Ορκωτοί Λογιστές: Σαφή δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του Δήμου Παλλήνης - Ισολογισμός του 2012 εγκρίθηκε το 2018 Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Ορκωτοί Λογιστές: Σαφή δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του Δήμου Παλλήνης - Ισολογισμός του 2012 εγκρίθηκε το 2018

Written By Παλλήνη Press on Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 | 9:26 μ.μ.



Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη - Πόλεις για να ζεις

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 15/5/2018. 

Ενημερωτικό Δελτίο


Σε δύο ξεχωριστές (τύποις) συνεδριάσεις, κλήθηκαν οι δημοτικοί Σύμβουλοι να συμμετέχουν την Τρίτη 15/5/18. Στην μεν  πρώτη, με αποκλειστικό θέμα την έγκριση Ισολογισμού και Λογαριασμού Διαχείρισης (Απολογισμού) της 31ηςΔεκεμβρίου του 2012!!! Στη δε δεύτερη, να αποφασίσουν ( μάλλον να «ξεπετάξουν») επί 31ενός θεμάτων!!!
Οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έθεσαν θέμα νομιμότητας για τον καθορισμό  δύο συνεδριάσεων στην ίδια ημέρα,  αφού σύμφωνα με τον κανονισμό,  η συνεδρίαση που αφορά Ισολογισμό πρέπει να συζητείται μοναδικά, διότι απαιτείται εκτεταμένη διεξοδική συζήτηση επί των στοιχείων του Απολογισμού Διαχείρισης.
Στη συνεδρίαση ήταν παρούσα και η ορκωτός λογιστής  που άσκησε τον έλεγχο επί των λογιστικών στοιχείων της συγκεκριμένης χρονιάς κ. Λυκαρδοπούλου.
Η τελευταία υπό το βάρος των πιεστικών ερωτήσεων τόσο των κ. Μερτύρη και Χαλκίδη, όσο και των υπολοίπων συμβούλων της Αντιπολίτευσης παραδέχθηκε σαφή δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του Δήμου μας.
Αναλυτικότερα μίλησε για ελλιπή στελέχωση, έλλειψη εμπειρίας των υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας, διοικητικές διαρθρωτικές  και δομικές αδυναμίες  με αποτέλεσμα την κακή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Οργανισμού.(Δήμου).
Χαρακτηριστικά η κ. Λυκαρδοπούλου τόνισε πως και μόνο το γεγονός να συζητείται ο Ισολογισμός του 2012 το 2018, αποτελεί απόδειξη προβληματικής κατάστασης. Βέβαια η προγενέστερη αναφορά της στην πυρκαγιά του δημαρχείου  ως αίτιο για την καθυστέρηση σύνταξης του ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ του 2012 εξέπληξε τους πάντες, γιατί το γεγονός αυτό συνέβη στις 19-12 του 2015.
Προφανώς  ειπώθηκε στα πλαίσια μιας προσπάθειας  εκ μέρους της, να μειωθεί ο αρνητικός απόηχος των παρατυπιών της διοίκησης.
Στην ερώτηση μας προς την ορκωτό λογιστή αν έχει  πίστη για την αλήθεια των στοιχείων τα οποία ήλεγξε, απάντησε πως έχει υπεύθυνες βεβαιώσεις από τον Δήμαρχο. Όμως αυτή η απάντηση ξεφεύγει του ορίου σοβαρότητας διότι όσοι σχετικοί με την λογιστική, γνωρίζουν πως αυτές οι διαβεβαιώσεις  του «καλώς έχειν», παρέχονται από τον προϊστάμενο λογιστή του Οργανισμού και τον Διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών.
Η επιμονή μας περί της σωστής εγγραφής των στοιχείων, έφερε σε δύσκολη θέση την ορκωτό, ιδιαίτερα όταν τονίσθηκε από τον κ. Χαλκίδη πως 110 διπλότυπα εισπράξεων που αφορούν στην χρήση του 2012 δεν εμφαίνονται στο πόρισμα της. (Τα 110 διπλότυπα είναι μέρος των 385 αλλοιωμένων παραστατικών στοιχείων της περιόδου 2008-2013.Υπόθεση για την οποία είναι υπόδικη υπάλληλος του Δήμου).
Σε πολιτικό επίπεδο αλγεινή εντύπωση δημιούργησαν τόσο η στάση του Γ. Γραμματέα, όσο και του Δήμαρχου, να αποποιηθούν τυχόν ευθύνες τους, υποβαθμίζοντας  τες  σε επίπεδο οικονομικών υπηρεσιών.
Όσον αφορά την δεύτερη συνεδρίαση, προκειμένου να διευκολύνουμε στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών επιτροπών εγκρίναμε τα σχετικά με αυτές θέματα, ενώ τα υπόλοιπα μεταφέρονται  στη σημερινή επαναληπτική συνεδρίαση(17-5-18).

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...