Ο Π. Μερτύρης παρευρέθη στην επίσκεψη γαλλικού σχολείου στο οικοτροφείο Άγιοι Ανάργυροι στην Παλλήνη Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ο Π. Μερτύρης παρευρέθη στην επίσκεψη γαλλικού σχολείου στο οικοτροφείο Άγιοι Ανάργυροι στην Παλλήνη

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 | 7:14 μ.μ.

030

Τα κινήματα υποστήριξης των Ελλήνων στην Ευρώπη, είναι ολοφάνερο πως καθημερινά όλο και πληθαίνουν. Στην Γαλλία μάλιστα, τόσο στα σχολεία όσο και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα υποστήριξης των ελλήνων και γενικότερα του ελληνισμού, το οποίο έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της κρίσης και όλων όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η πρωτοβουλία του γαλλικού Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΑΡΙΣΤΑ με Πρόεδρο τον κύριο Αntoine de Neuville  με τη συνεργασία του Διεθνούς Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου αντιπροσωπεία καθηγητών  και σχεδόν 30 μαθητές του γαλλικού κολλεγίου, επισκέφτηκαν το Σάββατο 10/3 το οικοτροφείο Άγιοι Ανάργυροι στην Παλλήνη και μοίρασαν δώρα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης στα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων 6000 Γάλλων μαθητών και φοιτητών, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα, αλλά και επιβεβαίωσης των ισχυρών δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό μεταξύ των παιδιών του οικοτροφείου και των γάλλων μαθητών και η χαρά στα πρόσωπα όλων γι αυτή τη συνάντηση ήταν ευδιάκριτη. Οι Έλληνες μαθητές επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, με ένα από τα παιδιά του ιδρύματος να παίζει Κλασσική Μουσική στο Πιάνο  επιβεβαιώνοντας σε όλους τους έκθαμβους παρευρισκομένους ότι ο Αυτισμός δεν είναι εμπόδιο για ένα μουσικό ταλέντο.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κύριος Ανδρέας Ποταμιάνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, κύριος Παναγιώτης Μερτύρης καθώς και η Πρόεδρος και Πρέσβειρα Φιλίας στα Αστέρια Ευ-ελπίδος - εθελόντρια Ε.Ε.Σ. κυρία Γεωργία Χαρβάλα. Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο των Αγίων Αναργύρων, με την πρόεδρό του, κυρία Ζερβάκη να ευχαριστεί από καρδιάς τα παιδιά από την Γαλλία και τους συνοδούς τους γι αυτήν τους την πρωτοβουλία.
Ο κύριος Παναγιώτης Μερτύρης στη σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της επίσκεψης και στα φιλελληνικά αισθήματα των γάλλων. Έδωσε συγχαρητήρια γι αυτή την πρωτοβουλία και ευχαρίστησε τους γάλλους μαθητές και την αντιπροσωπεία των καθηγητών τους γι αυτή τους την όμορφη κίνηση.

031

Στην φωτογραφία διακρίνονται: Αριστερά ο διευθυντής του οικοτροφείου κύριος Παράσχης, δίπλα του η Πρόεδρος και Πρέσβειρα Φιλίας στα Αστέρια Ευ-ελπίδος - εθελόντρια Ε.Ε.Σ. κυρία Γεωργία Χαρβάλα. Στο κέντρο ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του συλλόγου Μάριζα Παλλήνης, κύριος Γιάννης Μαραζιώτης. ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κύριος Ανδρέας Ποταμιάνος και η πρόεδρος του οικοτροφείου κυρία Ζερβάκη. Δεξιά ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Παλλήνης, κύριος Παναγιώτης Ν. Μερτύρης, έχοντας δεξιά και αριστερά του μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οικοτροφείου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...