ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΕΡΑΚΑ

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 | 9:21 μ.μ.

2388 Του Απόστολου Βολιώτη,προέδρου του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Γέρακα

Μία απροσδόκητη και απαράδεκτη ενέργεια ενός γονέα μαθητή του 2ΟΥ Γυμνασίου Γέρακα μου έδωσε την αφορμή να γράψω παρακάτω κάποιες σκέψεις που κυριεύουν εδώ και λίγες ημέρες το μυαλό και τη σκέψη μου και με κάνουν να ανησυχώ για το σήμερα και τα ο αύριο όλων μας και προπαντός των παιδιών μας.

Αναφέρομαι στη μήνυση που κατέθεσε ένας γονέας στο αστυνομικό τμήμα του Γέρακα και ζητάει την ποινική δίωξη δέκα συγκεκριμένων μαθητών 12-14 ετών κατηγορώντας τους για αδικήματα που δήθεν διέπραξαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης κατάληψης του προαύλιου χώρου του 2ου Γυμνασίου Γέρακα,που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτώβρη, από όλες τις τάξεις του σχολείου .Μαζί δε με τα παιδιά,κατηγορούνται και μηνύονται από τον ίδιο, οι γονείς των αυτών των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ζητείται η ποινική τους δίωξη.

Οφείλω να ξεκαθαρίσω εδώ, ότι την ιδιότητα μου ως προέδρου του συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του σχολείου την γνωστοποιώ παραπάνω, για να δηλώσω την φυσική μου σχέση με το σχολείο και τη γνώση των γεγονότων που έλαβαν χώρα και όχι για να εκπροσωπήσω με το παρόν κείμενο το Δ.Σ του συλλόγου γονέων.Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο άνθρωπο και δεν με απασχολεί ούτε το άτομο του ούτε η προσωπικότητα του εν γένει.Με συνταράζει όμως το γεγονός ότι κάποιος γονέας, επικαλούμενος την κατά τη γνώμη του νομιμότητα ,καταχωρεί στα δικαστικά και αστυνομικά τεφτέρια, παιδιά σαν το δικό του, χωρίς να σκεφτεί τη σημασία και τη βαρύτητα αυτής της ενέργειας του. Χωρίς να σκεφτεί πως ίσως κάποια από αυτά τα παιδιά που κατηγορεί και ζητά την τιμωρία τους μπορεί να είναι οι κολλητοί φίλοι του δικού του παιδιού.Μπορεί κάποιο από αυτά τα παιδιά να είναι ο επιστήθιος φίλος του δικού του παιδιού, που του εμπιστεύεται τα μυστικά του που εκείνος σαν γονιός να μην τα γνωρίζει καν.

Πώς μπορεί ένας ώριμος άνθρωπος να στέκεται απέναντι σε νεαρά παιδιά που διεκδικούν τα αυτονόητα; Αυτά τα παιδιά διεκδικούν το δικαίωμα να έχουν σχολικά βιβλία που φέτος δεν τυπώθηκαν,ζητούν να έχουν καθηγητή Μαθηματικών που λείπει, σχολική βιβλιοθήκη που έκλεισε,συνέχιση της ξένης γλώσσας που μάθαινε πέρυσι και ξαφνικά φέτος καταργήθηκε,γραφική ύλη και κόλλες διαγωνισμάτων που σπανίζουν.

Αυτά τα παιδιά απαιτούν καλύτερο σχολείο που θα ανοίγει δρόμους στη ζωή τους και δεν θα τα οδηγεί στην ανεργία,στην πείνα και την εξαθλίωση.Απαιτούν καλύτερες συνθήκες ζωής.Απαιτούν δημοκρατική οργάνωση της κοινωνίας που ζούν και που θα τους ανήκει ολοκληρωτικά σε λίγα χρόνια.

Πως μπορεί ένας ώριμος γονέας σήμερα να στερήσει και μάλιστα με δικαστικές διώξεις και απειλές το δικαίωμα στα παιδιά του,στα παιδιά του γείτονα,στα παιδιά του συνδημότη του,το δικαίωμα να αγωνιστούν για όλα αυτά που του ανήκουν;

Ποιος δίνει το δικαίωμα σε έναν ώριμο γονέα να θεωρεί ότι το δεκατετράχρονο παιδί του είναι παντελώς ανώριμο και εντελώς ανίκανο να έχει άποψη για τη ζωή του;

Και εάν ακόμα διαφωνεί με τους τρόπους που το παιδί του επιλέγει να αντισταθεί στη σημερινή βαρβαρότητα, είναι ωριμότητα να χρησιμοποιεί εξοντωτικούς τρόπους για να το συνετίσει;

Μήπως θεωρεί πως επειδή σήμερα μπορεί και ελέγχει απόλυτα και με έντεχνο τρόπο τη συμπεριφορά του δικού του παιδιού,αυτό θα συμβαίνει και μετά από τρία χρόνια;

Και εάν το δικό του παιδί αύριο βρεθεί να είναι καταδιωκόμενο από τους ίδιους μηχανισμούς που ο ίδιος σήμερα χρησιμοποιεί,από πού θα ζητήσει βοήθεια;Από ποιόν θα ζητήσει αλληλεγγύη;

Στη σημερινή εποχή που όλα γύρω σκοτεινιάζουν,την ώρα που το ίδιο το κράτος καταπατά τους νόμους και το Σύνταγμα,τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων,είναι αδιανόητο να υποκύπτουμε σε μεθόδους κοινωνικού αυτοματισμού που στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.Είναι ανάγκη να αναπτύξουμε ισχυρά στηρίγματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Θεωρώ ότι όλη η κοινωνία του Δήμου μας πρέπει να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες που μας γυρνούν πίσω σε ένα μαύρο παρελθόν όταν κάποιοι με κουκούλα η χωρίς κουκούλα,κατέδιδαν αγωνιστές αλλά και ανυποψίαστους πολίτες στις δυνάμεις καταστολής, εγχώριες και ξένες.

Η Γενική Συνέλευση Γονέων-Κηδεμόνων του σχολείου που έγινε στις 18/12/11,καταδίκασε ομόφωνα αυτές τις ενέργειες και δήλωσε την συμπαράσταση της στους διωκόμενους μαθητές και γονείς και εξουσιοδότησε το Δ.Σ να αντιδράσει με όλους του πρόσφορους τρόπους.

Είναι ανάγκη η Δημοτική Αρχή και οι οργανώσεις καθηγητών-γονέων-μαθητών να αντιδράσουν με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο ώστε να σταματήσει η δίωξη των κατηγορουμένων μαθητών και γονέων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...