Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης: Απαιτείται η ωριμότητα της κοινωνίας, αλλά και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να ξεπεράσουν ιδεολογήματα, ομαδοποιήσεις και μειοψηφικές επιλογές και να αναζητήσουν δρόμους συναίνεσης για το καλό των πολιτών της κοινωνίας και της λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών. Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης: Απαιτείται η ωριμότητα της κοινωνίας, αλλά και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να ξεπεράσουν ιδεολογήματα, ομαδοποιήσεις και μειοψηφικές επιλογές και να αναζητήσουν δρόμους συναίνεσης για το καλό των πολιτών της κοινωνίας και της λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 | 6:37 μ.μ.




Μακιαβελική μεθόδευση, αποδείχθηκε τελικά η «ξεροκεφαλιά» όσων έφτιαξαν το εξάμβλωμα της απλής αναλογικής στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το παραμύθι πως οι εκλογές με την απλή αναλογική θα ευνοήσει τις συνεργασίες μεταξύ των διαφόρων δημοτικών συνδυασμών, δεν είχε "δράκο", έφερε όμως «ακυβερνησία» στους περισσότερους Δήμους, που δεν είχαν αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
Μετά από εννέα μήνες, τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά και ορατά.
Δημοτικές Αρχές, υπό περιορισμό και κηδεμονία, μικροί «γίγαντες» αρκετοί επίδοξοι κομματάρχες με έναν ή δύο εκλεγμένους συμβούλους
αδυναμία συμφωνιών και σύμπνοιας, υπέρμετρος ατομισμός και εντολές για έγκριση σημαντικών δημοτικών αποφάσεων, όχι από τη συνείδησή,αλλά από «άνωθεν».
Η ευθύνη της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και έλασσονας, ακολουθώντας διχαστικό δρόμο οξύτητας όπου υπερισχύουν μετωπικές συγκρούσεις και κομματικά "ΕΓΩ",είναι πολύ μεγάλη.
Ιδιαίτερα τώρα που η κρίση του κορονοϊού, είναι παράλληλα και μέγιστη ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης. .
Τα προβλήματα «κυβερνησιμότητας» των Δήμων είναι πολλά, για όσους δεν έχουν εκλεγεί Δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή.
Τα βιώνουμε, όσοι είμαστε στο χώρο της αυτοδιοίκησης.
Η στείρα πολιτική « ας μη γίνει τίποτα» δημιουργεί εκτός από πολιτική αστάθεια και αδυναμία λύσης των πραγματικών προβλημάτων και αναγκών μιας τοπικής κοινωνίας και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξή της.

Με απλά λόγια, αδράνεια σε πολλούς Δήμους, η αρτηριοσκληροτική αντιπολίτευση με στόχο την ακινησία και οπισθοδρόμηση.

Απομένει για την ολοκλήρωση της θητείας, κάθε νέας Δημοτικής Αρχής, ένας αρκετά μεγάλος χρόνος, 3,5 περίπου ετών.
Το προβλήματα των πολιτών είναι και πολλά και δυσεπίλυτα.

Απαιτείται η ωριμότητα της κοινωνίας, αλλά και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να ξεπεράσουν ιδεολογήματα, ομαδοποιήσεις και μειοψηφικές επιλογές και να αναζητήσουν δρόμους συναίνεσης για το καλό των πολιτών της κοινωνίας και της λειτουργίας των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Διαφορετικά η τοπική αυτοδιοίκηση από "πρωταγωνιστής" στην καθημερινότητα της ζωής των πολιτών, θα γίνει "κομπάρσος"!

Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης
Δημοτικός Σύμβουλος 
Δήμου Παλλήνης 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...