Κατασχέσεις και για χρέη μικρότερα των 5.000 ευρώ ζητά το ΔΝΤ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Κατασχέσεις και για χρέη μικρότερα των 5.000 ευρώ ζητά το ΔΝΤ

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 | 9:04 μ.μ.

katasxesi6001_329291538

Απλοποίηση της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και ενεργοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων, καθώς και μια σειρά άλλων μέτρων ζητά το ΔΝΤ αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει αποτυχία στον τομέα των εισπράξεων, εκφράζει αμφιβολίες για την επίτευξη των στόχων έως το τέλος του 2014 και επιμένει στην εισαγωγή εισπρακτικών εταιρειών, για χρέη ακόμη και κάτω από τις 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση του εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ, Πάτρικ ντε Μετς, που αξιολογεί την πρόοδο του ΚΕΑΟ, είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι το όλο εγχείρημα των ρυθμίσεων έχει αποτύχει.

Από τη πλευρά του το ΚΕΑΟ, στο οποίο έχουν μεταφερθεί χρέη 10,59 δισ. ευρώ από συνολικά 210.260 οφειλέτες, εκτιμά πως οι μετρήσιμοι στόχοι που έχουν επιβληθεί από την τρόικα έχουν επιτευχθεί.

Όμως, το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις τόσο ως προς τις μεθόδους που ακολουθούνται από κάθε ταμείο ξεχωριστά όσο και ως προς το πραγματικό αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου ζητά μια σειρά μέτρων όπως :

•Συμψηφισμός επιστροφών με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

• Θέσπιση νομοθεσίας η οποία να παρέχει στο ΚΕΑΟ πρόσβαση στα στοιχεία των εφοριών, ώστε να κρίνονται οι προοπτικές εισπραξιμότητας της οφειλής.

• Κατάσχεση χρημάτων από λογαριασμούς μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων εις χείρας τρίτων.

• Συγκρότηση Τηλεφωνικού Κέντρου για μία πρώτη επικοινωνία με οφειλέτες.

• Πρόσληψη εξωτερικών εταιρειών για μικρά χρέη, πιθανότατα έως 15.000 ευρώ. Οι εταιρείες θα εκδίδουν επιστολές και θα επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους οφειλέτες.

• Απλοποιημένες διαδικασίες δέσμευσης του μισθού των οφειλετών του ΟΓΑ, του ΕΤΑΑ και του ΟΑΕΕ.

Επίσης η έκθεση του ΔΝΤ ζητά άμεσα μέτρα και για τις οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ, που έχουν παραμείνει στα Ταμεία και ανέρχονται σε επιπλέον 8 δισ. ευρώ.

ΔΝΤ: Πιο συγκεκριμένα ζητείται να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για διαβίβαση των οφειλετών του ΟΑΕΕ με μικρά χρέη στις εφορίες και να εξεταστεί το ενδεχόμενο βοήθειας από εξωτερικές εταιρείες για την επικοινωνία μαζί τους.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/374169.html

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...