Αστυνομική ταυτότητα: Τι χρειάζεται και που εφαρμόζεται το νέο σύστημα Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Αστυνομική ταυτότητα: Τι χρειάζεται και που εφαρμόζεται το νέο σύστημα

Written By Pallini Press on Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 | 12:31 μ.μ.

Μείωση της γραφειοκρατίας, διευκόλυνση της ζωής των πολιτών και σημαντική εξοικονόμηση πόρων επιτυγχάνεται με το νέο, πιο γρήγορο και απλό, σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο παρουσίασαν χτες Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου, οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το μόνο που χρειάζεται πλέον για την έκδοση ταυτότητας είναι δύο φωτογραφίες και ένας μάρτυρας που θα εγγυηθεί για την ταυτοπροσωπία.

Μόλις ξεκινήσει η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος, κάθε πολίτης θα μπορεί να υποβάλει αίτηση για έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του και να την παραλαμβάνει μέσα σε λίγα λεπτά.

Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στη διασύνδεση των αστυνομικών τμημάτων με τα δημοτολόγια, την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία.

Ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής θα αναζητά πλέον αυτεπάγγελτα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας (επώνυμο, όνομα, ονοματεπώνυμο πατέρα, ονοματεπώνυμο μητέρας, ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, δήμος δημοτολογίου, αριθμός οικογενειακής μερίδας, ιθαγένεια).

Η διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, συνοπτικά, θα διαμορφωθεί ως εξής:

Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.

Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν. Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.

Το νέο σύστημα εφαρμόζεται από την περασμένη Δευτέρα πιλοτικά σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες:

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών

Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανιών

Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων

Τμήμα Ασφαλείας Άνω Λιοσίων

Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών

Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης

Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου

Τμήμα Ασφαλείας Πειραιώς

Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ψυχικού

Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω

Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου

Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης

Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης

Τμήμα Ασφαλείας Αμφιλοχίας Βάλτου

Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών

Τμήμα Ασφαλείας Ερμούπολης

Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης

Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής

Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας

Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

 

 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...