K-Taxis Καρπούζος Δημήτριος & Συνεργάτες: Έως πότε θα γίνει η εφαρμογή Α 21 για τα οικογενειακά επιδόματα; Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

K-Taxis Καρπούζος Δημήτριος & Συνεργάτες: Έως πότε θα γίνει η εφαρμογή Α 21 για τα οικογενειακά επιδόματα;

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 | 8:24 μ.μ.


Έως τα μέσα Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής Α21 για την υποβολή των οικογενειακών επιδομάτων για το 2018 μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ. Θυμίζουμε ότι η πρώτη δόση καταβλήθηκε στις 29 Μαρτίου με συνολική δαπάνη που ξεπέρασε τα 160 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 136,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν στην πρώτη δόση και τα υπόλοιπα 25,2 εκατ. ευρώ, αφορούσαν σε αναδρομικά από προηγούμενα έτη και κατά κύριο λόγο από το 2017.

Η υποβολή της αίτησης – δήλωσης Α21 πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ και συγκεκρμένα στην ενότητα «Πολίτες» - «Επιδόματα» - «Οικογεναιακό Επίδομα (Α21).
Σημειώνεται ότι με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2017, θα επανυπολογίζεται το ποσό του επιδόματος παιδιού, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη τόσο τα νέα στοιχεία εισοδήματος, όσο και ο αριθμός τέκνων. Έτσι, εάν κάποιος δικαιούχος έχει λάβει ποσό, διαφορετικό από αυτό που δικαιούται, τότε θα πραγματοποιείται συμψηφισμός με τις επόμενες δόσεις.
Εάν κάποιος υποβάλει τη φορολογική δήλωση και διαπιστωθεί ότι δεν πληροί τα κριτήρια για να είναι δικαιούχος για το επίδομα, το ποσό που εισέπραξε θα αναζητηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθέν, ενώ ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να το επιστρέψει οικειοθελώς στον ΟΓΑ.


Αναφορικά με τον τρόπο προσδιορισμού του επιδόματος, όπως αυτό προκύπτει από τον αριθμό των παιδιών μιας οικογένειας:


Για την πρώτη κατηγορία:


α) 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,

β) επιπλέον 70 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για τη δεύτερη κατηγορία (β’):
 
α) 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,

β) επιπλέον 42 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για την τρίτη κατηγορία (γ’):
 
α) 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο,

β) επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο,
γ) επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Σε ό,τι αφορά τις οικογένειες, οι οποίες έχουν δικαίωμα να λάβουν το επίδομα, διαιρούνται ανάλογα με το διαθέσιμο εισόδημα στις εξής κατηγορίες:
Α. Έως 6.000 ευρώ που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα
Β. Από 6.001 ευρώ έως 12.000 ευρώ που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος
Γ. Από 12.001 ευρώ έως 18.000 ευρώ που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...