 έως 0,77 ευρώ ανά λίτρο.

Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί και φέτος με βάση τα εξής κριτήρια

Εισοδηματικά κριτήρια:

- ΄Αγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ

- Έγγαμοι έως 40.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

- Μονογονεϊκή οικογένεια έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα τέκνο με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο.

Περιουσιακά κριτήρια:

- ΄Αγαμοι υπόχρεοι έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας

- Έγγαμοι υπόχρεοι έως 300.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας

- κατοχή αυτοκινήτου έως 3.000 κυβικών.

Το ποσό της επιδότησης, ωστόσο, ανά νοικοκυριό γίνεται για συγκεκριμένη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης η οποία εξαρτάται από τη γεωγραφική και κλιματική ζώνη που ζει το νοικοκυριό. Η χώρα χωρίστηκε σε τέσσερις ζώνες και οι επιδοτούμενες ποσότητες πετρελαίου ανά ζώνη είναι οι εξής:

- 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α” ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας)

-1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β” ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου)

- 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ” Ζώνη (Νομοί Αττικής −εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού−, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας)

-600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ” Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).

Για παράδειγμα, ο κάτοικος της Αττικής δικαιούται επίδομα θέρμανσης ύψους 336 ευρώ (960 λίτρα επί 0,35 ευρώ ανά λίτρο). Το 25% του επιδόματος μπορεί να προκαταβληθεί ενώ όλη η διαδικασία της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά μέσω taxisnet.

madata.gr

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...