Παρέμβαση Παλλήνης: Το καθεστώς αδιαφάνειας στο Δήμο Παλλήνης συνεχίζεται... Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Παρέμβαση Παλλήνης: Το καθεστώς αδιαφάνειας στο Δήμο Παλλήνης συνεχίζεται...

Written By Pallini Press on Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 | 3:05 μ.μ.
Τα δείγματα γραφής της δημοτικής αρχής Παλλήνης εξακολουθούν, δυστυχώς, να επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της παράταξής μας (Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο) περί ύπαρξης ενός «κλειστού συστήματος εξουσίας» που διοικεί περιφρονώντας πρόσωπα, θεσμούς και συλλογικά όργανα. 

Ενός συστήματος όπου: επιλογές, στάσεις και συμπεριφορές αποτελούν τεκμήριο μιας καθεστωτικής λογικής σχετικά με το δήμο – λάφυρο και διαμορφώνουν ένα ιδιότυπο «άβατο» με στεγανά ακόμα και «εντός των τειχών».


Απόδειξη η πρόσφατη διαδικασία συγκρότησης πέντε επιτροπών παραλαβής προμηθειών και υπηρεσιών του δήμου. Το θεσμικό πλαίσιο ορίζει τη συμμετοχή σε κάθε μία από αυτές τις επιτροπές δύο δημοτικών συμβούλων, ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους, μετά από δημόσια κλήρωση.

Ανάμεσα στο σύνολο των 33ων δημοτικών συμβούλων η «κληρωτίδα», ως εκ θαύματος, «ανέδειξε» και στις πέντε «χωριστές κληρώσεις» μόνο δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και μάλιστα τους ίδιους, εναλλάξ, πότε ως τακτικά και πότε ως αναπληρωματικά μέλη. 

Αναμφίβολα πρόκειται για την προσωποποίηση της απόλυτης τύχης, τους δημοτικούς συμβούλους της χρονιάς, αν προτιμάτε. Είχαν «άστρο», το «κοκαλάκι της νυχτερίδας» ή «γεννούν και τα κοκόρια τους», όπως λέει ο θυμόσοφος λαός.

Τίποτε από όλα αυτά δεν συνέβη. Απλά, υπήρξε διορισμός των «εκλεκτών» της διοίκησης και, ταυτόχρονα, τελεσίδικο μήνυμα εντός των τειχών να αποδέχονται άπαντες, δια της σιωπής, τετελεσμένα του συστήματος εξουσίας. 

Μόνο που, στις μέρες μας, η σιωπή ερμηνεύεται ως αποδοχή ή συναίνεση με κάθε είδους συνέπειες. Δεν είναι, τελικά, μόνο χρυσός, αλλά «λίβανος και σμύρνα» μαζί. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας, Απόστολος Βολιώτης και Μίλια Κόπτη κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις αυτές και απαίτησαν να μην επικυρωθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι σχετικές εισηγήσεις. 

Επιπλέονζήτησαν να επαναληφθεί η διαδικασία, όπως ορίζουν οι νόμοι, με πλήρη διαφάνεια και δημόσια κλήρωση, διασφαλίζοντας τη συμμετοχή όλων των δημοτικών συμβούλων στη διαδικασία της κλήρωσης. Στο πλευρό τους συμπαρατάχθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η διοίκηση Ζούτσου, ωστόσο, προχώρησε στην άρον – άρον επικύρωση των επιλογών της. Προφανώς θεωρεί πολυτέλεια τη δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα της δημόσιας κλήρωσης, όπως πράττουν στον δήμο Αγίας Παρασκευής. Και μάλλον δύσκολη υπέρβαση την κλήρωση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου που επιλέγουν στον δήμο Πεντέλης.

Η δημοτική αρχή Παλλήνης απέδειξε στην πράξη ότι χρηστή διοίκηση και διαφάνεια είναι γι΄ αυτήν έννοιες σεβαστές μόνο στα λόγια. 

Για μας, όμως, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές. Είναι τα κλειδιά για τη θωράκιση των θεσμών της δημοκρατίας και την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου. 

Και θα μας βρίσκουν παντού και πάντα μπροστά τους. Καλή αρχή…

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

"Ανάμεσα στο σύνολο των 33ων δημοτικών συμβούλων η «κληρωτίδα», ως εκ θαύματος, «ανέδειξε» και στις πέντε «χωριστές κληρώσεις» μόνο δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και μάλιστα τους ίδιους, εναλλάξ, πότε ως τακτικά και πότε ως αναπληρωματικά μέλη." Πάρα πολύ εντυπωσιακό συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ο αναγνώστης στο παραπάνω απόσπασμα του κείμενου όμως προκύπτει ένα σημαντικό ερώτημα: Ποιοι ήταν οι αιρετοί που τέθηκαν ως επιτροπή ελέγχου της κληρώσεως ?Υ.Γ. Αν από τώρα θέλετε " η παρέμβασή" σας για ένα άλλο Δήμο να είναι γενικόλογη και ανώνυμη όπως και στο παρελθόν, δυστυχώς το μέλλον σας είναι προδιαγεγραμμένο... Αναμένω τα ονόματα που καταγγέλλετε για τα συγκρίνω με αυτούς που επιλέχθηκαν το 2010 με το ίδιο καθήκον...
Γ. Αποστολίδης

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...