Σε έξαρση η εγκληματικότητα στην Παλλήνη - Ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στη βουλή Παλλήνη Press | Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη | Το πρώτο blog της πόλης !!!
ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Λογιστικές και Φοροτεχνικές Εργασίες - Φειδιππίδου 20 Παλλήνη - Τηλ: 210 6664218 - http://k-taxis.gr/..."

Σε έξαρση η εγκληματικότητα στην Παλλήνη - Ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στη βουλή

Written By Παλλήνη Press on Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 | 11:27 μ.μ.





 






Σε έξαρση η εγκληματικότητα στην Παλλήνη

Κύριε Υπουργέ,

Σας είχαμε επισημάνει το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί με την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Παλλήνης (Αρ. Πρωτ. 2064/27.04.15, Αρ. Πρωτ. 25/8.10.15, Αρ. Πρωτ. 7866/01.09.16) αλλά αδιαφορήσατε και μας επιβεβαιώσατε δυστυχώς πολύ σύντομα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από μια σειρά καταγγελιών που έχουμε γίνει αποδέκτες, η εγκληματικότητα στην περιοχή καλπάζει και ο φόβος έχει επιστρέψει στους κατοίκους της Παλλήνης. Η αστυνομία δεν προλαβαίνει να καταγράφει τις κλοπές και οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους και συλλέγουν υπογραφές προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και κυρίως τις ίδιες τις ζωές τους.
 Κάθε εβδομάδα τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί 5-6 διαρρήξεις καταστημάτων τις νυχτερινές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε, το Τμήμα Ασφαλείας του Δήμου Παλλήνης που εδρεύει στον Γέρακα, έχει 37 οργανικές θέσεις με παρόντες 30 άτομα. Από αυτά τα 10 άτομα που είναι για 3 βάρδιες τα στέλνει καθημερινά σε φύλαξη στόχων όποτε μένουν 20 για να καλύψουν τα γραφεία. Αν υπολογίσουμε και άλλα έξτρα μέτρα η άλλες έξτρα δουλειές που προκύπτουν, ρεπό, άδειες και διάφορα,  δεν μένουν πάνω από 2- 3 άτομα διαθέσιμα σε κάθε βάρδια. Επίσης έχει 3 μήνες να βγει περιπολία ασφαλείας ενώ και η ομάδα ΔΙΑΣ έχει πλέον πολύ λιγότερες δυνάμεις στην Ανατολική Αττική, με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτες οι περιοχές. Το πρόβλημα βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στο ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και αυτό να υπήρχε δεν υπάρχουν διαθέσιμα οχήματα. Τα περισσότερα από αυτά είναι με βλάβες και ενώ έχουν κατατεθεί τα σχετικά αιτήματα για την επισκευή τους, δεν προχωράει η διαδικασία, ούτε καν για τις μικρές βλάβες. 
Κε Υπουργέ, η έξαρση της εγκληματικότητας στην Παλλήνη έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και έχετε τεράστιες ευθύνες. Σας είχαμε επισημάνει στην τελευταία μας ερώτηση ότι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η συνολική έκταση του Δήμου Παλλήνης, είναι πολύ μεγάλη και μ' ένα αστυνομικό τμήμα που θα μείνει, αυτό του Γέρακα, δεν θα μπορεί να προστατευτεί η περιοχή, το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό θα καταπονείται πέραν του δυνατού, δεν θα μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο και όλο αυτή εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα, όπως και έγινε. Καλείστε έστω και αργά να δώσε λύσεις προτού η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.

Κατόπιν αυτών,
Ερωτάστε:

1. Είστε ενήμερος για την έξαρση της εγκληματικότητας στην Παλλήνη;

2. Ποια μέτρα σκοπεύετε να πάρετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κατάσταση;

                                            

 Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα λογοκρίνονται ή και θα διαγράφονται. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση...