Απόφαση «Βόμβα», που φέρνει χρήμα στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου των ερασιτεχνικών συλλόγων της Ελλάδας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Απόφαση «Βόμβα», που φέρνει χρήμα στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου των ερασιτεχνικών συλλόγων της Ελλάδας

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 | 1:37 π.μ.



Απόφαση βόμβα που αλλάζει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέδωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα δικαίωσε ερασιτεχνική ομάδα που απαίτησε αποζημίωση για ποδοσφαιριστή που είχε στην Ακαδημία της, και μεταγράφηκε σε επαγγελματική ομάδα.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή της Νέας Ιωνίας με την οποία ζητούσε χρήματα από τον ΟΦΗ για τον Μάριο Όγκμποε, επειδή ήταν η ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα.

Ο νεαρός επιθετικός που πλέον αγωνίζεται στη Σκοτία με τη φανέλα της Χάμιλτον είχε πάρει βέβαια μεταγραφή από άλλη ερασιτεχνική ομάδα (Φωστήρας) για τους Κρητικούς, όμως το Διαιτητικό Δικαστήριο αναγνώρισε ότι ο παίκτης έλαβε την ποδοσφαιρική του κατάρτιση στη Νέα Ιωνία.

Ο ΟΦΗ πρέπει να καταβάλει στη Νέα Ιωνία το ποσό των 29.500 ευρώ, απόφαση που θα βοηθήσει σημαντικά τις ακαδημίες των ερασιτεχνικών ομάδων.

Με βάση τον Κανονισμό Μετεγγραφών της ΕΠΟ:

«Οι Ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οποιασδήποτε ερασιτεχνικής ομάδας, έχουν το δικαίωμα, ακόμη και χωρίς την συναίνεση της ομάδας τους, να συνάπτουν επαγγελματικά συμβόλαια με Π.Α.Ε., με την προϋπόθεση ότι η Π.Α.Ε. έχει την υποχρέωση, άλλως δεν εκδίδεται δελτίο ιδιότητας από την ΕΠΟ, να καταβάλλει μέσω κατάθεσης στην ΕΠΟ, στην ομάδα για την κάλυψη των δαπανών κατάρτισης το χρηματικό ποσό των: α) τριάντα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (35.500€) για Π.Α.Ε. Α΄ Εθνικής Κατηγορίας β) είκοσι εννέα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (29.500€) για Π.Α.Ε. Β΄ Εθνικής Κατηγορίας».

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος και για άλλες ερασιτεχνικές ομάδες, να διεκδικήσουν χρήματα από μετακινήσεις παικτών τους σε επαγγελματικές κατηγορίες, κάτι που θα ενισχύσει οικονομικά τις ακαδημίες των ερασιτεχνικών συλλόγων.

Ο Όγκμποε

Ο Μάριος Όγκμποε έχει ύψος 1,88 και αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Γεννήθηκε στις 10/10/1994 στην Αθήνα. Έχει μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Νιγηριανό. Άρχισε το ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της Νέας Ιωνίας και αργότερα σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα σε Δ’ και Γ’ Εθνική. Συνέχισε την καριέρα του στον Φωστήρα (Γ’ Εθνική), όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο, στη συνέχεια πήγε στον ΟΦΗ αγωνιζόμενος στη Football League και από τον περασμένο Ιανουάριο στη Χάμιλτον της Σκοτίας, όπου συνάντησε τους Γιάννη Σκόνδρα, Γιώργο Σαρρή, Χρυσοβαλάντη Κοζορώνη και το γιο του Σίνισα Γκόγκιτς, Άλεξ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...