Financial Times: Συμφωνία για επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία ετοιμάζεται να υπογράψει ο Τσίπρας Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Financial Times: Συμφωνία για επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία ετοιμάζεται να υπογράψει ο Τσίπρας

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 | 1:13 μ.μ.



Έτοιμος να προχωρήσει σε συμφωνία με την Άγκελα Μέρκελ για το προσφυγικό εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με όσα δηλώνει σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα, “ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε συμφωνία με την Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να διευκολύνει τη Γερμανία να επιστρέψει αιτούντες άσυλο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δίνοντας έτσι στην καγκελάριο μια σημαντική ώθηση πριν από μια κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής”.
Στη συνέντευξή του στους FT ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να περιορίσει τις «δευτερογενείς μετακινήσεις« των προσφύγων που φθάνουν στα νότια σύνορα της ΕΕ, αλλά έπειτα ταξιδεύουν βόρεια στη Γερμανία».
«Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει, ώστε να δοθεί το σήμα στους παράνομους διακινητές (ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές)» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στους FT.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε πάντως σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα συνδέεται με την επιθυμία της Αθήνας να αντιμετωπιστεί θετικά η κατάσταση των οικογενειών μεταναστών που έχουν διαχωριστεί, με αποτέλεσμα ορισμένα μέλη της οικογένειας να έχουν παραμείνει στην ελληνική επικράτεια, ενώ άλλα έχουν βρεθεί σε χώρες της βόρειας Ευρώπης. Όπως είπε, σήμερα υπάρχουν 2.500 άτομα από τέτοιες διαιρεμένες οικογένειες στην Ελλάδα.
«Νομίζω ότι το δίλημμα αυτό που έχουμε μπροστά είναι πιο σοβαρό από τις συμφωνίες για τις δευτερογενείς μετακινήσεις», είπε και πρόσθεσε: «Το δίλημμα που έχουμε μπροστά είναι τι Ευρώπη θέλουμε».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν υπάρχει σοβαρή κρίση τώρα», επειδή ο αριθμός των αφίξεων είναι πολύ χαμηλότερος από ό, τι κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης του 2015. «Αλλά υπάρχει η συζήτηση λόγω της πολιτικής αποσταθεροποίησης στη Γερμανία».
«Νομίζω ότι το ζήτημα της μετανάστευσης δεν είναι ένα ζήτημα που θα τελειώσει μετά από μια πιθανή λύση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μετά», τόνισε αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που ξεκινά σήμερα. «Το μεταναστευτικό θέμα είναι εδώ για να μείνει, για να μείνει για πολύ καιρό» πρόσθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...