ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Βγαίνει η πρόσκληση - Δείτε τα κριτήρια Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Βγαίνει η πρόσκληση - Δείτε τα κριτήρια

Written By Παλλήνη Press on Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 | 9:19 μ.μ.

Την Τετάρτη, 13 Ιουνίου, αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ και να ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις ωφελούμενες μητέρες για την ένταξη των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ. Η διαδικασία των δικαιούχων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου.



Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την ένταξη των παιδιών στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ –ΜΕΑ για τη νέα σχολική περίοδο 2018-2019 μεσω ΕΕΤΑΑ, «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου – Διαδικασία Εφαρμογής της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2018-2019, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».
Την Τετάρτη, 13 Ιουνίου, αναμένεται να δημοσιευτεί η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ και να ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τις ωφελούμενες μητέρες για την ένταξη των παιδιών τους στο πρόγραμμα. Η διαδικασία των δικαιούχων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη Ιουνίου.
Στόχος είναι ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν την επόμενη σχολική χρονιά (2018-2019) να υπερβεί τις 110.000, από 106.000 που ήταν πέρυσι.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ η αρχική χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται στα 205 εκ. ευρώ, όσο ήταν και τη σχολική χρονιά 2017-2018, με τη διαφορά ότι φέτος είναι αυξημένη η εθνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα από το ΠΔΕ θα διατεθούν 137.707.642 εκ. ευρώ, από 132 εκ. πέρυσι και τα υπόλοιπα 67.292.158 εκ. ευρώ καλύπτονται με με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2010. Πέρυσι το αντίστοιχο ποσό ήταν 73 εκ. ευρώ.
Ωστόσο η χρηματοδότηση αναμένεται να φτάσει τα 220 εκ., από 216 εκ. ευρώ που διατέθηκαν τελικά για τη σχολική χρονιά 2017-2018.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ:
Ωφελούμενες/οι της δράσης είναι: – Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και – Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία.
– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών.
– Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.
Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
– να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή
– να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.
Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού).
Τα ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης σε ευρώ, που θα καταβάλλονται από την ΕΕΤΑΑ, ανά κατηγορία Δομής και ανά κατηγορία θέσης αυτών , παραμένουν στα ίδια επίπεδα και είναι τα εξής :
Α. Βρεφικοί-Βρεφονηπιακοί-Παιδικοί Σταθμοί:
Α1.1. Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών: 2.375 € χωρίς σίτιση και 2.945 € με σίτιση
Α1.2. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 2.375 € χωρίς σίτιση και 2.945 € με σίτιση
Α1.3. Βρέφη από 18 μηνών έως 2,5 ετών: 2.375 € χωρίς σίτιση και 2.945 € με σίτιση
Α2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 1805 € χωρίς σίτιση και 2.375 € με σίτιση.
Τα ανωτέρω ποσά αφορούν σε δομές που, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησής τους, το ωράριο λειτουργίας τους είναι οκτώ (8) ώρες ημερησίως.
Β. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας:
Β1. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 2.375 € χωρίς σίτιση και 2.945 € με σίτιση
Β2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 1.805 € χωρίς σίτιση και 2.375 € με σίτιση
Β3. Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών: 5.000 €.
Τα ανωτέρω ποσά αφορούν σε δομές που, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησής τους, το ωράριο λειτουργίας τους είναι οκτώ (8) ώρες ημερησίως.
Γ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)
Γ1. Παιδιά από την ηλικία των 5 ετών (ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση) έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα: 1.330 € για την κάθε βάρδια τεσσάρων (4) ωρών κατ’ ελάχιστον.
Δ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.).
Δ1. Παιδιά με αναπηρία ή/και έφηβοι ή/και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία: 5.000 €.
Το ανωτέρω ποσό αφορά σε δομές που, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησής τους, το ωράριο λειτουργίας τους είναι οκτώ (8) ώρες ημερησίως.
Τα ανωτέρω ποσά καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών και ως εκ τούτου οι Δομές δεν μπορούν να προβούν σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τους ωφελούμενους για την παροχή των υπηρεσιών που καλύπτει η «αξία τοποθέτησης» (voucher).
Σε περίπτωση που η ωφελούμενη λάβει voucher, το οποίο δεν ενεργοποίησε, λόγω έλλειψης θέσης στη συγκεκριμένη κατηγορία δομής στην οποία ανήκει ηλικιακά το παιδί, μπορεί να το ενεργοποιήσει για πρώτη φορά σε άλλη κατηγορία καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αντίστοιχη προς την εν τω μεταξύ σημειωθείσα μεταβολή της ηλικίας του παιδιού. Στην περίπτωση αυτή αναπροσαρμόζεται αντιστοίχως η αξία του voucher.
Κριτήρια επιλογής και σύστημα μοριοδότησης
Τα κριτήρια επιλογής ωφελουμένων αφορούν το οικογενειακό εισόδημα ( το ύψος του θα περιγραφεί στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ), στην κατάσταση απασχόλησης και την εργασιακή σχέση και την οικογενειακή κατάσταση.
Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, ισχύουν τα κάτωθι κριτήρια μοριοδότησης:
α) Ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα 90 μόρια
β) Κατάσταση απασχόλησης, εργασιακή σχέση και είδος απασχόλησης:
90 μόρια λαμβάνουν:
– οι εργαζόμενοι-ες με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης,
– οι εργαζόμενοι-ες με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου,
– οι εργαζόμενοι-ες με εργόσημο,
– οι άνεργοι-ες, οι οποίοι/-ες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο,
85 μόρια λαμβάνουν:
– οι μισθωτοί-ες πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου,
– οι αυτοαπασχολούμενοι-ες.
γ) Οικογενειακή κατάσταση:
50 μόρια λαμβάνουν:
– οι μητέρες που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω,
– οι μητέρες που έχουν τέκνα που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω.
40 μόρια λαμβάνουν:
– άτομα που βρίσκονται σε χηρεία,
– οι μονογονεϊκές οικογένειες (άγαμες μητέρες),
– οι μητέρες που είναι διαζευγμένες ή σε διάσταση,
– οι μητέρες που είναι τρίτεκνες-πολύτεκνες,
30 μόρια λαμβάνουν:
– οι μητέρες που έχουν σύζυγο που ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω,
– οι μητέρες που έχουν άνεργο σύζυγο με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.
δ) Αντί «συζύγων», ανάλογη εφαρμογή γίνεται και για άτομα που έχουν συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης και υπάγονται στις ρυθμίσεις του ν. 3719/2008 ή 4356/2015.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...