SOS ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - Κρούσματα μαζικής σεξουαλικής εκβίασης στο διαδίκτυο Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

SOS ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ - Κρούσματα μαζικής σεξουαλικής εκβίασης στο διαδίκτυο

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 | 9:35 μ.μ.



Για νέα μορφή απάτης, που είναι διεθνώς γνωστή ως απάτη μέσω σεξουαλικής εκβίασης «sextortion scam» και η οποία εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες με μαζική αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους αποδέκτες, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, με σκοπό την εξαπάτησή τους, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες με τη χρήση απατηλών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στέλνουν μαζικά μηνύματα σε αποδέκτες και τους ενημερώνουν ότι γνωρίζουν τους κωδικούς ασφαλείας (password) τους. 

Παράλληλα, τους γνωστοποιούν ότι έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό μετά την επίσκεψή τους σε κάποιον ιστότοπο, το οποίο έχει ενεργοποιήσει την κάμερα και τους έχει καταγράψει σε προσωπικές στιγμές. 

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει συλλέξει όλες τις επαφές των χρηστών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι δράστες απειλούν με την αποστολή του επίμαχου υλικού στις επαφές τους, σε περίπτωση που δεν λάβουν bitcoins.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, τα κρούσματα ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες και αυξάνονται διαρκώς.

Η προσπάθεια εκβίασης των θυμάτων με την απειλή δημοσιοποίησης αρχείων ερωτικού περιεχομένου αναφέρεται διεθνώς ως σεξουαλική εκβίαση «sextortion».

Σημειώνεται ότι τα εκβιαστικά αυτά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν κυρίως τις παρακάτω μορφές και περιεχόμενο, ενώ η αναφορά σε πραγματικούς κωδικούς γίνεται ώστε οι χρήστες να πεισθούν για το αληθινό της απειλής.

Δείτε την συνέχεια εδώ 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...