Εμείς η πόλη μας: Μένουμε ασφαλείς στο δήμο Παλλήνης Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Εμείς η πόλη μας: Μένουμε ασφαλείς στο δήμο Παλλήνης

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 | 8:52 μ.μ.



Σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος.

Φεύγουμε από την ασφάλεια του μένουμε σπίτι και  ξεκινάμε την προσπάθεια του μένουμε ασφαλείς. Όλα δείχνουν ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο με χθες.

Ζούμε, δυστυχώς, σε ένα δήμο, όπου η απουσία διαλόγου και η απόρριψη προτάσεων χωρίς συζήτηση είναι καθεστώς. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλουμε για συζήτηση ουσιαστικών θεμάτων που απασχολούν τον τόπο και την κοινωνία, η απαξίωση και η στρεψοδικία χαρακτηρίζουν μια διοίκηση που δεν έχει καν επαφή με την έννοια της δημοκρατίας.

Πιστεύουμε ότι ο δήμος οφείλει να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες που θα δημιουργούν ένα ελάχιστο δίκτυο  προστασίας για τους δημότες και ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις προσαρμογής της πόλης στα νέα δεδομένα.

Για το λόγο αυτό καταθέτουμε δημόσια τρείς συγκεκριμένες προτάσεις ελπίζοντας να γίνουν αποδεκτές.

  • ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

Ζητάμε άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού και χρησιμοποίηση εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη, όπως προβλέπεται από την ΠΝΠ της 1ης Μαίου 2020 (άρθρο 23,ΦΕΚ Α 90). Σημειώνουμε πως το αποθεματικό του Δήμου στις 31/3/20 ήταν 2.052.000€ από τα τακτικά έσοδα και 1.674.000€ από τα έκτακτα έσοδα.

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕ.

Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και όπου αυτό είναι δυνατόν, η επέκταση θα βοηθήσει αποτελεσματικά τις τοπικές επιχειρήσεις. (πλατεία Αγίου Τρύφωνα, πλατεία Δημαρχείου Παλλήνης, πλατεία Γέρακα, πλατεία Ανθούσας)

  • Επαναφέρουμε την πρόταση για ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ TABLET ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ  σε οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν την πρόσβαση των μαθητών στα μαθήματα τηλεεκπαίδευσης. (Την πρόταση έχει ήδη απορρίψει η διοίκηση του δήμου Παλλήνης, κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου).

Σ’ αυτή τη νέα εποχή, η διοίκηση του δήμου Παλλήνης, οφείλει να αφήσει πίσω εκείνες τις εγωκεντρικές λειτουργίες,  που αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες του κάθε πολίτη.

Σ’ αυτή τη νέα εποχή, με το άδηλο μέλλον κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος και καμμία μόνη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...