Απαισιόδοξοι για τις οικονομικές εξελίξεις, εμφανίζονται επιχειρηματίες και νοικοκυριά,για την επόμενη ημέρα,της πανδημίας. Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Απαισιόδοξοι για τις οικονομικές εξελίξεις, εμφανίζονται επιχειρηματίες και νοικοκυριά,για την επόμενη ημέρα,της πανδημίας.

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 3 Μαΐου 2020 | 11:53 π.μ.




Είναι ορατά τα πρώτα δείγματα, στον τουρισμό, στις μεταφορές, στο λιανεμπόριο και σε πολλούς ακόμη κλάδους της επιχειρηματικότητας. Η ανεργία θα χτυπήσει οροφή, άγνωστου υψους μέχρι στιγμής και η «θλιβερή»εικόνα μιας καθημαγμένης κοινωνίας,παίρνει την πρώτη θέση στα «προσεχώς» στα μάτια των πολιτών!

Το κράτος δεν έχει το μαγικό ραβδάκι για να αποκαταστήσει το τσουνάμι των οικονομικών καταστροφών. Η δυνατότητα της χρηματοδότησης είναι περιορισμένη. Ακόμη και τα μνημόνια, φαντάζουν αδύνατα!

Τώρα ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Περιφέρειες και Δημοι να σταθούν αρωγοί δίπλα στον πολίτη και στο κεντρικό κράτος αναπτύσσοντας καινούργιους τρόπους και εφευρίσκοντας νέες μεθόδους αντιμετώπισης της οικονομικής δυσπραγίας που θα ακολουθήσει.Δεν αρκεί απλά να μειώσουν τα δημοτικά τέλη των δημοτών και τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων. Περιφερειάρχες και δήμαρχοι, χρειάζεται να λειτουργήσουν ως manager εταιρειών, κινητοποιώντας τις τοπικές κοινωνίες και καθιστώντας τις «πόλεις» εργαλεία ανάπτυξης!

Με δημιουργία προτύπων και καινοτόμων επιχειρήσεων, σύγχρονα σχολεία επαγγελματικής εκπαίδευσης, ψηφιακή αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικών επιχειρήσεων τα γνωστά Σ.Δ.Ι.Τ.,για έργα πνοής.Προσφέροντας,παράλληλα,ελκυστικη ταυτότητα για προσέλκυση επισκεπτών,ανάπτυξη του «τοπικού σήματος ποιότητας» και δημιουργία ειδικών τοπικών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης αλλά και ειδικές εκδηλώσεις. Η χώρα μας θα έχει προοπτικές ανάπτυξης αν η τοπική αυτοδιοίκηση βοηθήσει με φιλόδοξα σχέδια και καινοτόμες δράσεις και όχι με απλή διαχείριση των θεμάτων που «λιμνάζουν» και με το χέρι απλωμένο δίκην επαιτείας. προ την κεντρική διοίκηση!

Αυτή είναι η συνταγή επιτυχίας για να ξεπεράσουμε την οικονομική και κοινωνική κρίση που έφερε η πανδημία!

Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης 
Δημοτικός Σύμβουλος 
Δήμου Παλλήνης 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...