Μερτύρης σε Ζούτσο: Κύριε Δήμαρχε έχετε μία και μόνη υποχρέωση. Να τηρείτε τις διαδικασίες όπως οι Νόμοι ορίζουν Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Μερτύρης σε Ζούτσο: Κύριε Δήμαρχε έχετε μία και μόνη υποχρέωση. Να τηρείτε τις διαδικασίες όπως οι Νόμοι ορίζουν

Written By Παλλήνη Press on Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 | 8:46 μ.μ.


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίτης 5/6/2018. Ενημερωτικό δελτίο


Την Τρίτη 5/6/18, κληθήκαμε να συμμετέχουμε σε δύο τυπικά συνεδριάσεις, αλλά με μία στόχευση, από πλευράς Δημοτικής αρχής. Την «επικαιροποίηση»  κατά τον Δήμαρχο, της υπ’ αρ’ 219/2017 απόφασης του δημοτικού Συμβουλίου για σύσταση Επιτροπής «διαπραγμάτευσης» στην υπόθεση REDS- κτήμα Καμπά.
Απόφαση που είχε μείνει τόσο καιρό στον αέρα, αφού σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν συμφωνούσε και δεν συμφωνεί με την αποδοχή των όρων που η REDS προσπαθεί να επιβάλλει, με διάμεση την δημοτική αρχή.
Ο κ. Δήμαρχος παρά την αγωνία του να περάσει την συμμετοχή και μελών της Αντιπολίτευσης σε αυτήν την κατ’ «ευφημισμό διαπραγματευτική» Επιτροπή, την συγκρότησε τελικά μόνο με τα «Επίλεκτα» στελέχη του από τον Γέρακα, Φώτη Αβαρικιώτη, Βασίλη Δημητριάδη και  Άγγ. Λιακόπουλο από την Ανθούσα. Διατυμπάνισε μάλιστα την δυναμική του κ. Αβαρικιώτη αντισταθμίζοντάς την, με δυό χιλιάρικα ψήφους όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Είναι καιρός που διατυπώνουμε πως αυτή η Δημοτική αρχή βουτάει όλο και πιο βαθιά σε ακατανόητες επιλογές, που ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την εκτέλεση έργου χωρίς να προϋπάρχει αντίστοιχη Τεχνική Μελέτη; Χωρίς απόφαση Οικονομικής Επιτροπής και Δημ. Συμβουλίου;
Στα προ ημερησίας θέματα ο κ. Μερτύρης έθεσε το σοβαρότατο ζήτημα, της αποκάλυψης ( 23-5-18)  εκτέλεσης έργου από εργολάβο στην οδό Βουτυρά στην Μπαλάνα, που εκτελείται από τις 4-5-18, χωρίς να υπάρχουν οι προαναφερθείσες μελέτες και αποφάσεις. (Το έργο έχει εκτελεστεί κατά το 50%. Φρεάτιο μήκους 200 μέτρων, βάθους 2μέτρων με τοποθέτηση σωλήνα Φ 400 που χρησιμοποιείται σε εσωτερικό δίκτυο Ακαθάρτων ενώ σύμφωνα με τα υποστηριζόμενα από τον εργολάβο, αφορούσε διευθέτηση ομβρίων υδάτων. ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ).
Και ενώ η Αντιπολίτευση το καταγγέλλει,  ο Δήμαρχος το βαπτίζει «δώρο του εργολάβου προς τον Δήμο» αλλά παράλληλα «τρέχει» να το συγκαλύψει με μεταγενέστερη μελέτη  15 ημερών από την έναρξη του έργου. Ταυτόχρονα  και  με την ίδια καθυστέρηση  το περνάει από την Οικονομική Επιτροπή κατά πλειοψηφία ως «Δωρεά  της Τεχνικής Εταιρείας Άλυσος ΑΤΕ, με αιτιολογία: καθίζηση φραξίματος φρεατίων αγωγού ομβρίων.
Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούνται με τέτοιας υπόστασης ενέργειες;
Κύριε Δήμαρχε έχετε μία και μόνη υποχρέωση.
Να τηρείτε τις διαδικασίες  όπως οι Νόμοι ορίζουν.
Δεν υπάρχουν δωράκια από τους εργολάβους παρά μόνο σωστές κοστολογήσεις που εξασφαλίζουν την ορθή και με σεβασμό  προς τον Πολίτη, διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Αυτά  μαζί με πολλά άλλα, σηματοδοτούν μια παρακμιακή πορεία που όπως φαίνεται, δεν μπορείτε να ελέγξετε και να αναστρέψετε.

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...