Και ο Δήμαρχος το βιολί του - Ανοικτή επιστολή από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ανθούσας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Και ο Δήμαρχος το βιολί του - Ανοικτή επιστολή από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ανθούσας

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 | 11:34 μ.μ.



ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ    
Αριθ. Πρωτ.  16

Προς το Δήμαρχο  Παλλήνης                                                              κ. Ζούτσο Αθανάσιο

Κύριε δήμαρχε,

Μετά την τραγωδία που έπληξε την ανατολική Αττική και με δεδομένο ότι είμαστε στο μέσο του καλοκαιριού, το Δ.Σ. του εξωραϊστικού συλλόγου της Ανθούσας εκφράζει την ανησυχία  του για τον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν οι Ανθουσιώτες σε περίπτωση ενδεχόμενης πυρκαγιάς για τους παρακάτω λόγους.
       Ο αστικός ιστός της Ανθούσας  αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο από πυρκαγιά,  διότι μπορεί να μην υπάρχει περιαστικό δάσος στην Ανθούσα, αφού η περιοχή κάηκε τρείς  φορές  τα τελευταία 20 χρόνια, αναπτύχθηκαν όμως αρκετές δασικές εκτάσεις μέσα στον αστικό της ιστό  και υπάρχει άμεσος κίνδυνος όχι μόνο για τις περιουσίες των Ανθουσιωτών αλλά και για την ζωή τους.
       Ο δήμος θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει, κατά τη γνώμη μας, στις παρακάτω ενέργειες:
      1) Σε πολλά σημεία της Ανθούσας υπάρχουν σοροί με κλαδιά και χόρτα που μάζεψαν αρκετοί Ανθουσιώτες, οι οποίοι υπάκουσαν στις προτροπές του δήμου για το καθάρισμα των οικοπέδων τους για την αποφυγή ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Οι σοροί αυτοί έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί, για να μην γίνουν ένα καλό προσάναμμα της φωτιάς.

                                                             -2-                                                                 
       2) Ο   δήμος πρέπει να καθαρίσει τα οικόπεδα της τράπεζας γης, που έχουν προκύψει από την εισφορά σε γη, στο σχέδιο των 125 στρεμμάτων και για τα οποία είναι υπεύθυνος ο δήμος. 
       3) Τις επικίνδυνες  ημέρες για πυρκαγιά,  θα πρέπει να υπάρχουν περιπολίες  εθελοντών κατοίκων, σε συνεργασία του τοπικού συμβουλίου της Ανθούσας και των συλλόγων.
        4) Στον εξωραϊστικό σύλλογο πρέπει να επισκευαστεί η αντλία του πηγαδιού, της οποίας  την επισκευή έχουμε ζητήσει από τριετίας και  δεν έχει γίνει ακόμη. Από το πηγάδι αυτό μπορούν να παίρνουν νερό  τα πυροσβεστικά, σε περίπτωση πυρκαγιάς.
       5)  Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που έχετε ορίσει κύριε δήμαρχε για την πολιτική προστασία  θα έπρεπε κατά την γνώμη μας, έγκαιρα να έχει οργανώσει συγκεντρώσεις,  για να ενημερωθούν οι πολίτες σχετικά με    τις φυσικές καταστροφές για να  κατανοήσει ο καθένας  τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες  καταστάσεις.  Πάντως εκείνο   που είναι επιτακτικό και επείγον κύριε δήμαρχε για την Ανθούσα,  πέρα από ότι προτείνουμε πρέπει  να γίνει  και ότι προβλέπεται για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, γιατί η Ανθούσα είναι η πιο ευάλωτη περιοχή του δήμου Παλλήνης.   
         Το Δ.Σ του εξωραϊστικού συλλόγου έχει την πρόθεση να οργανώσει  τέτοιες  συγκεντρώσεις στην αίθουσά του.

Για  το  Δ.Σ.  ο πρόεδρος
Πρασσάς  Θεόδωρος


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...