Εξαπλό «σοκ» για συντάξεις - Τι θα συμβεί με τις μειώσεις Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Εξαπλό «σοκ» για συντάξεις - Τι θα συμβεί με τις μειώσεις

Written By Παλλήνη Press on Κυριακή 13 Μαΐου 2018 | 10:34 μ.μ.


Εξαπλό είναι το σοκ που φέρνουν σε 2 εκατομμύρια συνταξιούχους, με κύρια ή και επικουρική σύνταξη, οι πληρωμές του Δεκεμβρίου του 2018.
Το θέμα των συντάξεων αναδεικνύεται πλέον στο υπ’ αριθμόν ένα πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να τα «δώσει όλα» κατά το κοινώς λεγόμενο στους επόμενους μήνες, όχι για να ακυρώσει αυτά που ψήφισε, αλλά για να μετριάσει τις επιπτώσεις τους έστω και με κάλπικες υποσχέσεις γιατί έτσι έχει αποδείξει ότι συμπεριφέρεται στο μέχρι τώρα κυβερνητικό του βίο.
Η αλήθεια για τις συντάξεις όμως δεν κρύβεται πλέον. Και οι μειώσεις δεν θα είναι έως 18%, αλλά και πάνω από 18%, ακόμη και έως 30%. Και δεν θα πιάσουν μόνον όσους έχουν πάνω από 1.000 ευρώ (κατά την αντίληψη της κ. Φωτίου), αλλά ακόμη και συντάξεις των 400 ευρώ που θα πάνε στα 340 ευρώ.

Τα έξι σοκ στις συντάξεις που έρχονται στις πληρωμές του Δεκεμβρίου και δεν έχουν πλήρως αναλυθεί στους πολίτες αποκαλύπτει σήμερα με στοιχεία και ενδεικτικούς πίνακες ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.
Τα νέα ποσά πληρωμών έχουν ήδη βγει, παρότι απομένουν επτά μήνες για την εφαρμογή στην πράξη του επανυπολογισμού των συντάξεων και της κατάργησης των προσωπικών διαφορών, από την πρώτη σύνταξη του 2019 που πληρώνεται Δεκέμβριο του 2018.
Την υπογραφή για αυτές τις άγριες μειώσεις την έβαλαν οι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. στο νόμο 4472 τον Μάιο του 2017. Ενα χρόνο πριν από τον Μάιο του 2016, ψήφιζαν το νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387) και τότε έλεγαν ότι «μπορεί να είναι χαμηλότερες οι νέες συντάξεις για όσους αποχωρούν από 13/5/2016 και μετά, αλλά, όσον αφορά στις παλιές, όσων βγήκαν μέχρι 12/5/2016, το μόνο που θα πάθουν είναι ότι θα τις ξαναϋπολογίσουμε χωρίς να τις μειώσουμε».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...