Ειρήνη Κουνενάκη: Η Ανθούσα εκπέμπει SOS (Φωτογραφίες) Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ειρήνη Κουνενάκη: Η Ανθούσα εκπέμπει SOS (Φωτογραφίες)

Written By Παλλήνη Press on Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 | 9:37 μ.μ.



Με πρόσκληση κατοίκων και φίλων βρέθηκα σήμερα στην Ανθούσα και είδα εικόνες οι οποίες αποτυπώνουν μια κατάσταση που δεν κολακεύει κανένα μας.
Σωροί από ξηρά κλαδιά, διάσπαρτοι όγκοι ξηρών χόρτων ακόμη και σε χώρους του πευκοδάσους, ωθούν τη σκέψη όλων μας σε γνώριμες από το πρόσφατο παρελθόν εφιαλτικές στιγμές.

Συμφωνούμε, όλοι, ότι μια οποιαδήποτε αφορμή, π.χ. ένας καθρέπτης η ενα σπασμένο γυαλί εκτεθειμένα στον ήλιο, μπορεί να οδηγήσουν στο μοιραίο, σε μια  περιοχή που λόγω του εκτεταμένου φυσικού στοιχείου της απαιτεί μεγάλη προσοχή. 

Οι κάτοικοι, με αγάπη για τον τόπο τους καθάρισαν κοινόχρηστους χώρους και τα αφύλακτα οικόπεδα ιδιωτών και απευθυνόμενοι προς το Δήμο, για την ακρίβεια σε όλη την ιεραρχία της διοίκησης του Δήμου, συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου,  ζήτησαν να  περισυλλεγούν οι όγκοι των κλαδιών και των χόρτων. 

Άλλωστε, αυτή είναι η αυτονόητη λειτουργία ενός Δήμου, να συνεργάζεται και να υποστηρίζει πρωτοβουλίες εθελοντισμού, εδραιώνοντας στην κοινωνία των πολιτών αρχές και αξίες συνευθύνης, αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης.

Οι εθελοντές κάτοικοι καθαρίζουν, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και χρήμα και ο Δήμος, που διαθέτει τα μέσα για την περισυλλογή, ολοκληρώνει την εθελοντική διαδικασία καθαρισμού. 

Ο δικός μας Δήμος, όμως και για κάποιους ανεξερεύνητους σε εμάς λόγους, λειτουργει σε ό,τι αφορά την Ανθούσα με κλειστά αυτιά και κλειστά μάτια! 

Κωφεύει επίμονα  στο αίτημα περισυλλογής, αφήνοντας  την Ανθούσα στο έλεος....των επερχόμενων υψηλών θερμοκρασιών και όταν με τα πολλά η αρπάγη επιδαψίλευσε στην Ανθούσα την τιμή να  πάρει το δρόμο της ανηφόρας, ιδού, τι έκανε: ....έσπρωξε τους όγκους των κλαδιών στα οικόπεδα που δεν εφάπτονται των δρόμων κι έφυγε! 

Ασφαλώς και η ευθύνη δεν πιστώνεται στο χειριστή της. Πιστώνεται στους εντολείς του, δηλαδή, σ εκείνους που έχουν την πολιτική ευθύνη, στους ίδιους ανθρώπους που προεκλογικά έταζαν τα πάντα στους πάντες!

Θα περιμένουμε τη συνέχεια και με χρέος ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας θα προσδιορίσουμε την περαιτέρω στάση μας.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...